در هفته روابط ارتباطات و روابط عمومی، مدیر روابط عمومی هلدینگ صباانرژی از اقدامات شاخص این بنگاه اقتصادی تبیین کرد.

 

 صبح روز 30 اردیبهشت 1403 به مناسبت هفته ارتباطات و روابط عمومی، مدیران و کارکنان روابط عمومی هلدینگ ها و شرکت های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی با مهدی مسکنی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری (هلدینگ صباانرژی) مدیر روابط عمومی هلدینگ صباانرژی با بیان اینکه هلدینگ صباانرژی با مدیریت جهادی در حوزه اقتصادی نقطه زنی می‌کند گفت: در عصر حاضر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مقابل صف آرایی دشمنان این نظام توسط موشک های نقطه زن منافع مستکبران جهان را در هزاران کیلومتر دورتر مقتدرانه هدف حمله قرار می‌دهد و صدای مستکبران جهان بلند ‌می‌شود، در هلدینگ صباانرژی نیز با مدیریت جهادی دکتر علیرضا زمان‌پور نیز این نقطه زنی وجود دارد با این تفاوت که در هلدینگ صباانرژی ما جایی را می زنیم که صدای مستکبران اقتصادی بلند می‌شود.

وی ادامه داد: سال گذشته مدیرعامل هلدینگ صباانرژی طی نامه‌ای به مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به ضرورت توجه به فرایند تولید و جلوگیری از هرگونه فروش به صورت کارمزدی تاکید کرد و شرکت را موظف به رعایت تولید و فروش به صورت ۱۰۰ درصد مالکیتی نمود که موجب سود دوبرابری فولاد اکسین خوزستان یعنی سود 6 هزار میلیارد تومانی در سال مالی منتهی به اسفند 1402 شد و سودی را که مستکبران اقتصادی کسب میکردند به منافع بازنشستگان تبدیل شد.

وی ادامه داد: دشمن همواره تلاش می‌کند با انتشار اخبار غلط و دروغ ملت شریف ایران را از مسیر خود ناامید کند. رهبر معظم انقلاب در مقابله با این حربه دشمن، مدبرانه جهاد تبیین را یک فریضه قطعی و فوری معرفی کردند. این لطف خداوند شامل حال فعالان روابط عمومی شد که در این جایگاه با تبیین دستاوردهای نظام دسیسه‌های دشمنان ملت شریف ایران را خنثی کنند و نقطه عکس آن روحیه امید و خودباوری را در کشور احیا کنند.

مدیر روابط عمومی هلدینگ صباانرژی با اشاره به دغدغه های اقتصادی مقام معظم رهبری گفت: دکتر زمان پور مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان یک مدیر جهادی دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه اقتصادی را سرلوحه وظایف خود قرار داده است.

 

کمال‌وندی تاکید کرد: هلدینگ صباانرژی پیشگام تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم بود، به طوریکه با پذیره‌نویسی سهام شرکت صبافولاد خلیج فارس توانست با جذب 4450 میلیارد تومان (4.4 همت) قرارداد طرح توسعه 212 میلیون دلاری احیای مستقیم شرکت صبافولاد خلیج فارس را با اتکا به سرمایه مردمی به تصویب برساند.

وی در ادامه به گام دوم هلدینگ صباانرژی در راستای تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت: طبق تفاهم‌نامه‌ای که فی‌مابین هلدینگ صباانرژی و شرکت بیمه البرز به امضا رسید، مردم با خرید خدمات بیمه‌ای شرکت بیمه البرز می توانند در پروژه پالایشگاه مقیاس کوچک نفتی مسجد سلیمان (مینی ریفاینری) سرمایه‌گذاری کنند و سود حاصل کنند.

وی در پایان گفت: هلدینگ صباانرژی باتوجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت افزایش سطح سرمایه‌گذاری در صنایع کشور توانسته میلیاردها دلار پروژه با جذابیت سرمایه‌گذاری بالا تعریف کند و همین امر موجب شده شرکت بیمه البرز نسبت به سرمایه‌گذاری در دیگر پروژه های هلدینگ صباانرژی اعلام آمادگی کند.

 

وزیر نفت گفت: در هفته‌های آتی ۲۳ پروژه کلان کشور به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار در بخش‌های بالادست، پایین دست به بهره‌برداری می‌رسد.



به گزارش اقتصادرسا، «جواد اوجی» امروز (چهارشنبه، ۹ خرداد) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: ۲۳ پروژه کلان به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار در بخش‌های بالادست و پایین دست و پروژه‌هایی که نهایی شدن آنها مغفول مانده بود آماده بهره‌برداری است که تمام آنها جزء خواسته‌های آیت‌الله رئیسی در حوزه صنعت نفت و گاز کشور بود.

وی افزود: جمع‌آوری گاز‌های مشعل، افزایش ظرفیت پتروشیمی‌ها به ویژه در حوزه زنجیره صنایع تکمیلی، احداث خطوط انتقال فرآورد‌های نفتی و قانون هوای پاک از جمله این مطالبات بود.

وزیر نفت بیان کرد: وزارت نفت به غیر از پروژه‌های کلانی که در دست دارد سایر پروژه‌ها را برای بهره‌برداری پیگیری کرده است. در بخش افزایش تولید، افزایش صادرات نفتی، افزایش تولید گاز و فرآورد‌های نفتی، جلوگیری از خام فروشی یا همان اقتصاد مقاومتی و احداث پتروپالایشگاه‌ها، آیت‌الله رئیسی تاکید خاصی داشتند و جزء مطالبات ایشان در صنعت نفت بود که دستاورد‌های ارزشمندی نصیب کشور شد.

اوجی با بیان اینکه در چند هفته آینده بهره‌برداری از چند پروژه کلان انجام خواهد شد، گفت: از جمله این طرح‌ها بهره‌برداری از پتروشیمی‌هاست که ۳ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی اضافه می‌شود. همچنین ۴۶۰ کیلومتر خط لوله فرآورده‌های نفتی بهره‌بردای می‌شود، چرا که پیش از این حمل فرآورد‌های نفتی به مبادی مصرف از طریق تانکر‌های نفتکش انجام می‌شد، اما با احداث هزار کیلومتر خطوط لوله تا پایان سال، حدود ۵ تا ۶ هزار تانکر نفتکش از جاده‌ها جمع آوری خواهند شد.

وی با بیان اینکه جمع آوری تانکر‌های نفتکش، کاهش آلودگی هوا را به همراه خواهد داشت، افزود: تصادفات و هزینه‌هایی که در این بخش برای دولت داشت، کاهش خواهد یافت.

وزیر نفت بیان کرد: قرار بود آیت‌الله رئیسی در سفر به تبریز، کیفی سازی فرآورد‌های نفتی پالایشگاه تبریز و ۲۲۲ کیلومتر خطوط انتقال این فرآورده‌ها را افتتاح کنند.

اوجی گفت: احداث خطوط انتقال گاز، ایستگاه‌های تقویت فشار و جمع‌آوری گاز‌های مشعل به میزان ۴ میلیون متر مکعب از دیگر طرح‌هایی است که در هفته‌های آتی افتتاح می‌شوند.

روتیتر: اوجی:

وزیر نفت گفت: در این دوره حدودا سه ساله دولت آقای رئیسی به تایید همه کارشناسان و مدیران این صنعت، یک تحول و جهش، در پروژه‌های توسعه میادین، پروژه‌های پایین دستی، صادرات و در بحث استفاده از توان داخل ایجاد شد.



به گزارش اقتصادرسا، منش و شخصیت رئیس جمهور شهید، خادم الرضا (ع) در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه یکم خردادماه ۱۴۰۳ با حضور آقای اوجی، وزیر نفت بررسی شد.

سوال: آشنایی شما با شهید رئیسی از این دولت سیزدهم آغاز شد؟
اوجی: قبل از دولت من یک سری فعالیت‌هایی داشتیم در حوزه آستان مقدس مشهد، در حوزه پروژه‌های نفت و گاز، ولی بیشترین آشنایی ما در این دولت رقم خورد که در حقیقت از همان دورانی که ایشان جلساتی گذاشتند و بحث انتخاب برای وزیر نفت دولت مردمی را مد نظر داشتند، عمده آشنایی ما در همین دولت رقم خورد.


