روتیتر: با رونمایی از نرم‌افزار جامع مدیریت منابع، دارایی‌ها واملاک صندوق ملی مسکن؛

وزیر راه و شهرسازی با اعلام رونمایی از نرم افزار جامع مدیریت منابع، دارایی‌ها واملاک صندوق ملی مسکن گفت: این نرم‌افزار مسیر ساخت مسکن را برای دولت هموار می‌کند.



به گزارش اقتصادرسا، مهرداد بذرپاش در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: نرم افزار جامع مدیریت منابع، دارایی‌ها واملاک صندوق ملی مسکن رونمایی شد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: این نرم‌افزار علاوه بر مدیریت منابع مستقیم واریزی به صندوق، زیرساخت تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک واگذار شده به صندوق و تامین مالی از منابع خرد مردمی را ایجاد و مسیر ساخت مسکن برای دولت را هموار می‌کند.

از ویژگی این نرم افزار می‌توان به ثبت و نگهداری اموال و مستغلات اشاره کرد. همه ذیحسابان استان‌های سراسر کشور مستقر در اداره‌های کل راه و شهرسازی به این سامانه متصل شده‌اند تا بتوانند همه درآمد‌ها و هزینه‌ها را به موقع و در لحظه ثبت، ضبط و نگهداری کنند.

روتیتر: وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم وارد فرایند ساخت شد از تامین اراضی احداث بیش از ۱.۹ میلیون واحد شهری در این دولت خبر داد.



به گزارش اقتصادرسا، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری عملکرد دولت سیزدهم که امروز ۳۰ تیرماه در ساختمان دادمان برگزار شد، به تشریح اقدامات وزارتخانه در حوزه مسکن و شهرسازی پرداخت.

بذرپاش با تاکید بر اینکه سیاست دولت سیزدهم مداخله حداکثری دولت در بخش مسکن برای جبران کاهش تولید در این بخش بود، گفت: کاهش تولید مسکن در دولت‌های قبل معنادار بود و اثر مستقیمی بر تورم داشت. طبق آمارهای مرکز آمار ایران، رشد تولید بخش مسکن و ساختمان در سال ۱۳۹۹ منفی ۱۳ بود که این رقم در ۱۴۰۰ به منفی ۶.۹ و در سال ۱۴۰۲ به مثبت ۷.۱ رسید که نشان دهنده تاثیر مثبت سیاست دولت در این بخش و تامین نیاز بخشی از جامعه به مسکن است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در فرایند ساخت قرار گرفته است که بخشی از آنها تکمیل و تحویل شده و بخشی نیز در مراحل مختلف ساخت قرار دارد.

بذرپاش توضیح داد: در دولت سیزدهم ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای تولید مسکن تامین شده که نیمی از آنها شهری و نیم دیگر روستایی است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا سال ۱۴۰۲، ۸۰۰ هزار قطعه زمین روستایی تامین شد، رقم اراضی تامین شده در بخش روستایی را در ۳ ساله دولت سیزدهم معادل یک میلیون قطعه زمین برشمرد و این اقدام دولت را در این بخش کم سابقه نامید.

اراضی احداث ۱.۹ میلیون واحد شهری نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم تامین شد

وی ادامه داد: اراضی تامین شده برای پروژه مسکن مهر معادل ۱.۱ میلیون واحد در محدوده‌های شهری بود که این رقم برای نهضت ملی و در ۳ ساله دولت سیزدهم معادل تامین اراضی ساخت ۱.۹ میلیون واحد است.

صدور سالانه بیش از ۹۴ هزار پروانه ساخت در بافت فرسوده شهری

به گفته وزیر راه و شهرسازی، در بخش نوسازی بافت فرسوده که سیاست اصلی دولت سیزدهم در بخش مسکن بوده، میانگین صدور پروانه ساختمانی سالانه به بیش از ۹۴ هزار واحد رسید. این در حالی است که در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه ۴۷ هزار پروانه در بافت فرسوده صادر می‌شد.

نوسازی واحدهای روستای در دولت سیزدهم سالانه به ۱۶۵ هزار واحد رسید

وزیر راه و شهرسازی در خصوص نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی طی دولت سیزدهم و مقایسه آن با دولت‌های قبل توضیح داد: نوسازی واحدهای مسکونی روستایی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه ۸۰ هزار واحد بود که این رقم در دولت سیزدهم به سالانه ۱۶۵ هزار واحد افزایش یافته است.

شناسایی ۱۲۰ هزار خانه خالی و معرفی به سازمان امور مالیاتی

بذرپاش همراهی مجلس یازدهم را در تصویب قوانین دولت در بخش‌های مسکن مناسب ارزیابی کرد و افزود: در ابتدای دولت سیزدهم قانون جهش تولید مسکن تصویب و ابلاغ شد که کمک حال دولت در بخش مسکن بود. همچنین با تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، و راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان، امکان شناسایی خانه‌های خالی و عرضه آنها به بازار مسکن میسر شد. در همین رابطه ۱۲۰ هزار خانه خالی شناسایی و به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات معرفی شد. این اقدام سبب شد تا ۱۸۰ هزار خانه خالی به بازار مسکن عرضه شود.

تشکیل ۱۸ جلسه شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم

عضو کابینه دولت سیزدهم از تاسیس و تشکیل کمیسیون عمران و مسکن در هیات وزیران برای تسهیل‌گری در بخش مسکن خبر داد و گفت: ۱۸ جلسه شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم تشکیل شد که مصوبات خوبی در این جلسات مصوب، ابلاغ و اجرا شد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در بخش بازار مسکن، قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، تدوین مصوب و اجرا شده است که ابزار مناسبی را به دولت برای مداخله در بازار مسکن می‌دهد. همچنین ابزار مناسبی نیز توسط این قانون برای کنترل بازار مسکن به قوه قضاییه داده شده است.

