روتیتر: معاون برنامه‌ریزی شرکت بازرگانی دولتی:

معاون برنامه‌ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه پروژه خرید تضمینی گندم در سال گذشته با مدیریت مناسب عملیات لجستیک و مالی به سرانجام رسید، گفت: در این عملیات، با تأمین و پرداخت بیش از ۲۱۱ همت از سوی دولت به کشاورزان عزیز، پرونده این پروژه بزرگ بسته شد.

 

 

به گزارش اقتصادرسا؛ سید مازیار احمد حسینی که در جلسه ستادی خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۴ سخن می‌گفت، با تشریح مراحل سه‌گانه قبل، حین و بعد از پروژه خرید تضمینی گندم، افزود: قبل از آغاز عملیات، مقدمات خرید تضمینی برنامه‌ریزی می‌شود، سپس وارد مرحله اجرایی و عملیاتی می‌شویم و پس از اتمام تحویل محصول، بستن حساب‌ها آغاز می‌شود که کار بسیار بزرگی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد به‌روزرسانی سامانه سیفا گفت: در بخش فناوری اطلاعات شرکت، کارهای خوبی انجام شده و با عملکرد مثبت در حوزه بازرگانی داخلی، به داده‌هایی رسیده‌ایم که شفافیت‌ها را بیشتر کرده و به تبع آن، پاسخگویی در حوزه وظایف و مسئولیت‌های تأمین کالاهای اساسی نیز بیشتر شده است.

عضو هیئت مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران با تأکید بر اینکه از داده‌های تازه، فرآیندهای جدیدی بروز و ظهور می‌کند، افزود: با استفاده از این دادهای نو در حوزه بازرگانی، تلاش می‌‌کنیم تا برای اجرای مطلوب‌تر کارها، فرآیندهای نوینی تعریف شود.

همچنین در این جلسه، محسن عسکری، دیگر عضو هیئت مدیره این شرکت با اعلام اینکه در آستانه فصل خرید تضمینی گندم قرار داریم، ضرورت رفع مسائل و مشکلات موجود در برخی استان‌ها را برای خرید تضمینی گندم به شکل مطلوب، مورد تأکید قرار داد.

این عضو هیئت مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران با تأکید بر اینکه کارهای بزرگی در حوزه فناوری اطلاعات مجموعه انجام شده است، خاطرنشان کرد: این شرکت از تجهیزات لازم و نیروی انسانی متخصص در حوزه پشتیبانی و اجرا برخوردار است و با بهبود عملکرد در بخش عملیاتی استان‌ها از طریق رفع برخی مسائل و مشکلات موجود، می‌تواند به بهتر شدن روند کارها در جهت اجرای مؤفق عملیات بزرگ خرید تضمینی گندم در کشور کمک کند.
[۴/۱۶،‏ ۱۴:۳۷] احمدخانی /بازرگانی دولتی: *همایش روز ملّی گندم و نان برگزار می‌شود*

همزمان با روز ملی گندم و نان در روز یک‌شنبه ۳۱ فروردین‌ماه جاری، فعالان زنجیره گندم، آرد و نان کشور در همایشی که به این مناسبت در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی برگزار می‌شود، گرد هم می‌آیند تا چالش‌ها و چشم‌اندازهای توسعه این زنجیره را مورد بررسی قرار دهند.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ همایش گندم و نان، فرصتی برای گردهمایی فعالان بخش خصوصی و انجمن‌ها، اتحادیه‌ها و کانون‌های صنفی و صنعتی مرتبط و مسئولان دولتی در حوزه گندم، آرد و نان فراهم خواهد آورد که در آن به گفت‌وگو و تبادل نظر می‌پردازند.
هدف از این رویداد، ایجاد انگیزه در میان تولیدکنندگان زنجیره تأمین، تشویق رقابت برای ارتقای کیفیت تولیدات و  فراهم ‌آوردن زمینه‌های رشد و توسعه این صنعت حیاتی در کشور است که با مشاغل مختلف و فعالیت‌های متعددی مرتبط بوده و یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور محسوب می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی، معافیت مالیاتی و امنیت غذایی را از مزایای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی برشمرد و از برنامه ریزی این وزارتخانه برای تسهیل جذب سرمایه و رفع موانع تولید در این بخش خبر داد.

 

به گزارش اقتصادرسا؛  وزیر جهاد کشاورزی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی گفت: نرخ تشکیل سرمایه در بخش کشاورزی در کشور ما پایین‌تر از نرخ متوسط در اقتصاد کشور است. بنابراین، بخش کشاورزی به عنوان اولین بخش، از شعار سال استقبال می‌کند و امیدواریم همین توجهات باعث شود شاهد روانه شدن سرمایه به سمت این بخش باشیم.

غلامرضا نوری قزلجه افزود: امیدواریم سرمایه‌گذاری در این بخش حداقل به اندازه‌ای باشد که سهم آن در اقتصاد کشور حفظ شود.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده برای تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی گفت: ما بلافاصله در روز‌های اول سال، ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری را شناسایی کرده‌ایم و موانعی را که بر سر سرمایه‌گذاری احتمال دارد وجود داشته باشد نیز شناسایی می‌کنیم، به زودی اگر نیازی به اصلاح آیین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها باشد، آنها را هم انجام خواهیم داد و یک ساختار ویژه جذب سرمایه برای بخش کشاورزی کشور ایجاد خواهیم کرد.

غلامرضا نوری قزلجه در پاسخ به سوال خبرنگار میز کشاورزی و روستا درباره اهمیت سرمایه‌های در بخش کشاورزی گفت: سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی یک سری مزیت‌هایی دارد. از جمله اینکه معاف از پرداخت مالیات است. این یک امتیاز بزرگ است. همچنین فعالیت در این بخش از امنیت غذایی برخوردار است که این هم یک امتیاز دیگر است. مهم‌تر از همه اینکه فعالیت‌های کشاورزی هیچ‌وقت کهنه نمی‌شود و تا زمانی که انسان و بشر وجود دارد، نیاز به مواد غذایی وجود خواهد داشت و فعالیت‌های کشاورزی ادامه خواهد داشت. بنابراین، این صنعتی است که نه کهنه می‌شود و نه کنار گذاشته می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در شرایط فعلی شاید سرمایه‌ها دوست داشته باشند به جا‌های دیگری سوق پیدا کنند، اما من اطمینان دارم که در یک شرایط ثبات اقتصادی، بخش کشاورزی در کشور ما با توجه به مزایا و امتیازاتی که دارد، یکی از بخش‌های جذاب برای سرمایه‌گذاری خواهد بود. اگر این ثبات اقتصادی زودتر در اقتصاد کشور ایجاد شود، تشکیل سرمایه در بخش کشاورزی توسط مردم انجام خواهد گرفت. حتی در شرایط فعلی هم من اعتقاد دارم که خیلی از مردم علاقمندند در حوزه کشاورزی و غذا سرمایه‌گذاری کنند و ما بایستی ظرفیت‌های لازم را برای این کار فراهم کنیم.