سوال: کار کردن با آقای رئیسی سخت بود؟
اوجی: واقعا یک انسان تمام عیار بود که با خلوص نیت کار می‌کرد، واقعا کار برای خدا، تمام هم و غمش برای مردم بود. ویژگی‌های شخصیتی شان که ایشان را از سایرین متمایز می‌کند، اخلاصی بود که در کار داشتند، تواضعی که داشتند، با توجه به این که همیشه در صحبت‌های شان اشاره می‌کردند که من یک طلبه، یا خادم آقا علی بن موسی الرضا (ع)  هستم و اعتقاد راسخی که به سنت‌های الهی و وعده الهی داشتند. برای من خیلی توکل ایشان، عجیب بود، در برنامه ریزی‌ها و کار‌ها، کار‌های کارشناسی به جای خودش ولی در هر مسئله ایشان توسل به خدا و ائمه اطهار می‌کردند و با اطمینان خاطر ورود می‌کردند و عملگرا بودند و بر بحث فسادستیزی و روحیه مبارزه با فساد همیشه در دولت تاکید می‌کردند و بسیار آدم متواضع، با شخصیت، با تقوا  بودند.

 

سوال: این که من سوال می‌کنم سخت بود، با رئیس جمهوری که سختی نمی‌شناخت  بالاخره کار را سخت می‌کند.
اوجی: من ۳۵ سال در این صنعت کار کردم. در بخش‌های مختلف و در دوره‌های مختلف، واقعا ندیدم که شخصیتی این قدر مایه بگذارد در بحث کار، در سفر‌هایی که می‌رفتیم، سفر‌های داخلی و سفر‌های خارجی که گا‌هی طولانی بودند و به محضی که می‌رسیدیم به کشور مقصد، راه به راه می‌رفتیم به کاخ رئیس جمهوری و مذاکرات شروع می‌شد و چیزی که معنی نداشت استراحت بود. همه مانده بودند از پتانسیل و توان حاج آقا که نشات گرفته از روحیه مردمی ایشان و پیگیری مشکلات مردم بود. این خودش باعث شده بود که تلاش ایشان و توان ایشان مضاعف شود.

 

سوال: در سفر آخر، سفر تبریز همراه ایشان بودید؟
اوجی: من صبح یکشنبه ساعت شش به اتفاق ایشان پرواز داشتم به آذربایجان شرقی، شهرستان تبریز، آن جا در فرودگاه ما از ایشان جدا شدیم و رفتند برای افتتاح همین پروژه سد و قرار بود که بعد از ظهر بیایند در پالایشگاه تبریز. ما یک سری طرح‌های کیفی سازی داشتیم در پالایشگاه تبریز، همچنین بهره برداری از خطوط لوله‌های فرآورده‌های نفتی که قرار بود که برای افتتاح این پروژه و بهره برداری از این پروژه‌ها با حضور ایشان شکل بگیرد. ساعت دو و نیم مطلع شدیم که بالگرد ایشان دچار نقص شده است و آن فرود اتفاق افتاده و به طبع مسائلی که رخ داد و برای من یکی از سفر‌های بسیار سخت بود و خوب اتفاق را که شنیدیم، ما هم نماندیم در پالایشگاه و رفتیم به منطقه ورزقان و آن منطقه معدن مس سونگون، بودیم با همراه بعضی از وزراء و رئیس دفتر ایشان آقای دکتر اسماعیلی و پیگیری و کنکاشی که می‌کردیم برای جستجویی که انجام می‌شد و ساعات بسیار سختی بود و برای من که یادآور همان دورانی بود که پدر خودم را از دست دادم و به رفقا هم می‌گفتم و ان شاءالله که بتوانیم رهرو راهش باشیم و آن مطالباتی که ایشان داشتند از دولت به خصوص بخش وزارت نفت، بتوانیم به نحو مطلوب انجام دهیم.

 

سوال: آخرین دستوری صادر کردند برای شما خاطرتان هست؟
اوجی: ایشان به محضی که در هواپیما، در همان شش صبح از فرودگاه مهرآباد پرواز انجام شد، تا نشستند بعد از یک خوش و بشی که با هم داشتیم، ایشان پرسیدند وضعیت صادرات نفت چه جوری است و درآمد‌ها چه جوری است و ماه گذشته صادرات چه جوری بوده است و گزارشی خواستند از صادرات و وصول درآمد‌های نفتی.