سقف اجاره‌بها ۲۵ درصد تعیین شد

به گفته بذرپاش، یکی از بندهای قانون ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره بها تعیین سقف اجاره بهاست که در سال جاری با مشورت انجام شده سقف اجاره بها ۲۵ درصد تعیین شده و مالکان و مشاوران املاک مکلف به اجرای این سقف هستند.

وی افزود: کاهش تولید مسکن بر تورم اثر مستقیم دارد. تورم نقطه به نقطه در ابتدای دولت ۵۷ درصد بود که هم‌اکنون تورم نقطه به نقطه به ۹.۷ رسیده است.

وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول نیز به تصویب رسید و ابلاغ شد که یکی از قوانین دقیقی است که با اجرای آن کنترل دقیق بازار مسکن انجام خواهد شد.

امکان توسعه پهنه‌های شهری با استناد به احکام برنامه هفتم توسعه

عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه احکام مناسبی در نظر گرفته شده است که یکی از آنها موضوع توسعه پهنه‌های شهری به میزان ۲ دهم درصد است، گفت: با اجرای این قانون ۳۰۰ هزار هکتار به محدوده‌های شهری افزوده خواهد شد که با این کار از احتکار زمین و به دنبال آن افزایش قیمت مسکن جلوگیری می‌شود.

بذرپاش اجرای طرح کلید به کلید را از دیگر مواردی عنوان کرد که با اجرای آن در بخش مسکن تسهیلگری خواهد شد.

شناسایی و مکان‌یابی ۲۷ نقطه ساحلی

وزیر راه و شهرسازی تصویب احداث ۲۷ نقطه ساحلی در سواحل جنوب کشور را یکی از موارد مهمی عنوان کرد که در دولت سیزدهم مقدمات آن فراهم شد و گفت: مکان‌یابی احداث ۲۷ نقطه ساحلی در سواحل جنوب کشور انجام شد که احداث دو شهر خلیج‌فارس و مکران مرکزی شروع شده است و پیش‌تر نیز احداث شهر جدید تیس در حال انجام بود.

وی امکان استفاده ۲۷ استان کشور از ظرفیت‌های آب‌های آزاد را بخشی از اجرای این طرح کلان برشمرد.

به گفته بذرپاش، افزایش ۱۰۰ هزار همتی سرمایه بانک مسکن برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن بخشی از اقداماتی است که به تصویب رسیده است و وزارت راه و شهرسازی پیگیر اجرایی شدن آن است.

ثبت بیش از ۶۵۰ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس

وزیر راه و شهرسازی از دیگر سیاست‌گذاری‌ها و اقداماتی را که در حوزه کنترل بازار مسکن در دولت سیزدهم انجام شد راه اندازی سامانه خودنویس و امکان ثبت رایگان معاملات اجاره در این سامانه عنوان کرد و گفت: سامانه خودنویس از سال گذشته راه اندازی شد و تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار قرارداد رایگان بین موجران و مستاجران در این سامانه به ثبت رسیده است. همچنین از خرداد امسال امکان بارگذاری و ثبت معاملات خرید و فروش نیز در سامانه خودنویس فراهم شد که تاکنون ۲۵۰ قرارداد خرید و فروش در این سامانه ثبت شده است.

عضو کابینه دولت سیزدهم ساماندهی بنگاه‌های مشاور املاک را از دیگر اقدامات وزارتخانه در این دوره عنوان کرد و گفت: در همکاری با پلیس اماکن و سازمان تعزیرات حکومتی ۱۱۰ هزار بازرسی از بنگاه‌های مشاور املاک سراسر کشور انجام شد. در این بخش ۳۲۰ میلیارد تومان جریمه مالیاتی اخذ شد.

وی واگذاری زمین به افراد دارای فرزند را در طرح جوانی جمعیت از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در بخش مسکن عنوان کرد و افزود: در سال گذشته بیش از ۷۴ هزار قطعه زمین به متقاضیان این بخش در طرح جوانی جمعیت واگذار شد.

به گفته بذرپاش، در بخش مسکن مهر در ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر به دولت برای تکمیل به ارث رسید که هم اکنون بیش از ۱۴۰ هزار واحد از این واحدها به ویژه در شهرهای جدید به اتمام رسیده و تحویل متقاضیان شده است.

تامین ۳۵ همت منابع تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر از طریق مولدسازی

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تکمیل واحدهای مسکن مهر که بدون آورده و بدون ردیف بودجه‌ای بود از محل مولدسازی املاک و دارایی‌های وزارت راه و شهرسازی به میزان ۳۵ هزار میلیارد تومان تامین منابع و هزینه شد.

وی تاکید کرد: بخش عمده‌ای از واحدهای باقیمانده مسکن مهر در مراحل پایانی قرار دارد و امید است تا دولت بعد در بخش مسکن نیز همانند دولت سیزدهم پایبندی نشان بدهد.

لایحه مالیات بر معاملات مکرر مسکن در انتظار تصویب مجلس

بذرپاش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه لایحه مالیات بر معاملات مکرر بیش از یک سال است که به مجلس ارائه شده است، اظهار امیدواری کرد تا با تصویب و ابلاغ این لایحه و قانون شدن آن بتوان از سوداگری در بخش مسکن جلوگیری کرد.

روتیتر: وزیر راه و شهر سازی:

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رای دیوان عدالت اداری در مورد آزادسازی نرخ بلیت پروازها، آزادسازی قیمت بلیت هواپیما را ظلم به مردم دانست و گفت: یک سال و نیم به دنبال ساماندهی قیمت بلیت‌ها بودیم و پیگیر کنترل قیمت بلیت هواپیما از سران قوا هستیم.