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به نقش تشکل‌ها در حل مشکلات بخش کشاورزی گفت: «ما به سمتی حرکت می‌کنیم که تشکل‌ها مشکلات را حل کنند. از جمله تنظیم بازار شب عید که بیش از ۸۰ درصد فعالیت‌ها بر عهده بخش‌های غیردولتی بود، این تشکل‌ها به خوبی بازار را تنظیم کردند و به فراوانی کالا و قیمت‌های مناسب کمک کردند. از نظر حاکمیتی، اگر نیازی به اصلاح قوانین، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها باشد، انجام خواهیم داد تا تشکل‌ها، به ویژه در بخش کشاورزی، دستشان باز شود تا از مرحله تامین نهاده‌ها تا مراحل تولید، فرآوری و نهایتاً رساندن محصول به دست مردم و فروشگاه‌ها، نقش خوبی را ایفا کنند.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به طرح تنظیم بازار نوروز ۱۴۰۴ گفت: تنظیم بازار امسال به گونه‌ای بود که علاوه بر منافع تولیدکنندگان و تشکل‌ها، سفره مردم نیز به خوبی مدیریت شد و عملکرد سازمان تعاون روستایی این موضوع را به اثبات کرده است.

 

روتیتر: مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران:

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از آغاز خرید تضمینی گندم از جنوب شرق کشور خبر داد و گفت: با برداشت نخستین خوشه‌های طلایی گندم از مزارع استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان در روز پانزدهم فروردین، محموله‌های گندم از سوی کشاورزان قلعه‌گنج در جنوب کرمان و ایرانشهر در سیستان و بلوچستان تحویل مراکز خرید شد.



به گزارش اقتصادرسا؛ به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)، سید سعید راد، با اعلام اینکه مقدمات عملیات خرید تضمینی گندم از کشاورزان در سراسر کشور برای سال جاری زراعی فراهم شده است، افزود: تلاش حداکثری ما این است تا گندم مورد نیاز کشور از محل تولیدات داخلی خریداری شود و به این منظور، سازوکارهای لازم برای تحویل محصول از گندمکاران کشور فراهم شده است.

وی با اشاره به اینکه معمولاً هر سال، عملیات خرید تضمینی گندم از استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان در جنوب‌شرق کشور آغاز می‌شود و به‌تدریج سایر استان‌ها به این عملیات می‌پیوندند، اظهار کرد: خرید تضمینی گندم عملاً از نیمه فروردین امسال در کشور آغاز شد، اما برنامه‌ریزی‌ها و پیش‌بینی‌ها و پیگیری‌های لازم، بلافاصله پس از اتمام عملیات خرید در پاییز سال گذشته، با تجهیز مراکز خرید، تکمیل تجهیزات مورد نیاز و تأمین و آموزش نیروهای انسانی آغاز شد .
وی با بیان اینکه سال گذشته، ۱۲ میلیون تُن گندم به ارزش ۲۱۱ هزار میلیارد تومان از ۸۱۴ هزار کشاورز در سرتاسر کشور به صورت تضمینی خریداری و در قالب عملیات گسترده‌ای پس از تحویل و خرید، حمل و نقل و ذخیره‌سازی، تبدیل به آرد شده و در نانوایی‌ها و صنف و صنعت توزیع شد، تصریح کرد: امیدواریم امسال نیز در خرید تضمینی گندم مؤفق عمل کنیم تا این کالای اساسی و مهم، به موقع تبدیل به نان و سایر فرآورده‌ها شده و در سبد خرید و سفره مردم عزیزمان قرار گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، کشاورزان گندمکار را سربازان امنیت غذایی کشور، نامید و افزود: امسال حدود ۶ میلیون هکتار زیر کشت این محصول استراتژیک رفته است و نرخ خرید تضمینی گندم به ازای تحویل هر کیلوگرم گندم معمولی به مراکز خرید، ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و برای گندم دوروم نیز ۲۱ هزار تومان تعیین شده است.

برای کسانی که مشتری برنج‌های غیر ایرانی هستند یا می‌خواهند در کنار برنج ایرانی، از برنج‌های خارجی هم استفاده کنند، موضوع کیفیت و مرغوبیت برنج‌های خارجی، یک مساله چالش‌برانگیز و مورد بحث است. بسیاری افراد به صورت تجربی یا با تکیه بر مشورت اطرافیان اقدام به خرید برنج خارجی می‌کنند.

 

 به گزارش اقتصادرسا؛ بهترین برنج خارجی کدام است؟ برای کسانی که مشتری برنج‌های غیر ایرانی هستند یا می‌خواهند در کنار برنج ایرانی، از برنج‌های خارجی هم استفاده کنند، موضوع کیفیت و مرغوبیت برنج‌های خارجی، یک مساله چالش‌برانگیز و مورد بحث است. بسیاری افراد به صورت تجربی یا با تکیه بر مشورت اطرافیان اقدام به خرید برنج خارجی می‌کنند،

برنج باسماتی هندی

واژه «باسماتی» در زبان هندی به معنی «معطر» است که به عطر و طعم برنج اشاره دارد. برنج باسماتی به خاطر طعم آجیلی و عطر ملایمی که دارد، معروف است. در بین برنج‌های خارجی که به ایران وارد می‌شوند، «برنج باسماتی» هند را به عنوان باکیفیت‌ترین و سالم‌ترین برنج خارجی می‌شناسند.

بنابر گفته های یک مقام مسئول برنج باسماتی شاخص گلیسمی پایینی دارد و به همین خاطر به صورت ویژه در لیست رژیم‌های غذایی جای خودش را باز کرده است. در حال حاضر بهترین برنج های هندی در بازار ایران به ترتیب به شرح زیر می باشند:

برنج هندی 1121 خاطره
برنج هندی باسماتی برند سان لند
برنج هندی محسن
برنج هندی طبیعت

در انتها باید گفت که معمولا برای انتخاب بهترین برنج خارجی فاکتورهای زیادی در نظر گرفته می‌شود. از سالم و بهداشتی بودن برنج گرفته تا کیفیت برنج بعد از پخت، ارزش غذایی کلی برنج، شکل ظاهری آن و … همگی بر تعیین کیفیت و محبوبیت برنج تاثیر می‌گذارند.