سوال: نگاه شهید رئیسی به صنعت نفت چه طور بود و چه انتظاراتی از صنعت نفت داشتند و به ویژه آن جایی که انتفاع آن به مردم می‌رسید؟
اوجی: من سالیان زیادی در این صنعت کار کردم، به جرات می‌گویم از بعد از انقلاب الحمدالله در همه دوره‌ها اتفاقات خوبی در این صنعت رقم خورده است و پروژه‌های خوبی به بهره برداری رسیده است. در همه دوره‌ها کار شده است ولی در این دوره نزدیک به سه ساله دولت آقای رئیسی به جرات می‌گویم و از همه کارشناسان و مدیران این صنعت هم سوال کنید، واقعا یک تحولی، یک جهشی، در پروژه‌ها و بحث توسعه میادین، در بحث پروژه‌های پایین دستی، در بحث صادرات، در بحث استفاده از توان داخل ایجاد شد. همچنین بحث مسئولیت اجتماعی برای ایشان خیلی مهم بود و می‌گفتند شما هر جا دارید پروژه انجام می‌دهید و حوزه صنعت نفت پروژه دارد قطعا مزاحمت‌هایی برای مردم دارید، اعم از محیط زیست، اعم از راه، حتما مردم باید از قبل پروژه شما منفعتی ببرند و دغدغه داشتند و در هر موضوعی در صنعت مردم ایشان خواستار این بودند که مردم منفعتی داشتند و مشارکت مردمی داشته باشیم، در سرمایه گذاری‌ها همین طور، چه در بخش توسعه میادین، چه در بخش بالادستی، چه در بخش پایین دستی توصیه شان این بود که مشارکت مردمی در پروژه‌ها داشته باشیم و در بحث جمع آوری گاز‌های مشعل در هر سفر استانی که می‌رفتند به خصوص مناطق نفت خیز یا گازخیز از همان ماه‌های اول، این مشعل‌های گازسوز که می‌دیدند ایشان ناراحت می‌شدند و سریع سفارش می‌کردند که آقای اوجی باید تلاش کنید برای جمع آوری گاز‌های مشعل که غالبا سمی هستند، در هیچ دوره‌ای مثل این دوره در بحث جمع آوری گاز‌های مشعل پیشرفت نداشتیم. الحمدالله رب العالمین تا پایان سال گذشته ما نزدیک به یازده و نیم متر مکعب جمع آوری گاز‌های مشعل داشتیم که  خوراک صنایع پایین دستی بالاخص پتروشیمی‌هامی‌رفت. تا پایان امسال به لحاظ خواسته و مطالبه‌ای که ایشان از ما داشتند، تا پایان امسال سی میلیون متر مکعب جمع آوری گاز‌های مشعل را داریم و می‌گفتند این‌ها کار‌های خوبی است که شما در این صنعت کردید، احداث پالایشگاه، توسعه میادین، به محضی که من این شعله‌ها را می‌بینم، ناراحت می‌شوم، حتما باید برنامه ریزی کنید و الحمدالله جزو خواسته و مطالبه ایشان بود و ما را هم در این قضیه به وجد آورده بود که هر جوری هست این پروژه‌ها باید جمع شود. در بحث ناترازی انرژی، چه در بخش تولید و چه در بحث بهینه سازی مصرف، ایشان همیشه یکی از دغدغه هاش بود، به خصوص از میادین مشترک گزارش می‌گرفت. اول بگویم هر سه ماه یک بار یک مرتبه ما گزارشها و جلسات مختلف داشتیم هم با ایشان و هم با معاون اول محترم، از روند پروژه‌ها و سرمایه گذاری که در صنعت نفت انجام می‌شود. ایشان دنبال می‌کردند و از قبل این پروژه‌ها سوال شان این بود که عایدات چی هست برای کشور، ما گزارش می‌کردیم این قدر به تولید نفت، فرآورده‌های نفتی، محصولات پتروشیمی. در بحث اشتغال زایی خیلی تاکید می‌کردند که این پروژه‌ها را ببرید در مناطق کم برخوردار و محروم. به خصوص صنایع پایین دستی پتروشیمی را می گفتند در خیلی جا‌ها ببرید در مناطق کم برخوردار که مردم محروم آن مناطق از قبل این پروژه‌ها بهره‌مند شوند و تقریبا دغدغه اصلی ایشان مردم بودند. در بحثی  مشارکت و سرمایه گذاری خواسته ایشان بود که حتما مردم مشارکت داشته باشند و از ظرفیت مردمی استفاده شود. چه در بحث هایی مثل همین جمع آوری گاز‌های مشعل، یا این سرمایه‌ای که مردم دارند در میادین مشترک که ایشان می‌گفتند هر روز توقف آن چه لطماتی می‌زند. من یک خاطره عرض کنم فاز یازده پارس جنوبی که بیست سال است که قراردادش دست به دست می‌شد و اتفاقی رخ نداده بود. ایشان برایشان میدان مشترک پارس جنوبی خیلی مهم بود به خصوص فاز یازده که فاز خیلی مهمی است. همه کارش هم در این دولت الحمدالله رقم خورد و روزی که آماده شدیم برای بهره برداری و خوب بچه‌های امنیتی یک کمی سخت می‌دانستند که برای افتتاح این پروژه حاج آقا را بیاورند که با خود ایشان مشورت کرده بودند که گفته بودند من می‌آیم. پروژه در نقطه صفر مرزی و در آب‌های صفر مرزی ما بود و از طرفی هم پروژه در حال بهره برداری بود و در آن زمان هر روز شش – هفت متر مکعب گاز برداشت می‌کردیم با فشار بسیار بالایی نزدیک دو هزار و پانصد پی اس آی، بحث بر این بود که، چون این شخصیت را می‌آوریم روی سکو برای بهره برداری حتما متوقف شود و شات دان بدهیم به قول ما نفتی ها، تا ایشان بیایید پروژه را بهره برداری کند و در ظرف بیست و چهار ساعت این کار انجام شود، جدا از بحث‌های ایمنی این بحث امنیتی سرجای خودش بود. وقتی که به گوش آیت الله رئیسی رسیده بود ایشان به شدت ناراحت شده بودند و گفته بودند که حق ندارید حتی یک دقیقه توقف کنید، این میدان مشترک است. به همین خاطر اجازه ندادند و در حقیقت یک مسافتی نزدیک یک ساعت با هلی کوپتر ما رفتیم به این سکو رسیدیم و در حالی که سکو بهره برداری می‌شد، می‌گفت کارکنان چه جوری است، آن جا یک اتفاق خوبی رقم خورد، دیداری داشتند در تمام مناطق عملیاتی که ایشان بیش از ده سفر و برنامه میدانی داشتند، ایشان حضور بهم رساندند در پالایشگاه و پتروشیمی و این سکوی فاز یازده. با تمام متخصصان و دست اندرکاران آن پروژه نشست گذاشتند و گزارش گرفتند و واقعا اعتقاد راسخی داشتند به نیرو‌های متخصص این وزارتخانه و همیشه یکی از دغدغه‌هایشان این بود که آقای اوجی اجازه ندهید که مهاجرت نخبگان صورت گیرد و باید هر جوری است آن‌ها را جذب کرد و الحمدالله در همان سال اول شروع دولت سال ۱۴۰۰ شاید بیش از ۹۰۰ نیرو‌های متخصص و نیرو‌های نخبه دانشکده نفت را به دستور خود ایشان جذب کردیم. هر چه بگوییم واقعا کم است، از ویژگی‌ها و رفتار و از پیگیری‌هایی که ایشان داشتنند.

 

سوال: حالا گریزی بزنیم از شهید امیرعبداللهیان، وزیر فقید امور خارجه تاکیدی است که آقای رئیس جمهور بر توسعه دیپلماسی انرژی داشتند که در این میان وزیر خارجه خیلی نقش آفرینی کردند، در این حوزه‌ها نگاهشان چگونه بود؟
جواد اوجی؛ وزیر نفت: اولاً من بگویم؛ این سفر‌هایی که شهید آیت‌الله رئیسی می‌رفتند؛ سفر‌های خارجی اکثراً هم آقای امیرعبداللهیان بودند و حضور داشتند، واقعاً مذاکرات خیلی خوبی آن جا اتفاق می‌افتاد با رؤسای جمهوری که ایشان داشتند، باهیئت دولتی که آن جا جلسات بعضاً اتفاق می‌افتاد، بستر را آماده می‌کردند برای ورود ما و ارتباط و دیپلماسی خوبی در بحث دیپلماسی اقتصادی و انرژی (داشتند). خیلی وقت‌ها یادم هست سؤال می‌شد، می‌گفتند جهش صادرات نفت شما چطور رقم خورد؟ من به جرأت می‌گویم بخش اعظم آن به خاطر همین سفر‌های بود که این شهید بزرگوار؛ آیت‌الله رئیسی و برادر عزیزم؛ امیرعبداللهیان داشتند، زمینه را آماده می‌کردند در جلساتی که با رؤسای جمهوری داشتند، توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها را می‌گفتند و یک اعتمادی به طرف مقابل ایجاد می‌کردند و آن وقت خودشان هم واقعاً به وعده‌های خود صادق بودند و همین سفر‌ها بستر را مهیا می‌کردند، به همین خاطر هر کدام از سفر‌هایی که آیت‌الله رئیسی تشریف بردند ما پشتش یا صادرات نفت را داشتیم؛ با آن شروع می‌شد، یک باب و تجارت و بازار جدیدی، یا فراورده‌های نفتی یا محصولات پتروشیمی یا صدور خدمات فنی و مهندسی ما رقم می‌خورد؛ بنابراین واقعاً این دولت در بحث دیپلماسی انرژی من شاهدم هیچ دوره‌ای این قدر رؤسای جمهور یا وزیر امورخارجه‌شان مایه نمی‌گذاشتند و این قدر خودشان را درگیر این قضایا نمی‌کردند؛ و یکی از نکات بارز شخصیت ایشان می‌توانم به جرأت بگویم همین ارتباط خوب با سایر کشور‌ها بود و در همین سفر‌ها ارتباط خوبی که با رؤسای جمهور این کشور‌ها و مقامات و سران‌شان برقرار می‌شد، این زمینه را مهیا می‌کرد. برای این که پتانسیل صنعت نفت و ظرفیت‌هایی که داریم چه بخش صادرات نفت و میعانات و فراورد‌های گازی و نفتی محصولات‌مان و چه صدور خدمات فنی و مهندسی، چه جذب سرمایه‌گذار خارجی. به جرأت می‌گویم؛ ما اولاً که الحمدلله وزارت نفت یکی از وزارتخانه‌های برتری بود در جذب سرمایه گذاری خارجی، ما بخش اعظم آن را مدیون خود حاج آقا هستیم و من یادم هست در دو کشور شرکت‌هایی که آمدند سرمایه گذاری انجام دادند در جلسات شخصیت‌هایی می‌گفتند ظرفیت‌های ما را دیدید، قرارداد‌های جدیدی که شما رونمایی کردید و جذب کردید برای مشارکت سرمایه‌گذاری خارجی، هم من می‌گفتم و هم خود ایشان و مصوبات جدیدی که ما در دولت می‌گرفتیم، تغییراتی که در نحوه قرارداد‌ها داده شد، فرمت این قرارداد‌ها عوض شد و در حقیقت شیرین جذاب بود برای سرمایه‌گذار، و با وجود این که این تحریم‌ها بود، و تحریم‌های نفتی تشدید می‌شد، ولی الحمدلله ما در بحث صادرات، دیدید که جهش دو و نیم برابری داشتیم، در بحث استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی هم نسبتاً و به جرأت می‌توانم بگویم که بالاترین وزارتخانه بودیم در بحث جذب سرمایه گذاری خارجی.