 



به گزارش اقتصادرسا، مهرداد بذرپاش امروز شنبه در نشست خبری عملکرد دولت سیزدهم در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص رای دیوان عدالت اداری در مورد آزادسازی نرخ بلیت پروازها گفت: آزادسازی قیمت بلیت هواپیما ظلم به مردم است، یک سال و نیم به دنبال ساماندهی قیمت بلیت‌ها بودیم و پیگیر کنترل قیمت بلیت هواپیما از سران قوا هستیم.

وی با بیان اینکه برخی شرکت‌های هواپیمایی طرح دعوا کرده بودند که البته مجموعه باید رفتار جدی‌تری از خود نشان می‌داد، تصریح کرد: باید توجه داشت که برنامه پنجم منقضی شده است و این احکام پنج سال عمر دارند مگر اینکه به احکام دائمی تبدیل شوند. الان برنامه هفتم در جریان است و آزاد سازی قیمت بلیت قطعاً ظلم به مردم است.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: شرکت‌ها مدعی بودند که این حکم در زمان وزارت دکتر آخوندی در مدتی اجرا شده است اما باید توجه داشت اگر قانون گذار می‌خواست ادامه یابد در احکام دائمی می‌دید. ما این را ظلم به مردم دانستیم و معتقد بودیم که دولت ابزار کنترلی را از دست می‌دهد.

وی گفت: این موارد از سوی شورای عالی هواپیمایی کشوری در کنار پیگیری سران قوا در دست اقدام دارد. از طرفی سوخت ۶۰۰ تومانی به شرکت‌های هواپیمایی تعلق می‌گیرد که دولت انتظار دارد با توجه به این یارانه سوخت، شرکت‌ها نیز در قیمت بلیت منافع مردم را در نظر بگیرند.

بذرپاش ادامه داد: بعضی‌ها تحلیل‌های غلط مانند اینکه «مگر چند درصد مردم از هواپیما استفاده می‌کنند؟» را مطرح می‌کنند. این درست نیست چرا که بسیاری از مردم با صرفه جویی پول بلیت سفرهای زیارتی خود را تامین می‌کنند.

وی افزود: با نرخ‌های قبلی هیچ شرکت هواپیمایی زیان ندیده و هیچ شرکتی از صنعت خارج نشده است. از طرفی در پروازهای خارجی و حتی تعدادی از پروازهای داخلی برخی هزینه‌های خود را جبران می‌کنند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره حمایت‌های دولت از شرکت‌های هواپیمایی گفت: از مراجع ذی‌ربط خواسته شد تا شرایط خرید ناوگان برای شرکت‌های هواپیمایی به علاوه واردات قطعات و تجهیزات و سایر موارد تسهیل و همکاری لازم نیز انجام شود تا در شرایط خاص صلاح مردم را مورد توجه قرار دهند. ما به عنوان دولت سمت مردم هستیم تا به مردم فشار نیاید.

وی در ادامه توضیح داد: شرکت‌های هواپیمایی داخلی از اواخر آذر ۱۴۰۲ با استناد به رای دیوان عدالت اداری در خصوص آزاد سازی نرخ گذاری بلیت هواپیما، اقدام به افزایش قیمت بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی کردند که وزارت راه و شهرسازی نامه‌ای در خصوص اعمال ماده ۹۱ برای رأی دیوان ارسال کرد که در مقابل رئیس دیوان نیز رأی را تا اطلاع ثانوی موقوف‌الاجرا کرد تا پس از برگزاری جلسات کارشناسی شده، مجدد رأی نهایی اعلام شود.

بذرپاش ادامه داد: بر این اساس، در ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ رئیس دیوان عدالت اداری در نامه‌ای درخواست اعمال ماده ۹۱ قانون نسبت به رأی مذکور در هیأت تخصصی را واجد ایراد قانونی تشخیص نداد. طبق آخرین عمل، دیوان عدالت اداری اقدام به ابطال مصوبه ستاد تنظیم بازار کرد که بر اساس آن مقرر شده بود «حمل و نقل بار و مسافر هوایی مشمول قیمت‌گذاری بوده و افزایش قیمت آن منوط به هماهنگی با ستاد مزبور است».

فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) و پروژه تجهیز انبارها و آغاز عملیاتی طرح احصای کالاهای موجود در انبارها با هدف شفافیت و پیگیری آرا و احکام قضایی، تاریخ تعیین تکلیف و مختصات دقیق کالاها در انبار با حضور وزرای اقتصاد و دادگستری رونمایی شد.



به گزارش اقتصادرسا به نقل از گزارش روابط عمومی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) و پروژه تجهیز انبارها و آغاز عملیاتی طرح احصای کالاهای موجود در انبارها با هدف شفافیت و پیگیری آرا و احکام قضایی، تاریخ تعیین تکلیف و مختصات دقیق کالاها در انبار با حضور وزرای اقتصاد و دادگستری رونمایی شد.

سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به دغدغه‌مندی و تلاش‌های شبانه‌روزی رئیس جمهور شهید برای رفع مشکل مسکن خانواده‌ها گفت: دولت مردمی با توجه به هزینه قابل توجه مسکن در سبد خانوار و همچنین نقش و تاثیر این بخش در اشتغالزایی و رونق بخشیدن به ده‌ها صنعت دیگر، مسکن‌سازی را با رویکردی جهادی در دستور کار قرار داده است.

 

به گزارش اقتصادرسا، دکتر محمد مخبر پیش از ظهر امروز چهارشنبه ضمن بازدید از عملیات اجرایی احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهر تهران، در سخنانی با گرامیداشت یاد شهدای خدمت به ویژه رئیس جمهور شهید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، به دغدغه‌مندی و تلاش‌های شبانه‌روزی ایشان برای رفع مشکل مسکن خانواده‌ها اشاره و تصریح کرد: دولت با وجود سوگواری و غم از دست دادن رئیس جمهوری مجاهد، تلاشگر و دلسوز در استمرار و ادامه مسیر مجاهدانه او مصمم است.