توصیه آخر : حتما به تاریخ مصرف درج شده روی کیسه های برنج دقت کنید

روتیتر: وزیر جهاد کشاورزی:

وزیر جهادکشاورزی گفت: هیچ مشکلی در تأمین و توزیع کالا‌های اساسی وجود ندارد و ذخایر استراتژیک کشور بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق تأمین شده است.


به گزارش اقتصادرسا؛ غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی در جلسه شورای اطلاع‌رسانی دولت که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به اهمیت معیشت مردم و تأمین نیاز‌های اساسی کشور برای دولت، گفت: روند تأمین و توزیع کالا‌های اساسی با نظم و برنامه‌ریزی دقیق در حال انجام است و هیچ‌گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به جلسات منظم صبح و شب در وزارتخانه جهادکشاورزی برای پایش وضعیت بازار، تصریح کرد: ما همواره آماده اطلاع‌رسانی دقیق به مردم و رسانه‌ها بوده‌ایم و در ۱۰۰ روز نخست فعالیت خود نشست خبری گسترده‌ای با حضور بیش از ۸۵ خبرنگار برگزار کردیم.

وزیر جهادکشاورزی افزود: در حوزه تأمین کالا‌های اساسی نیز ذخایر استراتژیک کشور کامل تأمین شده و کالا‌ها در بنادر، گمرکات و حتی آب‌های ساحلی کشور آماده ورود به شبکه توزیع هستند.

غلامرضا نوری قزلجه با تأکید بر تامین کالا در بازار گفت: برخی شایعات رسانه‌ای مبنی بر کمبود اقلامی مانند برنج و جو، ناشی از جوسازی‌های نادرست است.

وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: هم اکنون کشتی‌های متعددی حامل این کالا‌ها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تأمین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، کالا‌ها وارد بازار خواهند شد.

غلامرضا نوری قزلجه همچنین با اشاره به تحول در فرآیند واردات کالا اظهار کرد: سیستم ثبت و تخصیص سهمیه واردات  الکترونیکی شده و هیچ نیازی به مراجعه حضوری بازرگانان به وزارتخانه وجود ندارد، این فرایند شفافیت را افزایش داده و دستگاه‌های نظارتی نیز به‌صورت لحظه‌ای بر آن نظارت دارند.

وزیر جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: در برخی محصولات مانند روغن و برنج، سیاست‌های تشویقی برای حمایت از تولید داخل در نظر گرفته شده است، به این ترتیب که واردات کالا‌هایی مانند کنجاله و روغن منوط به خرید دانه‌های روغنی داخلی شده است.

غلامرضا نوری قزلجه افزود: این سیاست‌ها برای حمایت از تولید ملی و ایجاد توازن در بازار اجرا می‌شوند.

هیچ امضای طلایی در واردات کالا نداریم/کاهش انحصار و افزایش شفافیت در تأمین کالا‌های اساسی

وزیر جهادکشاورزی، در ادامه این جلسه تصریح کرد: هیچ امضای طلایی یا فساد اداری در فرآیند تأمین و توزیع کالا‌های اساسی وجود ندارد و همه مراحل در یک سامانه شفاف و هوشمند کنترل می‌شود.

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به سیاست‌های دولت در کاهش انحصار و افزایش رقابت، گفت: ما به‌تدریج انحصار در بازار کالا‌های اساسی را کاهش داده‌ایم و اکنون میزان آن کمتر از ۲۰ درصد است.

وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: این روند ادامه دارد و قصد داریم آن را به کمتر از ۱۰ درصد برسانیم، دیگر کسی به‌صرف سابقه قبلی، سهم دائمی در بازار ندارد و توزیع مجدد براساس نیاز واقعی و عدالت انجام می‌شود.

غلامرضا نوری قزلجه در ادامه به سیاست جدید واگذاری امکان واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: این تغییر به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد که مستقیم مواد اولیه مورد نیاز خود را تأمین کنند.

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: برای مثال، اگر اتحادیه مرغداران مستقیم ذرت وارد کند، اطمینان بیشتری در مصرف آن وجود دارد، زیرا کاملاً در واحد‌های تولیدی استفاده خواهد شد. این در حالی است که برخی تجار، به‌دلیل نداشتن تعهد به زنجیره تولید، ممکن است کالا را در مسیر‌های غیرضروری منحرف کنند.

وزیر جهادکشاورزی همچنین درباره تأمین کالا‌های اساسی با ارز ترجیحی توضیح داد: حدود ۶۰ درصد از ارز ترجیحی به کالا‌های واسطه‌ای مانند ذرت، جو، کنجاله و کود‌های شیمیایی اختصاص دارد، درحالی که ۴۰ درصد آن برای کالا‌های مصرفی نظیر برنج، روغن، گوشت و گندم مصرف می‌شود.

غلامرضا نوری قزلجه ادامه داد: در حوزه کالا‌های واسطه‌ای، سامانه بازارگاه به‌صورت شفاف تمام مراحل از واردات تا فروش را ثبت و نظارت می‌کند.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به سیاست‌های کنترلی قیمت در بازار تأکید کرد: ما روی کالا‌هایی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند، نظارت کامل داریم و قیمت آنها تقریباً ثابت است. برای نمونه، قیمت برنج خارجی که دو هفته پیش نرخ‌گذاری شد، در فروشگاه‌های بزرگ با قیمت ۴۸،۲۵۰ تومان عرضه می‌شود.

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به رشد مثبت در بخش کشاورزی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر، رشد بخش کشاورزی نزدیک به سه درصد بوده و صادرات این بخش نیز ۳۵ درصد افزایش داشته است.

وزیر جهادکشاورزی افزود: البته برخی افزایش قیمت‌ها در بازار ناشی از تغییرات رسمی نرخ ارز و هزینه‌های واردات است که دولت مسئولیت آن را پذیرفته است و براساس سیاست‌های کلان اقتصادی، مدیریت خواهد کرد.

وزیر جهاد کشاورزی، در این جلسه با اشاره به تغییرات در تأمین ارز برای واردات کالا‌های اساسی گفت: به رغم تغییراتی که در قیمت برخی محصولات ایجاد شده،قیمت برخی اقلام، مانند حبوبات، در کشور ما پایین‌تر از نرخ جهانی است.