سؤال: و حساسیتی که روی خام‌فروشی و جلوگیری از خام‌فروشی داشتند.
اوجی: دقیقاً یکی از موضوعاتی که ایشان همیشه تأکید می‌کردند به ما، بحث جلوگیری از خام‌فروشی بود و الحمدلله اتفاقات خوبی هم رقم خورد در بحث احداث پتروپالایشگاه‌ها شروع کردیم پروژه‌های بزرگ را، استفاده از توان هلدینگ‌ها، بانک‌ها و مشارکت مردمی در این پروژه‌ها، من یادم هست در سال ۱۴۰۱، حتی یکی از این پروژه‌های بحث توسعه این میادین با حضور خود ایشان این قرارداد‌ها و اسناد امضا شد و این بحث که ما بایستی فرمایشات حضرت آقا که ایشان خود بار‌ها یکی از خصوصیات خوب آقای رئیسی؛ ولایت‌پذیری و ولایت‌مداری تام ایشان بود. بار‌ها می‌شد به ما می‌گفتند حضرت آقا دغدغه دارند روی توسعه میادین مشترک، روی بحث خام فروشی و این که بالأخره در بحث بنزین و ناترازی گاز باید این چالش را حل کنیم. حمایت‌هایی که ایشان می‌کردند، جلسات کارشناسی و مختلفی که ما داشتیم و نهایتاً آن مسائل و مشکلاتی که در راه احداث این پروژه‌ها بود با حضور خود ایشان خوشبختانه مرتفع می‌شد. بحث‌هایی اعم از مسائل محیط زیست، بحث تأمین منابع مالی بود، بحث ترخیص بعضی کالا‌های ما از بنادر و گمرک بود بالأخره جلساتی که ایشان یا دستور می‌دادند معاون اول آقای مخبر که ما هر ماه این جلسات را داریم و ایشان هم گزارش می‌گرفتند، تمام این چالش‌ها و مسائلی که مانع می‌شد برای توسعه این صنعت، ایشان خود ورود می‌کردند یا از طریق آقای مخبر حل و فصل می‌شد. ثمره‌اش هم دیدید که ما الحمدلله در سال گذشته بالاترین رشد اقتصادی را در میان سایر گروه‌های اقتصادی داشتیم. در بحث گروه نفت و گاز ما در سه ماهه سوم حتی به ۲۵ درصد رسیدیم. میانگین سال ۱۴۰۲؛ رشد گروه اقتصادی نفت و گاز بیش از ۲۰ درصد بود. از آن سمت کمک می‌شد به رشد اقتصادی دولت که نزدیک رقم شش درصدی را کسب کرد؛ به گواه مرکز آمار، آماری که بانک مرکزی ارائه می‌دادند. تأکید محکمی داشتند روی بحث سرمایه‌گذاری در صنعت، این را بار‌ها و بار‌ها مطرح می‌کردند و روند پروژه‌ها را هم جلسات داشتیم و هم بعضی وقت‌ها تلفن و گزارش می‌خواستند هر دو تا سه ماه که این پروژه‌ها به کجا رسیده، به چه وضعیتی است؟ چالش‌های شما چیست؟ و حمایت‌هایی که ایشان کردند الحمدلله دستاورد‌های خیلی خوبی ما در صنعت نفت و گاز طی این سه سال گرچه دوره کوتاهی بود داشتیم.

 

سؤال: در تأمین انرژی و امنیت تأمین انرژی دغدغه‌مند بودند.
اوجی: بله، در بحث تأمین امنیت انرژی مردم به خصوص در فصل زمستان می‌شد بار‌ها ایشان تماس می‌گرفتند مثلاً وقتی یادم است در اوایل اسفند ماه که یخبندان و سرمای ۲۴ تا ۲۵ استان کشور را داشتیم چند بار خود ایشان یا از طریق دفتر تماس می‌گرفتند و وضعیت را می ‌پرسیدند که وضعیت گازرسانی به خصوص بخش خانگی اوضاع چطور است؟ رصد می‌کردند یا در تأمین مصرف بنزین، ما در بنزین ناترازیم با توجه به مصرفی که اتفاق می‌افتد در خیلی از ایام سال به خصوص ایام مسافرت مصارف ما بیشتر از تولیدمان است. ایشان خیلی تأکید داشتند که در ایام تعطیل، نوروز و ایام تابستان که مردم مسافرت می‌روند بایستی مشکل تأمین سوخت نداشته باشند که نبود الحمدلله. یا در بحث حمله سایبری که بار اول در آبان‌ماه ۱۴۰۰ به ۴۴۰۰ جایگاه ما در کشور رخ داد، ایشان آمدند در خود وزارتخانه، در جلسه ستاد بحران رصد کردند و پیگیر شدند و حتی کجا سابقه دارد خود رئیس جمهور رفتند در پمپ بنزین‌ها از آن جا مشاهده میدانی و بررسی میدانی انجام دادند. یا در همین اتفاقی که سال گذشته در خطوط انتقال گاز انجام شد؛ انفجاراتی که می‌خواستند؛ انجام دادند و مردم را ناراضی کنند، لحظه به لحظه ایشان از همان ساعت دو و سه بامداد که مطلع شدند هم از طریق دفتر دنبال می‌کردند وضعیت ترمیم و بازسازی خطوط لوله را، بله دغدغه ایشان؛ تأمین امنیت انرژی، رفاه مردم جزو دغدغه‌های اصلی ایشان بود در این وزارتخانه.


سؤال: یک تکیه کلامی که مدام در سخنرانی و بیاناتشان اشاره می‌کردند؛ این جمله ما می‌توانیم بود، بنابراین این جمله را خیلی در صنعت نفت به ظهور و بروز رساندند.
اوجی: بله دقیقاً همین فرمایش شما از شروع دولت این که نباید معطل خارجی‌ها ماند. الحمدلله شما کارشناسان و متخصصان خوبی و سازندگان توانمندی دارید، پیمانکاران خوبی دارید، باید از همین ظرفیت‌ها استفاده شود. واقعاً این باور را در یکایک کارکنان صنعت نفت ایشان ایجاد کردند و اول با توکل به خدا و توسل به ائمه و بعد با پشتیبانی و اتکای همین ظرفیت خوبی که در این کشور و در حوزه صنعت نفت است. فعالانی که دراین حوزه کار می‌کنند، ما هم در هیچ یک از بخش‌ها معطل خارجی‌ها و معطل مذاکرات نماندیم.


سؤال: من شنیدم شما جدای از مراودات کاری که با آیت‌الله رئیسی داشتید، یک ارتباطات دلی و عاطفی هم بینتان برقرار بود، این طور است؟
اوجی: خیلی بله، ایشان همیشه در کارهایشان در توسلاتی که انجام می‌دادند؛ توسل به آقا علی‌ابن‌موسی‌الرضا را داشتند. بار‌ها می‌شد من هم گزارشی می‌دادم یا مطلب و اتفاق خوبی رقم می‌خورد؛ در دولت گزارش می‌دادم، همیشه به ایشان می‌گفتم اول؛ لطف پروردگار، دوم؛ توسل به آقا موسی‌ابن‌جعفر باب‌الحوائج. بار‌ها می‌گفتند این توسلت را کم نکن. واقعاً همین توسل شما را نجات می‌دهد و هر جایی که ما در کار؛ چالش و اقدام بزرگی می‌خواستیم رقم بخورد، توسل به آقا موسی ابن‌جعفر باب‌الحوائج، به حاج‌آقا هم می‌گفتم واقعاً اگر این توسل نبود، چون هر چه بحث فنی و کارشناسی‌اش را نگاه کرده بودیم بالأخره اینجا باید این اتفاقات می‌افتاد یا پروژه عقب می‌افتاد یا به بهره‌برداری نمی‌رسید یا فلان مشکل. باور کنید هر جا ما توسل کردیم به آقا موسی‌ابن‌جعفر، جواب گرفتیم و ایشان هم همیشه روی این قضایا به من هم تأکید می‌کردند و می‌گفتند که این توسلت را اولاً به کسی خوبd شما توسل می‌کنی، توسلت را رها نکن. امیدوارم به حق آقا علی‌ابن‌موسی‌الرضا باب‌الحوائج حضرت موسی‌ابن‌جعفر، خدا روح این عزیز را شاد کند و به خانواده‌اش و مردم صبر دهد و به همه ما این توان را بدهد که بتوانیم رهروی راه این بزرگوار باشیم.