دکتر مخبر افزود: دولت مردمی با توجه به هزینه قابل توجه مسکن در سبد خانوار و همچنین نقش و تاثیر این بخش در اشتغالزایی و رونق بخشیدن به ده‌ها صنعت دیگر، مسکن‌سازی را با رویکردی جهادی در دستور کار قرار داده است.

سرپرست ریاست جمهوری در ادامه بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی واحدهای مسکونی امروز را که با همکاری و مشارکت شهرداری تهران به انجام رسیده، از جمله گام‌های مهم در جهت جبران کمبود ساخت مسکن در شهر تهران دانست و با اشاره به طرح ساخت محلات الگو در سه منطقه ۱۹، ۲۰ و ۲۱ تهران که برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور با تمرکز بر نوسازی بافت فرسوده اجرا شده است، داشتن سرانه‌های خدماتی اعم از مسجد، فضای آموزشی، بیمارستان، فضای سبز، امکانات ورزشی و کاهش قابل توجه ترافیک را از جمله ویژگی‌های مهم این طرح‌ها برشمرد و ابراز امیدواری کرد مسئولان دیگر استان‌ها نیز این رویکرد و الگو را در مسکن‌سازی مورد توجه قرار دهند.

دکتر مخبر در بخش دیگری از سخنان خود ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی بر علیه مردم مظلوم غزه، از مواضع قاطعانه، روشنگرانه و حمایتگرانه شهید آیت‌الله رئیسی و شهید امیرعبداللهیان در قبال مسئله فلسطین تجلیل کرد.

 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ساخت ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد در کشور از ابتدای کار دولت سیزدهم گفت: امسال، سال تحویل و تکمیل واحد‌های نهضت ملی مسکن است.

 

به گزارش اقتصادرسا، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه شورای مسکن استان یزد با بیان اینکه فرایند ساخت ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی سراسر کشور از ابتدای دولت تاکنون آغاز شده است، گفت: تکمیل واحد‌ها سرعت گرفته است و در سفر روز گذشته رئیس جمهور و هیئت دولت به استان مازندران بیش از ۸ هزار واحد مسکونی تحویل متقاضیان شد.

وی امسال را سال تحویل و تکمیل واحد‌های نهضت ملی مسکن عنوان کرد و افزود: یزد یکی از استان‌های پیشرو در اجرای طرح نهضت ملی مسکن به شمار می‌رود و به رغم اینکه تعهد استان یزد در اجرای طرح نهضت ملی مسکن ۵۷ هزار واحد بوده است ساخت مسکن بیشتری در این استان آغاز شده است.

بذرپاش ادامه داد: اراضی شناسایی شده طرح نهضت ملی مسکن در کشور از ۱۰۰ هزار هکتار فراتر رفته و از این میزان ۵ هزار و ۱۰۰ هکتار اراضی در استان یزد تأمین شده است.

وی یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم را شهرک سازی خواند و تصریح کرد: ساخت ۵۰ شهرک در شورای عالی شهرسازی و معماری در حال بررسی است که از این میزان ساخت ۲۱ شهرک به تصویب رسیده است.

وزیر راه و شهرسازی از آغاز ساخت ۶ شهرک در استان یزد خبر داد و گفت: این شهرک‌ها در پردیسان یزد، میبد، اردکان و دیگر شهر‌ها ساخته می‌شود.

وی افزود: احداث شهرک‌های منفصل شهری سیاست‌های راهبردی وزارت راه و شهرسازی برای احداث واحد‌های طرح نهضت ملی مسکن است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: سال گذشته در واگذاری اراضی طرح جوانی جمعیت از ۷۰ هزار واحد عبور کردیم و امسال نیز اراضی بیشتری به این طرح اختصاص خواهد یافت.

وزیر راه و شهرسازی گفت: امشب همزمان با ایام ولادت امام رضا علیه السلام به بیش از ۵ هزار متقاضی زمین طرح جوانی جمعیت استان، زمین واگذار می‌شود و با احتساب آن،  زمین‌های واگذار شده به متقاضیان طرح جوانی جمعیت استان یزد به ۹۰۰۰ عدد می‌رسد.

روتیتر: فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) مطرح کرد:

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاﯨ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا درآمد حاصل از پروژه‌‌های خارجی را در قالب تهاتر به کشور وارد می‌کنید؟ گفت: ارز حاصل شده از این پروژه‌ها را به کشور برمی‌گردانیم و برای هیچ کشوری مفت کار نمی‌کنیم.




به گزارش اقتصادرسا، سردار سرتیپ پاسدار عبدالرضا عابد روز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران با تاکید بر اینکه قرارگاه خاتم رقیب شرکت‌های داخلی نیست بلکه با شرکت‌های خارجی رقابت می کند، اظهار داشت: اکنون این قرارگاه با پنج هزار پیمانکار بخش خصوصی همکاری دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ پیمانکار در حوزه نفت و گاز است.

وی درباره مشارکت پنج میلیارد دلاری قرارگاه خاتم‌الانبیا در پروژه‌های خارج از کشور عنوان کرد: در بحث حضور در پروژه‌های خارجی یارگیری برای ما بسیار مهم است، البته این کشورها دیر باور کردند که هدف ما از حضور در پروژه‌های خارجی کمک به این کشورها است، اینکه می‌خواهیم دست آنها را بگیریم و دست و بازوی آنها باشیم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) درباره حضور قرارگاه در کشور سریلانکا یادآورشد: سه هفته گذشته پروژه‌ای را در کشور سریلانکا افتتاح کردیم و رییس جمهوری این کشور اعلام کرد که بهترین کمک را در این مدت، جمهوری اسلامی ایران داشته و ما به توانمندی جوانان کشورمان در این پروژه‌ها افتخار می کنیم.