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به تغییرات قیمت برخی از محصولات کشاورزی افزود: برخی از این تصمیمات در دولت گذشته گرفته شده و ما فقط مجری آنها هستیم.

وزیر دولت چهاردهم اظهار داشت: برای مثال، حذف ارز ترجیحی از حبوبات، چای و شکر با هدف کاهش تعهدات ارزی دولت صورت گرفته است.

غلامرضا نوری قزلجه افزود: میزان ارز ترجیحی از ۱۵ میلیارد دلار به ۱۱ میلیارد دلار کاهش یافته و این سیاست باعث حذف برخی کالا‌ها از فهرست دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی شده است.

تسویه بدهی ۱۳۲ هزار میلیارد تومانی دولت قبل در بخش کشاورزی

وزیر جهادکشاورزی همچنین به افزایش هزینه‌های تولید اشاره کرد و گفت: فقط دو روز قبل از شروع به کار این دولت، قیمت کود شیمیایی شش برابر شد که این افزایش، آثار خود را در قیمت محصولات کشاورزی، از جمله سبزیجات، نشان داده است.

غلامرضا نوری قزلجه افزود: علاوه بر این، دولت فعلی مجبور شده بدهی‌های معوقه دولت قبل را نیز پرداخت کند. ما تاکنون ۱۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی گذشته را تسویه کرده‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان با تأکید بر مسئولیت‌پذیری دولت در مدیریت اقتصاد کشور گفت: هدف دولت ایجاد ثبات پایدار در بازار و کاهش وابستگی به یارانه‌های ارزی است.

 


روتیتر: همزمان با سفر مدیر عامل بنیاد برکت به استان خوزستان؛

 مدیرعامل بنیاد برکت از آغاز پویش «کاشت و وقف ۱۴ هزار نخل» با مشارکت گروه‌های جهادی و مردمی در ۶ استان کشور خبر داد.

 


به گزارش اقتصادرسا؛  سید امیرحسین مدنی، مدیرعامل بنیاد برکت، با اشاره به اجرای موفق پویش «به بلندای نخل» در دو سال گذشته در استان خوزستان، اظهار داشت: امسال باتوجه‌به استقبال گسترده گروه‌های جهادی و مردمی و اثرات مثبت آن، این طرح در ۶ استان خوزستان،سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر و فارس اجرا می‌شود.
وی افزود: در این پویش، ۱۴ هزار نخل توسط ۱۱۰ گروه جهادی و مردمی در زمین‌های وقفی، اهدایی و همچنین منازل افراد نیازمند کاشته می‌شود.
به گفته مدنی، نگهداری و رسیدگی به نخل‌های کاشته‌شده در زمین‌های وقفی و اهدایی بر عهده گروه‌های جهادی و مردمی است و عواید آن برای نیازمندان هزینه خواهد شد.

همچنین، نخل‌هایی که در منازل افراد نیازمند کاشته می‌شوند، توسط خود این خانواده‌ها نگهداری شده و از محصولات آن بهره‌مند خواهند شد.
مدنی تأکید کرد که توجه به ارقام اقتصادی‌، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و افزایش کیفیت محصول، باهمکاری گروه‌های جهادی گام موثری در جهت محرومیت زدایی در ۶ استان یاد شده است.

نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور، با قدردانی از طراحان و مجریان پروژه، ابراز امیدواری کرد که به حول و قوه الهی، طرح شهر مولد شیلاتی و کشاورزی به الگویی برای سایر نقاط جهان تبدیل شود

 


به گزارش اقتصادرسا؛ علی عبدالعلی‌زاده به همراه جمعی از مسوولان کشوری و استانی، از پروژه شهرک مولد شیلاتی دلیران در بخش دلوار شهرستان دشتستان استان بوشهر بازدید کرد.

وی در این بازدید با اشاره به درایت مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور تصریح کرد؛ اجرای این سیاست‌ها کشور را وارد مرحله جدیدی از تحول خواهد کرد.

خانه مولد و شهر مولد طرحی الهام‌بخش برای تمام دنیا

عبدالعلی‌زاده در ادامه سخنان خود گفت: طرح ملی شهر مولد، امروز شمعی است که افروخته شده و اگر خوب پیش برویم و سیاست‌های توسعه دریامحور را به نحو صحیح در کشور پیاده کنیم، این شمع، پروژه به پروژه و قدم به قدم، به یک چراغ نورانی تبدیل خواهد شد که هم درون خانه‌های ما را روشن می‌کند و هم کشور را روشنایی می‌بخشد و هم می‌تواند به عنوان یک الگوی اصیل ایرانی برای بقیه کشورهایی که هنوز به توسعه دریامحور نپیوسته‌اند، نور هدایت باشد.

تقدیر از سازمان شیلات و موسسه جهاد توسعه

نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید بدانیم که تحول بزرگی در راه است و اجرای پروژه شهرک مولد شیلاتی دلیران که به ابتکار دکتر حاج‌محمد و همکارانشان در مؤسسه جهاد توسعه و دانشگاه جامع امام حسین علیه‌السلام و نیز حمایت سیدحسین حسینی رئیس سازمان شیلات ایران آغاز شده، اقدامی بسیار ارزشمند است.

خانه‌ مولد زمینه‌ساز تحول در نظام ارتباطات خانواده

عبدالعلی‌زاده با استقبال از ایده خانه‌مولد، بیان کرد: در خانه‌مولد نه‌تنها شکل ظاهری خانه عوض می‌شود، بلکه نوع اشتغال و روابط اعضای خانواده نیز دگرگون می‌شود. رابطه اعضا خانواده صرفا از رابطه عاطفی بودن و با هم زندگی کردن، به عاطفه ارزشمند ”با هم زندگی و با هم کار کردن و با هم برای اقتصاد ملی خدمت کردن و در اقتصاد ملی سهیم شدن” تبدیل می‌شود. محیط خانه که زمانی برای بازی بچه‌ها پیش‌بینی می‌شد، امروز در شهر مولد برای مشارکت در اقتصاد ملی تعریف می‌شود. طراحی و اجرای این ایده، تحول بزرگی در اقتصاد است.