سؤال: خاطره‌ای که با ذکر نام آیت‌الله رئیسی به ذهن شما می‌آید که ممکن است خیلی حتی شما را منقلب کند؟
اوجی: بحث این مسئولیت اجتماعی نفت است. در تمام این دوره‌ها شما یک گزارشی بگیرید که از حوزه مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به خصوص در مناطق نفت‌خیز و گازخیز ببینید چه تعداد پروژه و چقدر اعتبار تخصیص داده شده است. در دولت قبل در طی چهار سال شاید کمتر از چهار همت، اما ما در همین سه ساله نزدیک ۴۴ همت و بیش از شش هزار پروژه عام‌المنفعه در این سفر‌های استانی. و، چون ایشان هم واقعاً می‌خواستند و می‌گفتند بالأخره این جا‌هایی که شما توسعه می‌دهید این صنعت را برای مردم، حتماً باید مردم از این صنعت بهره‌ای ببرند، حتماً باید در سفره‌شان، حتماً باید در خانه شان، اشتغال‌زایی برای فرزندان‌شان و یک رونقی شکل بگیرد، همین را هم ما برای خود تکلیف کرده بودیم و خیلی ایشان راضی بودند روی این قضیه. شما اگر مصوبات سفر‌های استانی را نگاه کنید، بخش زیادی از این مصوبات؛ اعتباراتش را هم وزارت نفت پذیرفته که الحمدلله همین باعث برکت کار می‌شد و در همه حوزه‌ها بود. خیلی از این پروژه‌های عام‌المنفعه شاید سالیان سال مانده بود، مثلاً تنش آبی بود یا بحث احداث جاده‌ای بود یا بیمارستانی بود که رفته بود و ۸۰ تا ۸۵ درصد سال‌ها بلاتکلیف مانده بود، یا تجهیز مرکز آموزشی- فرهنگی در همه حوزه‌ها هم بود و ما بیشتر همین پروژه‌ها می‌رفتیم و خدا را هم شاکریم که این توفیق را در این دولت داد و بیش از شش هزار پروژه عام‌المنفعه در تمامی سفر‌هایی که ایشان می‌رفتند سفر‌های استانی تعریف می‌شد و تا امروز هم نزدیک به شش تا هفت همت تخصیص داده شده از این ۴۴ همت. هیچ گونه محدودیتی هم ما نداریم در بحث تأمین اعتبار‌هایی که تعهد دادیم و این پروژه‌ها پروژه‌های باقیات‌الصالحات است و مردم این مناطق دارند از نعمت این پروژه‌ها بهره‌مند می‌شوند یا در آتی که این پروژه‌ها در حال اجراست. کار‌های بزرگی در این صنعت در طی همین سه سال رقم خورد. همان طور که حضرت آقا فرمودند؛ گفتند این دولت کار فردا را قربانی امروز نمی‌کند؛ کار‌های زیربنایی. ما کار‌های بزرگی را در این دولت به خصوص در حوزه صنعت نفت و گاز که حوزه خود من است انجام شد.  نزدیک ۳۰۰ پروژه که بخشی پروژه‌های نیمه‌تمام، بخشی هم پروژه‌های جدید است شروع کردیم. بیش از ۱۱۵ میلیارد دلار، تا امروز ۱۳۲ پروژه نیمه‌تمام به بهره‌برداری رسیده است. این پروژه‌ها ثمره‌اش چه شد؟ همین افزایش تولید نفت، گاز، فراورده‌های نفتی، محصولات پتروشیمی و صدور خدمات فنی و مهندسی.


سؤال: با توجه به این که یک غم و اندوهی همه به دل داریم و بالأخره انتهای دولت سیزدهم است، آیا ذره‌ای از انگیزه شما برای این که با همان قوت روز اول کار کنید کاسته یا خیر؟
اوجی: نه، اتفاقاً امروز جلسه‌ای داشتم در وزارتخانه با معاونین و مدیران ارشد این وزارتخانه و همه هم‌قول و این بابت که تمامی پروژه‌هایی که مد نظر ایشان بود، مطالباتی که ایشان از این صنعت داشت را تا لحظه‌ای که در وزارتخانه هستیم، ان‌شاءالله به طور جد دنبال می‌کنیم و نمی‌گذاریم خللی در کار حوزه صنعت نفت در کشور اتفاق بیفتد.

 در آخرین روز از بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در تهران، تفاهمنامه‌ای فیمابین هلدینگ صباانرژی و شرکت بیمه البرز منعقد شد.



به گزارش اقتصادرسا ؛ مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری فی مابین شرکت بیمه البرز و هلدینگ سرمایه گذاری صبا انرژی با حضور رئیس کل بیمه مرکزی، مدیرعامل بیمه البرز و مدیرعامل هلدینگ صباانرژی در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت،گاز و پتروشیمی برگزار شد .

سرمایه‌گذاری شرکت بیمه البرز در پروژه پالایشگاه مقیاس کوچک نفتی مسجد سلیمان موضوع تفاهمنامه فیمابین هلدینگ صباانرژی و شرکت بیمه البرز بود. پروژه پالایشگاه مقیاس کوچک نفتی مسجد سلیمان (مینی ریفاینری) از پروژه های جذاب هلدینگ صباانرژی است، که با ارزش سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیون یورو نرخ بازگشت سرمایه ۵۲ درصدی را دارا است که از جذابیت بالایی برای سرمایه‌گذاران برخوردار است.

دکتر علیرضا زمان‌پور، مدیر عامل هلدینگ صباانرژی در مراسم انعقاد تفاهمنامه با شرکت بیمه البرز اظهار داشت: با عنایت به شعار سال و در راستای تلاش برای تحقق این مهم، در تفاهمنامه ای که با بیمه البرز داشتیم، سعی کردیم از منابع عمومی و مردمی برای اجرای پروژه های جذاب هلدینگ صبا انرژی که دارای بازدهی خوبی هستند، استفاده نماییم.

وی افزود: پروژه مینی ریفاینری مسجدسلیمان خوراک، زمین و منابع مالی آن توسط هلدینگ صباانرژی آماده شده است و امرور با انعقاد این تفاهمنامه، شرکت بیمه البرز نیز برای تامین مالی بخش دیگر از منابع مالی مورد نیاز این پروژه وارد عمل خواهد شد.

زمان‌پور خاطرنشان کرد: در عمل به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» تلاش می کنیم در سایر پروژه های هلدینگ صباانرژی که از جذابیت سرمایه‌گذاری بالای برخوردار هستند نیز از مشارکت مردم و منابع مردمی استفاده کنیم.

مدیرعامل هلدینگ صباانرژی بیان داشت: پروژه های نفتی هلدینگ صباانرژی از سودآورترین پروژه‌های این بنگاه اقتصادی هستند که در آینده با تلاش مدیران هلدینگ صباانرژی مردم عزیز ما می توانند با سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها سود خوبی را حاصل نمایند و گامی در راستای آبادی ایران عزیز بردارند.

طبق این تفاهمنامه بیمه البرز با جذب منابع مالی مردمی از طریق فروش خدمات بیمه‌ای، مردم مستقیما سهامدار سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و پروژه های هلدینگ صباانرژی خواهند شد. مردم با خرید خدمات بیمه‌ای بیمه نامه زندگی و بیمه عمر می توانند در سرمایه‌گذاری  طرح‌ها و پروژه های ملی سهام‌دار باشند و از محل بازگشت سرمایه بیمه عمر خود از سرمایه‌گذاری خود سود حاصل کنند .

 هلدینگ صباانرژی با تعامل حداکثری خود با وزارت نفت توانست، یک قرارداد تولید لوله‌های درز جوش جداری به ارزش بیش از ۳ میلیون دلار فیمابین شرکت لوله سازی اهواز و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به امضا برساند.