سردار عابد افزود: در کشورهای مختلف از جمله عراق، لبنان، سوریه و ونزوئلا حضور داریم و با مشارکت و همکاری پیمانکاران بخش خصوصی پروژه‌های خارجی را به اجرا می‌رسانیم.

وی تاکید کرد: حریف برای ما بسیار مهم است و اگر شرکت‌های پیمانکاری، حرفه‌ای نباشند، بازنده خواهند شد و به آنها می‌گوییم که باید نگاه اقتصادی داشته باشند نه اینکه از آن کشور فقط وام بگیرند و قادر به اجرای پروژه نباشند و نتوانند حقوق نیروی کار را بدهند.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) درباره اینکه درآمد حاصل از این پروژه‌ها در قالب تهاتر به کشور وارد می‌شود، گفت: ارز حاصل از این پروژه‌ها را به کشور برمی‌گردانیم و برای هیچ کشوری مجانی کار نمی‌کنیم.

سردار عابد با بیان اینکه قرارگاه خاتم‌الانبیا در دهه اول بعد از جنگ و با توجه به توان رزم و نیروی تجربه و بنابر درخواست دولت در بازسازی‌های مناطق آسیب دیده حضور پیدا کرد، یادآور شد: این قرارگاه مناطق وسیعی را با کمک مردم بازسازی کرد. همچنین در دهه دوم هم اقدامات مهمی انجام شد. البته باید توجه داشت که جنگ ویرانگر است و میزان خسارت بعد از جنگ بسیار زیاد بود. اما بعد از بازسازی مناطق، به نیازها و گلوگاه‌های کشور پرداختیم.

وی افزود: در آن دوره نخستین نیاز و اولویت کشور آب بود و در اولین حرکت ساخت سد کرخه در دستور کار قرار گرفت و توانستیم بزرگترین سد منطقه را بسازیم در حالی که شرکت‌های خارجی، ایران را ترک کرده بودند بدون اینکه حتی نقشه‌ها را در اختیار ما بگذارند و کوچکترین راهنمایی به ما بدهند. اما نیازی به شرکت‌های خارجی پیدا نکردیم و توانستیم این سد بزرگ را در منطقه فتح‌المبین احداث کنیم.

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا ادامه داد: در دهه سوم با اعمال تحریم‌های متعدد مواجه شدیم اما در همین شرایط میدان پارس جنوبی که از میدان‌های مهم منطقه است را به اجرا رساندیم و این پروژه را آغاز کردیم.

سردار عابد خاطرنشان کرد: ساخت اولین فازها را یعنی فاز ١۵ و ١۶ را شروع کردیم اما شرکت نروژی همکار برای ساخت این پروژه برای هر سوال قرارگاه یک هفته مهلت طلب می‌کرد تا جواب ما را بدهد و همزمان به قرارگاه می‌گفتند این پروژه همان سنگ بزرگ علامت نزدن است. اما با کمک خداوند توانستیم این دو فاز را به اجرا برسانیم و از آن به بعد ساخت سایر فازها آغاز شد و به بهره‌برداری رسید.

وی همچنین گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس بزرگترین پالایشگاه جهان است که در حال حاضر ۴۵ درصد بنزین مصرفی کشور در این پالایشگاه تولید می شود که باعث شد واردات بنزین قطع شود.

وی در ادامه گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس با سرمایه‌گذاری قرارگاه درحال ساخت است و با پیشرفت فیزیکی خوبی در حال توسعه است؛ اگر دولت و وزارت نفت کمک کنند، فاز اول این پالایشگاه تا پایان امسال وارد مدار بهره‌برداری می شود.

سردار عابد تاکید کرد: بدون شک بهره‌برداری از پالایشگاه مهر خلیج فارس می‌تواند کمک قابل توجهی به بحث تامین پایدار نیاز بنزین کشور و کاهش ناترازی آن داشته باشد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) با بیان اینکه این قرارگاه در بحث توسعه میادین مشترک نفتی و گازی به کمک وزارت نفت آمده، گفت: درکنار توسعه میادین مستقل مثل میدان لالی، میدان مارون و میدان اهواز، به توسعه میدان مشترک یادآوران ورود کرده است و بر همین اساس ۱۷۰ میلیون متر مکعب گاز را به شبکه گازرسانی کشور تزریق شده است.

وی درباره مشارکت این قرارگاه در پروژه‌های راه، شهرسازی و مسکن بیان کرد: راه و شهرسازی مشکلات خاص خودش را دارد و انتظار ما این است که اگر در پروژه‌ای در این زمینه وارد شویم، به‌لحاظ زمان‌بندی پروژه تعریف‌شده باشد و در زمان خودش تحویل داده شود. ما حدود ۳۰۰ کیلومتر ساخت اتوبان در دست اجرا داریم، اما معتقدیم هزینه احداث اتوبان با توجه به قوانین و عوارضی جاده‌ای که اکنون دریافت می‌شود، کفایت نمی‌کند؛ زیرا این هزینه برای نگهداری آزادراه کافی نیست، اما به‌تازگی نشستی در این باره داشتیم که هم قوانین تغییر کند، هم تعرفه‌ها افزایش یابد.

سردار عابد درباره همکاری‌های ایران و ونزوئلا و ساخت شناور برای این کشور بیان کرد: ما قرارداد ساخت چهار شناور (نفتکش) با ونزوئلا داریم که قرارداد ساخت دو شناور پایان یافته و یکی دیگر در حال انجام است و قرارداد چهارم هنوز اجرا نشده است.

رئیس جمهور با توجه به کاهش سود تسهیلات مسکن از ۲۳ به ۱۸ درصد، گفت: امیدواریم با این مصوبه، کار ساخت واحد‌های مسکونی، سریع‌تر انجام شود.