خانه مولد و شهر مولد چراغ راه آینده شهرسازی کشور

نماینده رئیس‌جمهور در جمع‌بندی سخنان خود تاکید کرد: طرح شهر مولد می‌تواند در آینده کشور تغییرات شگرفی ایجاد کند. بخصوص در ایجاد روستاها و شهرهای جدید الگوی بسیار ارزشمندی می‌تواند برای همه باشد و شهرسازان کشور، از این نگاه جدید که خانه را از محل با هم زیستن، به محل با هم کار کردن و با هم به ملی و جهانی شدن فکر کردن، برخوردار می‌کند، الگو بگیرند و شهرهای آینده ما این‌چنین ساخته شوند.

انتهای پیام/

«پروژه قفس پرورش ماهی پایه کششی» که گره‌گشای چالش پرورش ماهی در آب‌های خروشان سواحل مکران خواهد بود، در نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) توسط مدیرعامل موسسه جهاد توسعه به رئیس‌جمهور ارائه شد که مورد توجه دکتر پزشکیان قرار گرفت.

 

به گزارش اقتصادرسا، در جریان بازدید رئیس‌جمهور از نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه جامع امام حسین علیه‌السلام، پروژه اولین قفس پرورش ماهی پایه کششی(TLC)  سواحل مکران، توسط محمدهادی حاج‌محمد مدیرعامل مؤسسه جهاد توسعه ارائه شد.

 

بنابر این گزارش، امروزه ظرفیت بی‌بدیل سواحل مکران برای پرورش ماهی در قفس بر کسی پوشیده نیست، لیکن قفس‌های معمول و مرسوم در برابر امواج بلند این سواحل دوام ندارد و بنابراین بیش از ۵۰۰ کیلومتر ساحل بی‌نظیر کشور در منطقه مکران همچنان بلااستفاده مانده است.

 

متخصصان جوان دانشگاه جامع امام حسین علیه‌السلام با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان پس از چند سال کار تحقیقاتی بر روی این پروژه موفق به طراحی نوعی جدید از قفس پرورش ماهی شده‌اند که می‌تواند به خوبی در شرایط سواحل مکران دوام بیاورد.

 

مؤسسه جهاد توسعه با همکاری سازمان شیلات ایران مرحله عملیاتی این پروژه را از ۲ ماه پیش در ساحل رمین شهرستان چابهار آغاز کرده و اولین قفس پرورش ماهی پایه کششی(TLC)  سواحل مکران هم‌اکنون در مرحله نصب و به‌آب‌اندازی است.

 

گفتنی است؛ پیش‌بینی می‌شود با گشوده‌ شدن گره پرورش ماهی در قفس سواحل مکران با استفاده از قفس‌های پایه‌ کششی، تحولی بزرگ در پیشرفت سواحل مکران آغاز شود.

انتهای پیام/

 

نانوایان و واحدهای صنفی که دستگاه های مکانیزه پخت نان گروه صنعتی آذربایجان افخمی را انتخاب میکنند زیر چتر حمایت بیمه کارآفرین قرار خواهد گرفت.


 

 

به گزارش اقتصادرسا ؛نانوایان و واحدهای صنفی که دستگاه های مکانیزه پخت نان گروه صنعتی آذربایجان افخمی را انتخاب میکنند زیر چتر حمایت بیمه کارآفرین قرار خواهد گرفت.

در اتفاقی مهم و در راستای تمام خدمت رسانی گروه صنعتی آذربایجان افخمی به قشر زحمت کش نانوایان سراسر کشور  تمامی دستگاه های مکانیزه پخت نان  گروه صنعتی آذربایجان افخمی و واحدهایی نانوایی که بعد از تاریخ ۱۵ آبان ۱۴۰۳ اقدام به نصب آنها کرده اند تحت پوشش بیمه  کارآفرین قرار گرفتند.

در جلسه ای با شرکت مدیران گروه صنعتی آذربایجان افخمی و بیمه کارآفرین از اولین بیمه های خصوصی کشور برگزار گردید  مقرر شد تمامی دستگاه های مکانیزه پخت نان  گروه صنعتی آذربایجان افخمی و واحدهایی نانوایی که بعد از ۱۵ آبان ۱۴۰۳ اقدام به نصب دستگاهای این شرکت کرده اند در برابر خسارات ناشی از آتش سوزی تحت پوشش بیمه کارآفرین قرار بگیرند.

علیرضا اکبرنیا عضو هیئت مدیره گروه صنعتی آذربایجان افخمی در پایان امضا این تفاهم نامه با اعلام این خبر گفت: از این پس و بعد توافق منعقد شده با بیمه کارآفرین تمامی واحد های صنفی که از دستگاهای گروه صنعتی آذربایجان افخمی استفاده می‌کنند تحت پوشش بیمه  آتش سوزی قرار می‌گیرند و این به آن معناست که پس از نصب دستگاهای گروه صنعتی آذربایجان افخمی علاوه بر خود دستگاه نصب شده،واحد نانوایی و تاسیسات آن نیز تحت پوشش بیمه کارآفرین قرار خواهد گرفت.


اکبرنیا افزود: هدف اصلی گروه صنعتی آذربایجان افخمی حمایت همه جانبه از جامعه نانوایان  کشور و رفع دغدغه این قشر زحمتکش است و این اتفاق جدید با توجه به اینکه خطر آتش سوزی همواره واحدهای نانوایی را تهدید می‌کند، برای  صنف نانوایان کشور خبر بسیار خوبی است.


عضو هیئت مدیره گروه صنعتی آذربایجان افخمی در مورد مبلغ تعهدات بیمه کارآفرین در قبال حوادث ناشی از آتش سوزی واحد صنفی و دستگاه پخت نان افزود: واحد صنفی و دستگاه نصب شده این گروه صنعتی تا سقف یک میلیارد تومن تحت پوشش بیمه کارآفرین قرار خواهد گرفت‌.


اکبرنیا تصریح کرد: در طرح پوشش بیمه ای، نانوایان عزیز متحمل هیچ گونه هزینه ای نخواهند شد و این اقدام تنها در راستای خدمت رسانی و کاستن از مشقات این عزیزان است.
وی در پایان نیز خاطرنشان کرد: در حاشیه جلسه امروز رایزنی‌هایی در جهت ارائه خدمات بیمه ای به خانواده نانوایان عزیز انجام شد و امیدوارم ما بتوانیم در ادامه خدمت رسانی به این قشر محجوب و زحمتکش،خانواده این عزیزان را نیز تحت چتر حمایتی بیمه قرار دهیم.