به گزارش اقتصادرسا ؛در مراسم اختتامیه  بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در تهران، که با حضور وزیر نفت، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری و همچنین مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز برگزار شد، یک قرارداد تولید بار اول فیمابین شرکت لوله‌سازی اهواز با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به امضای طرفین رسید.

ارزش این قرارداد که به اهتمام رایزنی‌های مدیران ارشد هلدینگ صباانرژی با وزیر نفت صورت پذیرفت، ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار یورو بود که توسط دکتر علیرضا زمان‌پور مدیرعامل هلدینگ صباانرژی محمدرضا دانیاری مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز، و دانشی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به امضا رسید.

دکتر علیرضا زمان‌پور مدیرعامل هلدینگ صباانرژی در خصوص این قرارداد تاکید کرد: در هلدینگ صباانرژی اهتمام ما بر این است که شناخت حداکثری نهادهای مختلف نظام با توانمندی‌های شرکت‌های تابعه هلدینگ صورت پذیرد تا از توانمندی‌های این شرکت‌ها برای رشد و توسعه کشور عزیزمان نهایت بهره‌مندی در دستور کار مسئولین قرار گیرد، امروزه وزارت نفت با شناخت کاملی که از شرکت‌های تابعه هلدینگ صباانرژی دارد در بومی‌سازی قطعات مورد نیاز خود اعتماد کامل به هلدینگ صباانرژی دارد که منجر به انعقاد قرارداد بومی سازی و ساخت لوله درز جوش جداری سایز ۲۰ اینچ مورد نیاز شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شد.

گفتنی است پیش از این نیز هلدینگ صباانرژی با هدف خروج شرکت لوله‌سازی اهواز از زیان عملیاتی، نسبت به اخذ پروژه‌های ملی برای شرکت لوله‌سازی اهواز اهتمام ویژه ورزیده است و در سال گذشته با اخذ 8 هزار میلیارد تومان قرارداد برای شرکت لوله‌سازی اهواز، توانست برای سال مالی منتهی به اسفند 1403 شرکت لوله‌سازی اهواز 2 هزار میلیارد تومان سود پیش بینی کند.

طرح احیای کارخانه لوله اسپیرال شرکت لوله‌سازی اهواز و اخذ قرارداد پروژه ملی خط لوله اهواز به گوره، از دیگر اقدامات هلدینگ صباانرژی برای خروج شرکت لوله‌سازی اهواز از زیان عملیاتی است.

جواد اوجی وزیر نفت نیز در این مراسم با بیان اینکه از ابتدای دولت مردمی سیزدهم هیچ‌گاه منتظر شرکت‌های خارجی و مذاکرات نبودیم و همواره نگاه ما در زمینه تأمین کالا رو به داخل بوده است، گفت: درهای وزارت نفت را به روی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی باز کرده‌ایم.

همچنین محمدرضا دانیاری مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز در خصوص این قرارداد تولید بار اول، اظهار کرد: این قرارداد در خصوص بومی سازی و ساخت لوله درز جوش جداری سایز ۲۰ اینچ است که قرار است توسط شرکت لوله سازی اهوز به عنوان تولید بار اول ساخته و نیاز وزارت نفت در این حوزه تامین شود.

وی افزود: تولید این لوله ها کمک شایانی به جلوگیری از خروج ارز از کشور می کند و همچنین تامین نیاز وزارت نفت با قیمت ارزان تر در کشور و سریعتر انجام خواهد شد.

دانیاری با بیان اینکه قرارداد امروز با هدف تاکید بیشتر بر توان داخلی تولید کنندگان منعقد شد، عنوان کرد: یکی دیگر از اهداف امضای این قراردادحمایت از تولید داخل در راستای جهش تولید در سال جاری می باشد .

گفتنی است پیش از روی کار آمدن دولت انقلابی سیزدهم، لوله‌های درزجوش نفتی مورد نیاز صنایع نفت با استفاده از سیاست‌های تهاتری از منابع وارداتی تهیه می‌شد.

روتیتر: سخنگوی دولت خبر داد؛

سخنگوی دولت از امضای یک میلیارد دلار قرارداد بین وزارت نفت و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور خبر داد و گفت: در حوزه نفت نزدیک به ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با وزارت نفت قرارداد جاری دارند.

 


به گزارش اقتصادرسا، علی بهادری‌جهرمی روز جمعه (۲۱ اردیبهشت) در حاشیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ در پارک فناوری پردیس، در جمع خبرنگاران، برگزاری این نمایشگاه را فرصتی برای آشنایی مجموعه‌های دانش‌بنیان با یکدیگر و حاکمیت با دستاوردهای فناورانه دانست و گفت: هر سال که از این نمایشگاه بازدید می‌کنم، این رویداد پربارتر برگزار شده است.

وی حرکت نوآوری در کشور را سریع توصیف کرد و افزود: بهترین موضوع برای فعالان این زیست‌بوم، ایجاد فرصت برای جوانان بوده و اینکه اثر و نتیجه آن‌ در جامعه دیده شود. این موضوعی است که موجب شده است فناوران از دستاوردها و آثار خود در جامعه بهره‌برداری کنند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: نوجوانان و جوانان در حوزه فناوری صاحب ایده هستند و تا زمانی که امثال شرکت‌ها و مجموعه‌های فعال در حوزه‌های فناوری با این سرعت و اعتمادبه‌نفس حرکت می‌کنند، آینده خوبی در انتظار کشور خواهد بود.

بهادری‌جهرمی بیان کرد: در حوزه نفت نزدیک به ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با وزارت نفت قرارداد جاری دارند که حجم این قراردادها حدود یک میلیارد دلار می‌شود.

وی این حجم قرارداد را به‌معنای دیده‌شدن این دستاوردها دانست و گفت: ظرفیت‌هایی که در این اکوسیستم وجود دارد، بی‌شک بیشتر بوده و دولت هم پشتیبان است و تلاش می‌کند با همه توان، بهره‌برداری حداکثری از این دستاوردها داشته باشد.

روتیتر: وزیر نفت:

وزیر نفت با بیان اینکه از ابتدای دولت مردمی سیزدهم هیچ‌گاه منتظر شرکت‌های خارجی و مذاکرات نبودیم و همواره نگاه ما در زمینه تأمین کالا رو به داخل بوده است، گفت: درهای وزارت نفت را به روی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی باز کرده‌ایم.



به گزارش اقتصادرسا، جواد اوجی بعدازظهر امروز (شنبه، ۲۲ اردیبهشت) در حاشیه مراسم امضای ۱۱ قرارداد و موافقت‌نامه در روز پایانی بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با تشکر از همه دست‌اندرکاران برگزاری این نمایشگاه گفت: این رویداد سبب شد شرکت‌های دولتی در صنعت نفت و سازندگان و تولیدکنندگان داخلی نیازهای یکدیگر را به‌درستی شناسایی کنند.

وی با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه هزار و ۷۰۰ شرکت داخلی حضور داشتند، افزود: به‌دلیل کمبود فضا، شرکت‌های داخلی کمی در این نمایشگاه حاضر شدند، این در حالی است که تعداد آن‌ها می‌توانست از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت نیز فراتر رود.

وزیر نفت پیام بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران را اتکا به داخل دانست و بیان کرد: از ابتدای آغاز دولت مردمی سیزدهم هیچ‌گاه منتظر شرکت‌های بین‌المللی و مذاکرات نبودیم و همواره نگاه ما در زمینه تأمین کالا رو به داخل بوده است.

اوجی با تأکید بر اینکه درهای وزارت نفت را به روی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی باز کرده‌ایم، گفت: امسال وزارت نفت برای سومین بار توانست مقام اول را در تولید بار نخست کالاها در کشور به‌ دست آورد.

وی ادامه داد: وزارت نفت هم‌اکنون حدود ۱۵۰ میلیارد دلار پروژه نیمه‌تمام و جدید در دست اجرا دارد و تلاش کردیم با هماهنگی دولت، جذابیت قراردادهای کنونی صنعت نفت را برای سرمایه‌گذاران افزایش دهیم. امروز هیچ پروژه‌ بلاتکلیفی در صنعت نفت وجود ندارد.