به گزارش اقتصادرسا، حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی، امروز شنبه در نشست شورای‌ عالی مسکن، با مؤثر دانستن پرداخت منظم و به‌ موقع تسهیلات بانکی در سرعت اجرای نهضت ملی مسکن، با توجه به یکی از مصوبات این نشست درباره کاهش سود تسهیلات مسکن از ۲۳ به ۱۸ درصد، ابراز امیدواری کرد با این مصوبه، کار ساخت واحد‌های مسکونی، سرعت بیشتری داشته باشد.
رئیس جمهور با تأکید بر رفع مشکل مسکن نیرو‌های مسلح در کنار دیگر اقشار مردم، سرعت کار و همکاری نیرو‌های مسلح برای ساخت خانه‌های سازمانی و شخصی را مطلوب دانست.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی اظهار داشت: صنعت مسکن، یکی از پیشران‌های اقتصاد است و رونق ساخت آن، موجب رونق بسیاری از بخش‌های تولیدی کشور می‌شود.
 
رئیس جمهور، اختصاص تسهیلات برای ساخت مسکن را کمک به رونق و رشد تولید دانست و تصریح کرد: دولت برای ارتقای شاخص آرامش خانواده‌ها و کمک به رونق تولید و رونق ساخت مسکن، همه توان خود را به میدان آورده است.
 
گفتنی است، امروز در این نشست، ۹ مصوبه برای سرعت بیشتر در اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن، تصویب شد.

پویش فرهنگی_ایمنی « چشم به راهیم » در طرح نوروزی ۱۴۰۳ با استفاده از ظرفیت‌های رسانه و صدا و سیما و با هدف فرهنگ سازی به مسافران در حوزه ایمنی از ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۲ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ اجرا می شود.



به گزارش اقتصادرسا، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای پویش «چشم به راهیم» در سراسر کشور اظهار داشت: در راستای اهداف و برنامه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در خصوص فرهنگ‌سازی و ارتقای ایمنی و کاهش سوانح رانندگی، پویش همراهان سفر ایمن امسال همچون سنوات قبل، اما با رویکردی جدید در تمام نقاط هدف استان‌های کشور برگزار میشود.

مهرداد بذرپاش افزود: این طرح به منظور ارتقای ایمنی سفر‌های برون‌شهری نوروزی و کاهش سوانح رانندگی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های سازمانی و فراسازمانی پیش بینی شده است که از ۲۵ اسفند سال‌جاری لغایت ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ به مدت ۱۸ روز اجرا خواهد شد. محل ایستگاه‌ها در محور‌های پرترددی خواهد بود که ترددکنندگان در این محور‌ها برای ارتقای ایمنی نیاز به توقف و استراحت دارند.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ادارات کل راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای استان‌ها با تمام توان و همت از تمام ظرفیت‌های موجود برای تقویت و بهسازی و افزایش کیفیت این ایستگاه‌ها تلاش کنند.

انتهای پیام/

رصد تردد راه‌ها با ‌۲۷۷۹ ترددشمار و رصد آنلاین اضافه‌تناژ ناوگان باری، از مواردی بود که در گفت‌‌وگوی معاون مرکز مدیریت راه‌ها مطرح شد.

 

 

به گزارش اقتصادرسا، رصد تردد راه‌ها با ‌۲۷۷۹ ترددشمار و رصد آنلاین اضافه‌تناژ ناوگان باری، از مواردی بود که در گفت‌‌وگوی معاون مرکز مدیریت راه‌ها مطرح شد.

«مرکز مدیریت راه‌ها از چند طریق امکان اطلاع‌رسانی وضعیت جاده‌ها به مسافران و راننده‌ها را دارد»، این را معاون مرکز مدیریت راه‌ها می‌گوید و می‌افزاید: راه‌های ارتباطی مردم با مرکز مدیریت راه‌ها جهت اطلاع از آخرین وضعیت جاده‌ها، سامانه جامع ۱۴۱ به عنوان کانال ارتباطی ۲۴ ساعته مرکز مدیریت راه‌ها با مردم و مسافران، اپلیکیشن ۱۴۱ و سایت‌ www.141.ir  است؛ ‌در اپلیکیشن و سایت امکان مسیریابی، تعیین مدت‌زمان رسیدن به مقصد و فاصله طولی بین مبدأ و مقصد وجود دارد، همچنین آخرین تصاویر جاده و ترافیک مسیر، به متقاضی عرضه می‌شود؛ در حال حاضر ۱۰۱۳ دستگاه دوربین نظارت تصویری در جاده‌های کشور فعال است که آخرین وضعیت جوی و ترافیکی راه‌ها را به سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌ها ارسال می‌کند و ما از این طریق، اطلاعات سفر و وضعیت جاده‌ها را به آگاهی مردم می‌رسانیم، البته برنامه داریم در سال ۱۴۰۳ این سامانه به حدود ۲ هزار دستگاه افزایش یابد.

‌در ادامه مشروح گفت‌‌وگوی فارس با مهدی مخبر، معاون مرکز مدیریت راه‌های کشور را می‌خوانید.

جناب مخبر، مرکز مدیریت راه‌ها با چه اهدافی راه‌آندازی شد و چه وظایفی دارد؟

‌مخبر‌: «اطلاع‌رسانی وضعیت راه‌ها‌، وضعیت ترافیکی و شرایط جوی جاده‌ها» همچنین «امکان ثبت شکایات در حوزه ناوگان حمل و نقل عمومی و مشکلات جاده‌ای» دو ماموریت مهم و اصلی ‌در حیطه فعالیت‌های مرکز مدیریت راه‌های کشور سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است.