دکتر سعید اسدی مدیریت شعبه شرق بیمه کارآفرین استان تهران و کارشناس رسمی دادگستریی نیز بعد از انعقاد این تفاهم نامه با تمجید از این  اقدام مدیران گروه صنعتی آذربایجان افخمی گفت: از آنجا که شرکت بیمه کارآفرین از اولین بیمه های خصوصی کشور است و به دنبال توسعه محصولات خود در حوزه های جدید میباشد با همکاری مدیران ارشد توانستیم محصولی را برای مدیران محترم گروه صنعتی آذربایجان افخمی ارائه کنیم تا بتوانند رضایت مشتریان خود را جلب کنند و رفاه آنان را افزایش دهند.
وی افزود:ما موفق شدیم تمام محصولات گروه صنعتی آذربایجان افخمی و واحدهایی که این دستگاه ها در آنجا نصب شده را تحت پوشش بیمه قرار دهیم،
دکتر اسدی تصریح کرد: با توجه به نوع کار نانوایی و ریسک بالا در مواجهه با حوادث ناشی از آتش سوزی خوشحالیم که توانستیم با این کار به آسودگی خاطر بیشتر قشر نانوایان عزیز کشور کمک کنیم.
اسدی در پایان با استقبال از اقدام انجام شده توسط  مدیران گروه صنعتی آذربایجان افخمی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه هایی که امروز صنعت بیمه و اقتصاد کشور با آن درگیر است پایین بودن ضریب نفوذ بیمه میباشد و این ناشی از عدم اطلاعات کافی بیمه گذاران و مردم از مزایای بیمه میباشد،گروه صنعتی آذربایجان افخمی با این آینده اندیشی توانست با تحت پوشش قرار دادن محصولات خود رفاه و آسودگی خاطر را برای مشتریان خود به ارمغان بیاورد و امیدواریم سایر اصناف،اتحادیه ها و اورگانها به این موضوع به عنوان یه اصل و ضرورت توجه بیشتری داشته باشند و ما هم شاهد آن باشیم که ضریب نفوذ بیمه در کشور ما مانند کشورهای توسعه یافته افزایش بیشتری داشته باشد.

 

پروژه پرورش ماهی در قفس پایه کششی برای نخستین بار در کشور با هدف پیشرفت و اشتغال‌زایی در سواحل بکر و غنی مکران، به عنوان یک طرح ملی توسط موسسه جهاد توسعه، با حمایت سازمان شیلات ایران و با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان، با تکیه بر دانش و فناوری بومی آغاز شده است و سعی دارد تحول چشمگیری در صنعت شیلات در منطقه ایجاد کند.


 

به گزارش اقتصادرسا ، محمدعلی جوادی نایب رئیس هیات مدیره موسسه جهاد توسعه در گفتگویی به بررسی جزییات و اهداف پروژه پرورش ماهی در قفس در سواحل مکران پرداخت و از اهمیت بکارگیری قفس‌های پایه کششی پرورش ماهی(TLC)  به‌عنوان راهکاری برای توسعه اقتصادی و اجتماعی این منطقه مهم کشور سخن گفت.

وی پروژه پرورش ماهی در قفس‌های پایه کششی را گامی نوین و کلیدی در توسعه شیلات در سواحل مکران معرفی کرد و با اشاره به این که تولید محصولات شیلاتی در جهان به دو روش صید و پرورش آبزیان انجام می‌شود، سواحل بکر و ویژه مکران را بستر مناسبی برای آغاز تولیدات شیلاتی دانست.

نایب رئیس هیات مدیره موسسه جهاد توسعه خاطرنشان کرد: این پروژه به دلیل محدودیت‌های اقلیمی پرورش ماهی در قفس در این منطقه، هم‌اکنون به عنوان یکی از پراهمیت‌ترین اقدامات برای توسعه آبزی‌پروری در کشور معرفی شده است.

وی در تشریح این پروژه اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌های صید، بسیاری از کشورها به سمت توسعه آبزی‌پروری حرکت کرده‌اند. در حوزه آبزی‌پروری دو رویکرد اصلی وجود دارد که یکی پرورش آبزیان در آب‌های سرزمینی داخلی که عمدتاً در کشور ما به پرورش ماهیان سردآبی و گرمابی متمرکز است. در این راستا، تمرکز اصلی بر ماهی قزل‌آلا بوده و همچنین پرورش میگو نیز با نتایج خوبی همراه بوده و قابل توسعه است.

جوادی با بیان این که ظرفیت‌های عظیمی برای آبزی‌پروری در کشور وجود دارد، افزود: سواحل ۵۸۰۰ کیلومتری ایران از چابهار گرفته تا ماهشهر و از خلیج گرگان تا آستارا و نیز سواحل جزایر، همگی ظرفیت‌های مناسبی را برای پرورش آبزیان دارند. در این خصوص یکی از به‌صرفه‌ترین و سریع‌ترین روش‌های بهره‌برداری از این ظرفیت خدادادی، استفاده از قفس‌های پرورش ماهی است که در نقاط مختلف دنیا توسعه یافته است.

 

سه روش مختلف قفس‌های پرورش ماهی در سواحل ایران

 

نایب رئیس هیات مدیره موسسه جهاد توسعه با بیان این که پرورش ماهی در قفس عمدتا در سه حالت اصلی صورت می‌گیرد، گفت: حالت اول مربوط به آب‌های کم‌عمق و قفس‌های معیشتی‏ است که به مردم محلی امکان می‌دهد با سرمایه‌های اندک قفس‌های کوچک را برای پرورش ماهی احداث کنند. حالت دوم شامل قفس‌های گرد پلی‌اتیلنی است که عمدتاً در سواحل خلیج فارس استفاده می‌شود. و حالت سوم آب‌های مواج و سواحل اقیانوسی است که نیاز به قفس‌های مقاوم‌تری دارند.

وی به امواج بلند سواحل چابهار اشاره کرد و توضیح داد که این شرایط اقلیمی در عین بهره‏مندی از آب باکیفیت برای آبزی‌پروری، چالش‌هایی ایجاد کرده است.

جوادی اضافه کرد: در کشورهای پیشرفته، نوع خاصی از قفس‌های با دوام تحت عنوان "پایه کششی(TLC) " برای مقابله با این امواج ساخته شده که این نوع قفس‌ها هنوز در ایران مورد استفاده قرار نگرفته‌اند، به همین دلیل موسسه جهاد توسعه با حمایت سازمان شیلات ایران و با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان اقدام به طراحی و ساخت این نوع قفس‌ها کرده است.

به گفته وی، نخستین قفس پایه کششی کشور با ظرفیت اسمی ۱۲۵ تن در سواحل روستای رمین چابهار به آب‌اندازی خواهد شد.