وزیر نفت از مراحل نهایی ساخت هزار کیلومتر خط لوله انتقال فرآورده نفتی در کشور خبر داد و گفت: هم‌اکنون روزانه ۱۶ تا ۲۰ هزار کامیون تانکردار، سوخت را در کشور جابه‌جا می‌کنند که این موضوع هزینه زیادی برای کشور به همراه دارد.

معاون وزیر نفت در امور گاز و معاون شرکت دولتی گاز ترکمنستان با تأکید بر اهمیت همکاری‌های دوجانبه در صنعت گاز، صدور خدمات فنی و مهندسی و سوآپ گاز را دو سرفصل مهم در این زمینه اعلام کردند.

 

به گزارش اقتصادرسا، مجید چگنی در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در غرفه این شرکت با مراد آرچایف، معاون شرکت دولتی گاز ترکمنستان (ترکمن‌گاز)، دیدار و گفت‌وگو کرد.

چگنی در این دیدار ضمن خوشامدگویی به معاون ترکمن‌گاز و دعوت از وی برای دیدار از غرفه‌های خودکفایی و پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، با اشاره به پیشینه طولانی و مثبت همکاری ایران و ترکمنستان در صنعت گاز گفت: توسعه و تقویت همکاری طرفین در این صنعت به نفع دو کشور خواهد بود.

وی با اشاره به توانمندی تخصصی این شرکت در بخش‌های مختلف صنعت گاز افزود: شرکت ملی گاز ایران برای توسعه همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مختلف ازجمله سوآپ گاز و صدور خدمات فنی مهندسی آمادگی کامل دارد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ایران پاییز امسال میزبان نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز است، تصریح کرد: امیدواریم ترکمنستان به‌عنوان کشوری مهم در صنعت گاز به‌زودی عضو این مجمع شود. ما در این زمینه نیز نقش حمایت‌کننده خواهیم داشت.

آرچایف، معاون شرکت دولتی گاز ترکمنستان نیز با تأکید بر اهمیت جایگاه ایران در صنعت گاز جهان گفت: ظرفیت فرآورش گاز در شرکت ملی گاز ایران و حجم بهره‌مندی مردم این کشور از گاز طبیعی دستاوردهای مهمی است که نشان‌دهنده قدرت ایران در صنعت نفت و گاز است.

وی بیان کرد: ما نیز خواستار توسعه و تقویت همکاری‌های دو طرف در بحث سوآپ هستیم، ضمن اینکه در زمینه خدمات فنی و مهندسی این امکان وجود دارد که بخشی از پروژه‌های داخل ترکمنستان از سوی شرکت‌های ایرانی انجام شود.

روتیتر: در روز پایانی بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی

قرارداد حفاری ۲۴ حلقه چاه طرح افزایش تولید میدان مشترک نفتی یادآوران با هدف نگهداشت تولید و افزایش تولید به ۴۲ هزار بشکه در روز و به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار امضا شد.

 

به گزارش اقتصادرسا، قرارداد حفاری ۲۴ حلقه چاه طرح افزایش تولید میدان مشترک نفتی یادآوران در قالب سه قرارداد با شرکت‌های ملی حفاری ایران، توسعه صنایع نفت و انرژی قشم و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا امروز (شنبه، ۲۲ اردیبهشت) با حضور محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، سردار عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، و حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان، در روز پایانی بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی امضا شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این باره گفت: امروز فاز دوم میدان مشترک یادآوران به‌صورت رسمی آغازبه‌کار خواهد کرد که گام نخست این میدان‌ها با بیش از ۱۱۰ هزار بشکه در حال تولید بوده و قرار است ۱۰۰ هزار بشکه دیگر به آن اضافه شود. قرارداد ئی‌پی‌سی (EPC) نیز با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا امضا شد و اکنون نیز این قرارگاه، دکلی در میدان‌ها مستقر کرده است و به‌زودی عملیات حفاری آغاز می‌شود.

خجسته‌مهر افزود: میدان‌های آزادگان شمالی و جنوبی، همچنین میدان‌های یادآوران جزو بزرگ‌ترین میدان‌های مشترک نفتی در خوزستان هستند و این قراردادها جزو افتخاراتی هستند که امروز شاهد آن هستیم و تلاش می‌کنیم سرعت توافق قراردادها را به حداقل برسانیم و با توجه به اینکه قراردادهای ئی‌پی‌سی زمان‌بر هستند، کارهای موازی را آغاز کردیم و ایستگاه‌هایی را که ضرورت نداشت حذف و قراردادهای جدید تعریف کردیم.

میدان نفتی یادآوران یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های مشترک نفتی ایران با کشورهای همسایه است و در ۷۰ کیلومتری جنوب غرب اهواز و شمال خرمشهر، در منطقه جغرافیایی کوشک و حسینیه قرار دارد و میزان نفت درجای میدان نفتی یادآوران در حدود ۳۲ میلیارد بشکه برآورد می‌شود. همچنین توسعه فاز نخست این میدان در سال ۲۰۱۲ از سوی شرکت سینوپک انجام شده و ازجمله اهداف فاز نخست میدان یادآوران حفاری ۴۹ چاه تولیدی در مخازن سروک و فهلیان است و تولید کنونی این میدان بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز است.

به‌منظور نگهداشت و افزایش برداشت از میدان نفتی یادآوران، پس از پیگیری و اخذ مجوزها و مصوبه‌های لازم از مراجع ذی‌ربط، تعداد ۲۴ حلقه چاه توسعه‌ای جدید در قالب ۳ قرارداد به شرکت‌های ملی حفاری ایران، توسعه صنایع نفت و انرژی قشم و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) واگذار می‌شود.

این تعداد چاه‌ها در لایه‌های فهلیان و سروک هرکدام به تعداد ۱۲ حلقه در طی مدت ۲۴ ماه حفر خواهد شد و هدف از حفر این چاه‌های جدید، نگهداشت تولید و افزایش برداشت به میزان ۴۲ هزار بشکه در روز و مجموع ارزش این قراردادها حدود ۳۵۰ میلیون دلار است.

به‌منظور تسریع در افزایش برداشت از این میدان مشترک، پیش از این شرکت مهندسی و توسعه نفت برای احداث بعضی از جاده‌ها و سلرهای موردنیاز به‌منظور استقرار دکل‌های حفاری و تهیه کالای چند حلقه چاه اقدام کرده است و امید می‌رود عملیات حفاری تا پیش از پایان امسال آغاز شود.

امضای ۱۲ موافقت‌نامه و تفاهم‌نامه همکاری خرید خدمات در قالب مشارکت عمومی و خصوصی

همچنین در این مراسم، ۱۲موافقت‌نامه و تفاهم‌نامه همکاری خرید خدمات در قالب مشارکت عمومی و خصوصی امضا شد. در نخستین مورد، تفاهم‌نامه خرید خدمات احداث حوض خشک برای تعمیرات زیرآبی ناوگان دریایی شرکت ملی نفت ایران به روش ساخت، مالکیت و بهره‌برداری (B.O.O) بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت نفت خزر و شرکت صدرا به ارزش ۴۰ میلیون دلار امضا شد.

خرید خدمات طرح یکپارچه تعمیرات اساسی ناوگان دریایی شرکت نفت خزر به روش احیاء، بهره‌برداری و انتقال (R.O.T) بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت نفت خزر و شرکت حفاری شمال به ارزش ۱۶۰میلیون دلار  تفاهم‌نامه دیگری بود که به امضا رسید.

در این مراسم همچنین موافقت‌نامه عملیات اکتشافی در مناطق عمیق دریای خزر (بلوک رودسر) به روش EPDF بین شرکت نفت خزر با شرکت حفاری شمال با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیون دلار امضا شد.

افزون بر این، شرکت ملی نفت ایران تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی، بهره‌برداری و انتقال کارخانه گاز و گاز مایع (NGL جزیره سیری به روش احیاء بهره برداری و انتقال) با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار، موافقت‌نامه خرید خدمات فرآورش نفت خام میدان نفتی قلعه‌نار با استفاده از تجهیزات فراورشی سریع احداث کارخانه‌ای با گروه مپنا به ارزش سرمایه گذاری ۸۰ میلیون دلار  و نیز تفاهم‌نامه خرید خدمات دکل‌های حفاری خشکی و دریا با گروه مپنا بها سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلار را امضا کرد.