* کانال‌های ارتباطی مرکز مدیریت راه‌ها و مسافران برای ارائه اطلاعات جاده‌ها

مردم از چه طریق می‌توانند اطلاعات جاده‌‌ها و آخرین وضعیت راه‌ها را دریافت کنند؟‌

مخبر: سامانه جامع ۱۴۱ کانال ارتباطی ۲۴ ساعته مرکز مدیریت راه‌ها با مردم و مسافران در همه ایام سال است، همچنین اپلیکیشن ۱۴۱ و سایت‌ www.141.ir دیگر کانال‌های ارتباطی ما با مردم است، در اپلیکیشن و سایت امکان مسیریابی، تعیین مدت‌زمان رسیدن به مقصد و فاصله طولی بین مبدأ و مقصد وجود دارد، همچنین آخرین تصاویر جاده و ترافیک مسیر، به متقاضی عرضه می‌شود.

‌‌در سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌ها، امکان نمایش تصاویر بیش از یک‌هزار دستگاه دوربین نظارت تصویری به صورت آنلاین در مانتیورها به‌صورت زنده وجود دارد، آخرین تصاویر دوربین‌ها ‌جهت استفاده مسافران در سایت و اپلیکیشن ۱۴۱ را درج می‌کنیم، همچنین برای مسافران این امکان فراهم شده است که‌ ‌در طول مسیر بین مبدأ تا مقصد از موقعیت مکانی مجتمع های خدماتی-رفاهی‌، جایگاه‌های عرضه سوخت‌، امکانات امدادی‌، حد ترخص شرعی و غیره مطلع باشند؛ کانال دیگر ارتباط ما با مردم سامانه ‌پیامکی ۱۰۰۰۱۴۱ است که امکان اطلاع‌رسانی وضعیت راه‌ها و شرایط جوی جاده ها به مسافران را دارد.

آماری از میزان مراجعه راننده‌ها و مسافران به سایت و اپلیکیشن مرکز مدیریت راه‌ها ارید؟ چقدر مخاطب دارید؟

مخبر: ‌در ایام تعطیلات و شرایط خاص جوی مانند بارش برف و باران تعداد مراجعه به سایت به تناسب افزایش می‌یابد، ‌از ابتدای امسال تا پایان دی‌ماه‌، ۱٫۲ میلیارد درخواست در سامانه ۱۴۱ ثبت شده است، فقط در دی‌ امسال ۱۰۷ میلیون درخواست از سامانه از سوی مردم صورت گرفته است .

‌اپلیکیشن ۱۴۱ از آن منظر که در بین کانال‌های ارتباطی ما، بیشترین استقبال را از سوی مردم دارد، به طو مستمر در حال توسعه و به‌روز‌رسانی است، از ابتدای سال تا پایان دی ۴۱۴ میلیون درخواست در اپلیکیشن ثبت شده است‌؛ فقط در دی‌ماه ۳۳ میلیون درخواست ثبت شده داشتیم، طبق اطلاعاتی که داریم، ۱٫۴ میلیون نفر‌ اپلیکیشن ۱۴۱ را روی تلفن‌های همراه خود نصب کرده اند.

مسافران در هر استان اگر با شماره ۱۴۱ تماس بگیرند و خواهان دریافت اطلاعات جاده‌ها باشند، به ستاد وصل می‌شوند؟

مخبر: در استان‌ها مردم پس از تماس با شماره ۱۴۱ به مرکز مدیریت راه‌های همان استان متصل می‌شوند، ما ۳۳ اداره مدیریت راه‌ها در کشور داریم، در استان کرمان دو مرکز (شمال و جنوب) و در سیستان و بلوچستان هم دو مرکز (زاهدان و ایرانشهر) داریم.

از ابتدای امسال ۲۱ میلیون تماس با تلفن مرکز مدیریت راه‌ها ثبت شده است و در دی‌ امسال ۱۳۰ هزار تماس داشته‌ایم، در موضوع سامانه پیامکی نیز از ابتدای سال ۷۷۹ هزار پیامک دریافت کرده‌ایم، بطوریکه در دی‌ امسال ۵۲ هزار پیامک ثبت شد‌.

‌سامانه‌های هوشمند حمل و نقل جاده‌ای در راه‌های همه استان‌های کشور امکانات نظارتی و اطلاع‌رسانی دارد، در هر ۳۰ الی ۴۰ کیلومتر به صورت میانگین، یکی از تجهیزات هوشمند جاده‌ای نصب است که اطلاعات ترافیکی و وضعیت راه‌ها احصا می‌شود‌‌، اگر مردم پیش از عزیمت به سفر، این اطلاعات را کسب کنند، قطعا امکان مدیریت بار ترافیکی جاده‌ها وجود خواهد داشت.

فرمودید اطلاعات سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌ها در مورد وضعیت جوی و ترافیکی را از طریق دوربین‌های نصب شده در سطح جاده‌ها اخذ می‌کنید؛ چه تعداد دوربین‌ در جاده‌ها دارید و این دوربین‌ها چه ویژگی‌هایی دارد؟

مخبر: ‌در حال حاضر یک هزار و ۱۳ دستگاه دوربین نظارت تصویری در جاده‌های کشور فعال است که پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۳ به حدود ۲ هزار دستگاه افزایش یابد؛ دوربین‌‌های نظارت تصویری باید مقاومت و کیفیت بالایی داشته باشد به هر حال این دوربین‌ها از دمای منفی ۳۰ درجه تا بیش از ۵۰ درجه در جاده‌ها باید کارایی داشته باشد و همزمان در مناطق با شرایط بد آب و هوایی مانند گردوخاک، مه‌، طوفان و برف و بوران هم‌ تصاویر زنده و شفاف ارائه کند.