 

اشتغال‌زایی و پیشرفت اقتصادی در سواحل مکران

 

نایب رئیس هیات مدیره موسسه جهاد توسعه در مورد تاثیرات اقتصادی این پروژه توضیح داد: هر قفس پرورش ماهی، اشتغال مستقیم برای ۶ تا ۷ نفر و اشتغال غیرمستقیم برای حدود ۱۵ نفر ایجاد می‌کند. در صورتی که مزارع هزار تنی شکل بگیرند، به یک طرح اقتصادی معنا‌دار دست خواهیم یافت که علاوه بر اشتغال‌زایی، پایه‌های اقتصادی مستحکمی برای منطقه ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: یکی از مزایای مهم آب‌های اقیانوسی در مقایسه با آب‌های خلیجی، عدم آلودگی و دسترسی به آب‌های آزاد است، ضمن این که سازمان شیلات و محیط زیست نیز پهنه‌های مناسب را برای این نوع فعالیت‌ها تایید کرده‌اند.

 

نقش پیشران پروژه ملی پرورش ماهی در قفس در پیشرفت سواحل مکران

 

جوادی با اشاره به اهمیت اقتصادی و اجتماعی پروژه پرورش ماهی در قفس در پیشرفت سواحل مکران و ایجاد اشتغال، اظهار داشت: این پروژه ملی با همکاری یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز شده و تحت نظارت و تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اجرا درآمده است.

وی افزود: طبق برآوردهای انجام شده، این سواحل ظرفیت تولید 300 هزار تن ماهی در را دارد و می‌توان از این موهبت طبیعی استفاده کرد.

نایب رئیس هیات مدیره موسسه جهاد توسعه ادامه داد: فعال‌سازی حتی یک سوم از این ظرفیت می‌تواند جهش عظیمی در اشتغال‌زایی و پیشرفت اقتصادی منطقه داشته باشد. چراکه شروع چنین پروژه‏هایی در ابتدا منجر به سکونت موقت و سپس سکونت دائم یک جمعیت قابل توجه در این منطقه از کشور خواهد شد.

به گفته وی، این پروژه نه تنها ظرفیت‌های بنادر را گسترش می‌دهد و زمینه توسعه ترانزیتی را فراهم می‌کند، بلکه می‌تواند گردشگری دریایی را نیز با ایجاد امکاناتی همچون موج‌سواری ارتقا دهد و آشنایی مردم با سایت‌های پرورش ماهی در قفس را به ارمغان بیاورد، بنابراین می‏توان این پروژه را مقدمه یک طرح پیشران برای پیشرفت سواحل مکران دانست.

 

دعوت از سازمان‌ها و نهادها برای مشارکت در این پروژه ملی

 

جوادی همچنین به موضوع تامین منابع مالی این پروژه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از ظرفیت‌های داخلی موسسه برای تامین هزینه‌های تولید و استقرار قفس‌ها استفاده می‌شود و شرکت دانش‌بنیانی که همراه ما است، در این سرمایه‌گذاری مشارکت داشته است. لکن از همین‌جا از سازمان‌ها و نهادهای مرتبط دعوت می‌کنیم تا برای مشارکت در این پروژه ملی که ظرفیت بالقوه‌ای برای پیشرفت سواحل کشور دارد، همراه شوند.

وی افزود: پروژه پرورش ماهی در قفس به فاز اول خود رسیده و کار مونتاژ و به آب‌اندازی ۴۵ روز زمان نیاز دارد. همچنین فاز دوم این پروژه شامل احداث سایت‌های پشتیبانی برای دوره‌های پرورش و صید در نظر گرفته شده که اجرای آن حدود ۹ ماه زمان می‌برد.

نایب رئیس هیات مدیره موسسه جهاد توسعه، بر اهمیت این پروژه در تامین نیازهای داخلی و ظرفیت‌های صادراتی تاکید کرد و نقش آن را در ارتقای اقتصادی منطقه و همچنین بهره‌برداری از منابع عظیم دریاهای ایران برجسته دانست.

وی همچنین به چشم‌انداز گسترش این پروژه با همکاری سایر نهادها و سازمان‌های مرتبط اشاره کرد و افزود: موسسه جهاد توسعه با اتکا به توانمندی جوانان نخبه کشور و ظرفیت‌های دانش‌بنیان، این پروژه را به نتایج مثبتی خواهد رساند.

جوادی ابراز امیدواری کرد که با بهره‌برداری کامل از این پروژه، شاهد تحول و پیشرفتی بزرگ در سواحل مکران باشیم.

استان بوشهر با تجربه چند دهه‌ای در پرورش آبزیان، این بار با پروژه‌ای جدید و گسترده، گامی بزرگ در مسیر اشتغال‌زایی و توسعه اقتصاد دریامحور برداشته است. با کلنگ‌زنی شهرک مولد شیلاتی دلیران به همت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، موسسه جهاد توسعه به نمایندگی از وزارت جهاد کشاورزی و حمایت استانداری بوشهر، ظرفیت‌های جدیدی برای تولید و بهره‌برداری از منابع دریایی و پرورش میگو فراهم شده است.

 


به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی موسسه جهاد توسعه، مراسم کلنگ‌زنی نخستین شهر مولد شیلاتی در منطقه دلیران بوشهر با حضور مسوولان بلندپایه از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موسسه جهاد توسعه، استانداری بوشهر و سایر مقامات محلی برگزار شد. این پروژه که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اقدامات در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد دریامحور مقام معظم رهبری شناخته می‌شود، با هدف بهره‌برداری از ظرفیت‌های دریایی و اشتغال‌زایی گسترده در سواحل جنوبی کشور آغاز به کار کرده است.

 

اشتغالزایی، توسعه اقتصادی و حفظ منابع طبیعی

استاندار بوشهر در این مراسم، به تشریح تجرببات استان در پرورش میگو و اهمیت این پروژه برای توسعه اقتصادی و حفظ منابع طبیعی پرداخت و گفت: دولت سیزدهم با روحیه‌ای جهادی و با تکیه بر توصیه‌های مقام معظم رهبری، تلاش کرد تا فرآیندهای تولید در این حوزه را بهینه‌سازی و بهره‌وری را افزایش دهد و در این راستا سپاه پاسداران با ایده‌ای جدید و نوین از شهرهای مولد شیلاتی، توانسته است گام‌های مؤثری در این زمینه بردارد.