همچنین موافقت‌نامه خرید خدمات فرآورش نفت خام میدان نفتی منصوری (آسماری) با استفاده از تجهیزات فرآورشی سریع احداث کارخانه بین شرکت ملی نفت ایران با گروه مهام شرق به ارزش سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلار امضا شد.

تفاهم‌نامه خرید خدمات دکل‌های حفاری خشکی بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت حفاری شمال به ارزش ۷۰ میلیون دلار، موافقت‌نامه احداث اسکله شماره ده بندرخدماتی پارسبین منطقه ویژه اقتصادی پارس با شرکت فراسکو عسلویه به ارزش سرمایه گذاری ۳۰ میلیون یورو و  تفاهم‌نامه احداث ایستگاه تقویت فشارگاز کنگان بین شرکت سرمایه‌گذاری آرمان به نمایندگی از شرکت پرشیا با شرکت نفت مناطق مرکزی با ۲۲۰ میلیون یورو  از دیگر مواردی بود که در این مراسم به امضا رسید.

در این مراسم تفاهم‌نامه ایستگاه تقویت فشارگاز سرخون بین شرکت ملی نفت مناطق مرکزی با شرکت پتروسام اوراسیا به ارزش ۷۰ میلیون یورو و تفاهم‌نامه انجام عملیات حفاری و توسعه میدان خارتنگ بین شرکت نفت مناطق مرکزی با شرکت PEDEX با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلار نیز امضا شد.

وزارت نفت،‌ شرکت ملی نفت ایران و معاونت علمی،‌ فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در روز پایانی بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، ‌۱۵ قرارداد و موافقت‌نامه با شرکت‌های ایرانی به ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار امضا کرد.



به گزارش اقتصادرسا،‌ وزارت نفت،‌ شرکت ملی نفت ایران و معاونت علمی،‌فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان امروز (شنبه،‌۲۲ اردیبهشت) در حاشیه روز پایانی بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت،‌ گاز،‌ پالایش و پتروشیمی ۱۵ قرارداد و موافقت‌نامه شامل ۱۱ قرارداد تولید بار اول به ارزش ۵۸۰ میلیون دلار و چهار موافقت‌نامه بومی‌سازی تجهیزات موردنیاز صنعت نفت با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۲۰ میلیون دلار با شرکت‌های ایرانی، با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی،‌ فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، جواد اوجی،‌ وزیر نفت، و محسن خجسته‌مهر،‌ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، امضا کردند.

موافقت‌نامه بومی‌سازی لوله مغزی سیار بین شرکت پشتیبانی،‌ ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران و شرکت «فالیز پیوهش فارس» با ارزش قراردادی ۱۲ میلیون دلار امضا شد. شرکت پشتیبانی،‌ ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران همچنین موافقت‌نامه بومی‌سازی لوله‌های بدون درز (CRA) چاه‌های نفت و گاز را با شرکت‌های بهشت کویر آریانا و لوله دقیق فولادی فورج پرند درمجموع به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار امضا کرد.

همچنین در موافقت‌نامه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در صنایع پالایشی،‌ انرژی‌های تجدیدپذیر و زنجیره مرتبط با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون دلار از محل بازار دانش‌بنیان از سوی معاونت علمی،‌ فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با نفت سپاهان امضا شد.

معاونت علمی،‌ فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری موافقت‌نامه شکست هیدرولیکی را نیز به ارزش ۵۰ میلیون دلار با شرکت نفت و گاز اروندان امضا کرد.

حمایت ۵۸۰ میلیون دلاری صنعت نفت از ساخت بار اول

در این مراسم، همچنین ۱۱ قرارداد ساخت بار اول امضا شد. بر این اساس، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب قرارداد طراحی و ساخت و رانش رشته تکمیلی با فشار کاری ۱۵ هزار پام (پوند بر اینچ مربع) را به ارزش ۱۳ میلیون دلار با شرکت خرد صنعت اروند امضا کرد.

شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب همچنین قراردادهای ساخت شیر فرازآوری با گاز و متعلقات آن را با شرکت توسعه کسب‌وکار نیما انرژی (تکنا) به ارزش ۴ میلیون دلار،‌ طراحی و ساخت ۴ مجموعه HOT TAP فشاربالا برای ایمن‌سازی و تعمیر چاه‌های نفت و گاز به ارزش ۸۵۰ هزار دلار با شرکت اشتاو صنعت، طراحی و ساخت آسیاب‌کننده و ابزار بازیافت توپک لوله‌های بدون درز با شرکت همراه پوشش به ارزش ۲۶۶ هزار دلار، ساخت دستگاه اندازه‌گیری نقطه شبنم گازهای ترش با رطوبت بالا با سرمایه‌گذاری ۱.۱ میلیون دلار با شرکت مهندسی حسگرهای هوشمند پارس، طراحی و ساخت دستگاه ارزیابی افزایه اسیدی کف‌ساز تحت فشار و دما با شرکت آسای شریف به ارزش ۲۰۲ هزار دلار، طراحی،‌ نصب و راه‌اندازی چهار دستگاه پمپ چند فازی به ارزش ۱۰ میلیون دلار با شرکت اکسین گاز پمپ، لوله‌جداری ۲۰ اینچ با سرمایه‌گذاری ۳.۳ میلیون دلار با شرکت لوله‌سازی اهواز، و طراحی و ساخت دستگاه دیسک‌گردان با سرمایه‌گذاری ۱۱۸ هزار دلار با شرکت «انرژی آسای شریف» امضا کرد.

شرکت مهندسی و توسعه نفت نیز قرارداد ۳۳.۵ میلیون دلاری را با شرکت‌های بهشت کویر آریانا و فراسان با هدف طراحی و ساخت لوله‌های ترموپلاستیک مقاوم‌شده امضا کرد.

آخرین مورد نیز امضای قرارداد تولید ماده ضدعفونی‌کننده برپایه دی‌اکسید کلر بود که با ارزش سرمایه‌گذاری ۱۲۸ هزار دلار بین شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت مهرتاش سپاهان امضا شد.

روتیتر: سخنگوی دولت:

سخنگوی دولت گفت: امروز فعالان صنعت نفت امیدوارند بتوانند با تعامل‌ دوسویه و چندسویه بین بخش‌های خصوصی و عمومی، توسعه روزافزون را برای این صنعت به ارمغان آورند.

 

به گزارش اقتصادرسا ؛علی بهادری‌جهرمی امروز (شنبه، ۲۲ اردیبهشت) در بازدید از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به خبرنگار شانا گفت: استقبال از این نمایشگاه واقعاً باورنکردنی بود. این موضوع نشان می‌دهد فعالان صنعت نفت متوجه شده‌اند که نمایشگاه محلی برای نمایش توانمندی‌های تخصصی آن‌هاست.

وی افزود: نمایشگاه نفت محلی برای شناسایی بازیگران حوزه تخصصی صنعت نفت است. امروز فعالان این حوزه امیدوارند بتوانند با تعامل‌ دوسویه و چندسویه بین بخش‌های خصوصی و عمومی، توسعه روزافزون را برای صنعت نفت و گاز به ارمغان آورند.

شایان یادآوری است که علی بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت امروز، ضمن حضور در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز پالایش و پتروشیمی از غرفه‌های مستقر در این نمایشگاه همچون سالن‌های ۸ و ۹، ۱۰ و ۱۱، ۳۱ و ۳۷ بازدید کرد و با بسیاری از غرفه‌داران و شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه به گفت‌وگو پرداخت.

نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «صنعت نفت؛ جهش تولید، بهینه‌سازی فناورانه»، از ۱۹ اردیبهشت‌ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز شده و امروز (شنبه، ۲۲ اردیبهشت‌) به کار خود پایان می‌دهد.

تبلیغات

کد اعلام وصول پایگاه خبری اقتصاد رسا

 کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد

پیاده سازی و طراحی توسط گروه نرم افزاری دیما

Back to Top