برنامه‌ای برای افزایش تعداد دوربین‌های نظارت تصویری در سطح جاده‌ها دارید؟

مخبر: نصب ۸۲۰ دستگاه دوربین تصویربرداری ثابت در جاده‌ها در دستور کار قراردارد که دما و رطوبت  را هم ثبت می‌کند و در تکنولوژی‌های جدیدِ این دوربین، پلاک نیز ثبت می‌شود و میزان تردد وسایل نقلیه را هم اندازه‌گیری می‌کند‌، ۲۰۰ دستگاه دوربین ثبت تخلفات سرعت هم به زودی در جاده‌های شریانی کشور نصب خواهد شد. علاوه بر این حدود ۹۸۰ دستگاه دوربین نظارت تصویری نیز در نقاط پر حادثه‌، گردنه های برفگیری و نقاط حساس جاده‌ها در حال نصب و ارتقاء است.

با توجه به اینکه روزانه آمار تردد خودرو در جاده‌ها و محورهای پرترافیک را اعلام می‌کنید، چه تعداد ترددشمار در جاده‌های شریانی کشور نصب دارید؟

مخبر: ۲ هزار و ۷۷۹ دستگاه ترددشمار به صورت لوپ القایی در جاده‌های شریانی کشور نصب شده است، که شامل رصد پنج نوع خودرو «سواری و وانت»، «مینی‌بوس و کامیونت »، «اتوبوس»، «کامیون دو محور» و «کامیون و تریلر بیش از سه محور» است؛ از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌، ۶۷۳ میلیون تردد از این طریق ثبت شد، فقط در دی‌ماه ۶۰ میلیون تردد خودرو در جاده‌های کشور ثبت شده است.

با توجه به اینکه شما امکان ثبت سرعت لحظه‌ای و متوسط را در محورهای مواصلاتی از طریق دوربین‌‌های ثبت تخلف سرعت دارید، این تخلف‌ها از طریق چه تعداد دوربین احصا می‌شود و در اختیار پلیس قرار می‌گیرد؟‌

مخبر: ‌سامانه جامع ثبت تخلفات عبور و مرور، شامل ۲ هزار و ۳۳۰ دستگاه دوربین ثبت تخلف سرعت، در جاده‌ها ‌است، از ابتدای امسال تا پایان دی، ۲٫۵ میلیارد پلاک خوانده‌ و تخلفات سرعت لحظه‌ای و متوسط احصا شده است، در این راستا ‌تخلف ۴۹ میلیون پلاک تا پایان ماه مذکور به پلیس جهت اعمال قانون و صدور قبض جریمه ارسال شده است.

یکی از مشکلات سازمان راهداری که درواقع معضلی برای جاده‌های کشور است، کمبود اعتبار نگهداری و بهسازی راه‌ها است، از دلایل اصلی فرسودگی و تخریب جاده‌ها، اضافه تناژ ناوگان سنگین و عبور و مرور خودروها است، برای مقابله با اضافه تناژ ناوگان سنگین چه فعالیت‌هایی انجام داده‌اید؟

مخبر: بله اضافه تناژ ناوگان سنگین باری، از مشکلات ما در جاده‌ها است که خسارت زیادی به راه‌ها وارد می‌کند، خسارت اضافه‌تناژ به راه‌ها به توان ۴ محاسبه می‌شود، در این راستا جاده‌های کشور را به سامانه توزین در حال حرکت مجهز کرده‌ایم، 98 دستگاه سامانه توزین در حال حرکت (WIM) در سطح جاده‌های کشور داریم خصوصاً جاده‌هایی که کامیون‌های سنگین از آنجا عبور می‌کنند، پلاک این کامیون‌ها از طریق دوربین ثبت و تخلفات به پاسگاه بعدی ارجاع می‌شود، پاسگاه مجدداً با توزین دقیق‌تر آن کامیون یا تریلر، در صورت داشتن اضافه بار نسبت به اعمال جریمه و خالی کردن بار اضافه و معرفی جهت دریافت خسارت ، اقدام می‌کند‌، تا پایان دی امسال، ۳۲۸ میلیون پلاک در موضوع اضافه تناژ خوانده شده است که تخلف ۵٫۴ میلیون پلاک به پلیس ارسال شده است.

‌همچنین از طریق همین دوربین‌ها، ناوگان فاقد بارنامه با سامانه هوشمند رصد و تخلفات به پلیس ارسال می‌شود، از ابتدای سال تا اول بهمن،‌ ۳۷۷ هزار پلاک متخلف به پلیس معرفی شده است.

تابلوهایی که در برخی جاده‌‌ها نصب است و اطلاعات و یا هشدارها را به راننده اعلام می‌‌کند، از سوی مرکز مدیریت راه‌ها نصب شده است؟

مخبر: بله، از اعتبارات مرکز مدیریت راه‌ها، ۲۰۷ دستگاه تابلو پیام متغیر در جاده‌های کشور داریم که آخرین اطلاعات جاده‌ها، ترافیک، شرایط جوی و انسداد را به اطلاع مسافران می‌رساند.

همه مواردی که عنوان شد کمک می‌کند که مردم در جاده‌ها با ایمنی بیشتری تردد کنند و سوانح رانندگی کاهش یابد.

بهنام خانکشی زاده،مدیرعامل سازه گستر چیتگر، نشان برتر دومین کنگره بین المللی و نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان را به عنوان مدیر ارزش آفرین کسب کرد.

 

به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط‌‌ عمومی شرکت تعاونی انبوه سازان عمران و توسعه سازه گستر چیتگر، دومین کنگره بین المللی و نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در روز بیستم دی ماه با رویکردد تجلیل از مدیران ارزش آفرین در حوزه تحول و تجارت در تحقق اهداف سیاست‌های کلان اقتصادی با نگاه ویژه به جایگاه مدیران و همچنین ارزیابی نقش مدیریت و کارآفرینی و ارائه راهکارهای نوین مدیریت در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا‌و‌سیما برگزار شد.

انتهای پیام/

 

تبلیغات

کد اعلام وصول پایگاه خبری اقتصاد رسا

 کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد

پیاده سازی و طراحی توسط گروه نرم افزاری دیما

Back to Top