احمد محمدی‌زاده افزود: جمعی از کارشناسان قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به ما اعلام کردند که در سطح بین‌المللی روش‌های جدیدی برای پرورش آبزیان وجود دارد که می‌توان با استفاده از فناوری‌های نوین، در زمینی به مساحت دو هزار متر، برداشت محصولی معادل یک حوضچه ده هزار متری داشته باشیم. این ایده در نهایت منجر به ایجاد نخستین شهرک مولد شیلاتی کشور در بوشهر شد.

وی با اشاره به اهداف کلان این پروژه گفت: احداث نخستین شهرک مولد شیلاتی کشور در بوشهر از یک سو اشتغال‌زایی گسترده‌ای در منطقه ایجاد خواهد کرد و از سویی دیگر به حفظ منابع طبیعی و جلوگیری از فساد منجر خواهد شد.  برآوردهای ما نشان می‌دهد که این پروژه می‌تواند برای هزاران نفر اشتغال‌زایی کند و به ویژه جوانان تحصیل‌کرده در رشته‌های شیلات و کشاورزی را در رشته تخصصی‌شان به کار گیرد.

 

مدرن‌سازی صنعت شیلات و پرورش میگو

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز در این مراسم، با تأکید بر لزوم تحول در شیوه‌های پرورش میگو، پیروی از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده حداکثری از فرصت‌های دریا، گفت: این پروژه یک گام اساسی در جهت مدرن‌سازی صنعت شیلات و ایجاد اشتغال در استان بوشهر است.

مرتضی بحرانی افزود: احداث شهرک مولد شیلاتی دلیران با به‌کارگیری روش‌های نوین و مداربسته پرورش میگو، دقیقاً همان مسیری است که در کشورهای مختلف جهان تجربه شده و به‌عنوان یک روش دانش‌بنیان، نتایج موفقیت‌آمیزی به همراه داشته است. هرچند کارهای نو در ابتدا با مقاومت‌هایی روبرو می‌شوند، اما این پروژه به‌خوبی نشان می‌دهد که می‌توانیم به روش‌های اثبات‌ شده در جهان و توانمندی دانشمندان جوان ایرانی جهت پیاده سازی این تجارب در کشور اعتماد کنیم.

 

حمایت جدی دستگاه قضا از اقتصاد دریامحور

رئیس کل دادگستری استان بوشهر نیز در این مراسم گفت: اقتصاد مقاومتی که از سیاست‌های دستوری و محوری مقام معظم رهبری است، وظیفه‌ای مهم بر دوش دستگاه قضایی گذاشته است.

مهدی مهرانگیز به اهمیت تولید و اقتصاد دریامحور اشاره کرد و گفت: اقتصاد دریامحور به‌عنوان یکی از اولویت‌های مهم مقام معظم رهبری شناخته شده است. ما در دستگاه قضایی به ‌طور جدی از این نوع اقتصاد حمایت می‌کنیم و در این زمینه با سایر ارگان‌ها همکاری می‌کنیم.

 

فعالیت بیش از دو هزار واحد تولید آبزیان

مدیر پروژه شهرک مولد شیلاتی دلیران، ضمن ارائه توضیحاتی درباره فرآیند اجرایی پروژه، گفت: این پروژه در ۱۴ فاز اجرا خواهد شد که در هر فاز، چندین واحد تولیدی جدید راه‌اندازی می‌شود. در مجموع، بیش از دو هزار واحد تولید آبزیان در این شهرک فعالیت خواهند کرد که برآورد می‌شود سالانه بیش از ۲۰ هزار تن میگو تولید شود.

امامی افزود: این پروژه از نظر زیست‌محیطی نیز کاملاً امن و هماهنگ با استانداردها است. ما با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، به مصرف بهینه آب و انرژی و همچنین افزایش بهره‌وری دست یافته‌ایم، چرا که واحدهای تولیدی این پروژه، توانایی استفاده مجدد از آب و تولید محصولات با کمترین آسیب به محیط زیست را خواهند داشت.

وی همچنین بر اهمیت همکاری‌های بین‌بخشی تأکید کرد و گفت: تحقق این پروژه بدون حمایت نهادهای دولتی، بخش خصوصی و همکاری سپاه پاسداران امکان‌پذیر نبود. ما به دنبال این هستیم که از این پروژه به عنوان الگویی برای سایر استان‌های کشور در زمینه بهره‌برداری از منابع دریایی استفاده کنیم و با ایجاد اشتغال پایدار، نقش مهمی در بهبود اقتصاد منطقه ایفا کنیم.

 

استفاده بهینه از ظرفیت‌های بومی

فرماندار شهرستان تنگستان نیز در این نشست به نقش کلیدی این پروژه در توسعه اقتصادی منطقه اشاره کرد و گفت: شهر مولد شیلاتی دلیران نه تنها یک پروژه بزرگ اقتصادی است، بلکه یک گام اساسی در بهبود وضعیت اشتغال در شهرستان تنگستان به شمار می‌آید. ما از این فرصت برای ایجاد زیرساخت‌های جدید و استفاده بهینه از ظرفیت‌های بومی بهره خواهیم برد.

لطفی افزود: این پروژه قرار است به ایجاد بیش از دو هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط در حوزه آبزی‌پروری منجر شود و برآورد ما نشان می‌دهد که با تکمیل این پروژه، بیش از پنج هزار شغل مستقیم و چند هزار شغل غیرمستقیم در زنجیره‌های تأمین و خدمات جانبی ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: این پروژه سطح جدیدی از بهره‌برداری از منابع را با رویکردی پایدار و نوآورانه ارائه می‌دهد. ما در تنگستان، تمامی تلاش خود را برای حمایت از این پروژه خواهیم کرد تا به سرعت به بهره‌برداری برسد و تأثیرات مثبت آن به زودی در سطح استان احساس شود.

 

گفتنی است؛ پروژه شهر مولد شیلاتی دلیران گامی بزرگ در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد دریا محور مقام معظم رهبری است. این پروژه نه تنها به ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در استان بوشهر کمک خواهد کرد، بلکه به الگویی برای سایر استان‌های کشور در بهره‌برداری از ظرفیت‌های دریایی تبدیل خواهد شد. به گفته مسوولان، این طرح می‌تواند به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اقدامات برای توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی در کشور شناخته شود.

تبلیغات

کد اعلام وصول پایگاه خبری اقتصاد رسا

 کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد

پیاده سازی و طراحی توسط گروه نرم افزاری دیما

Back to Top