مجری بنیاد برکت در استان خوزستان گفت: امسال در سه شهرستان ایذه، مسجد سلیمان و لالی طرح‌های زنجیره سبز و آبی به ویژه در بخش کشاورزی و آبیاری نوین به مرحله اجرا رسید.

 

به گزارش اقتصادرسا ؛مصطفی باندری مجری بنیاد برکت در استان خوزستان با بیان اینکه امسال درپنج شهرستان ایذه، مسجد سلیمان و لالی اندیکا و دزاپات از سوی بنیاد برکت توجه ویژه‌ای به طرح‌های زنجیره سبز و آبی صورت گرفته است، گفت: در حوزه زنجیره ارزش‌های افزوده و صنایع تبدلی هم امسال با همت بنیاد برکت برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای را در مناطق محروم انجام داده ایم.

وی ادامه داد: ۷۰۰ هکتار اراضی قالب سیستم نوین آبیاری، کشت علوفه، زراعت چوب، ترویج باغبانی و توسعه باغات، زهکشی اراضی و کانال کشی در شهرستان‌های لالی، مسجد سلیمان و ایذه در قالب زنجیره سبز اجرایی شد.

باندری با بیان اینکه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هکتار  کشت علوفه و کشت گیاهان دارویی را در دستور کار خود قرار داده‌ایم گفت: همچنین در حوزه سیستم‌های کشت علوفه و حفر چاه اقدامات موثری در حوزه زنجیره سبز امسال به مرحله اجرایی رسید.

 مجری بنیاد برکت در استان خوزستان با بیان اینکه بیش از ۴۰ هکتار زراعت چوب، بیش از ۲۰۰ هکتار آبیاری نوین در اراضی کشاورزی دیم و همچنین کشت علوفه در لالی به بهره‌برداری رسید افزود: امروز حدود ۱۱۰۰ طرح در حوزه‌های مشاغل فنی خدماتی، صنایع دستی، کارگاه‌های تولیدی، مشاغل خدماتی وکشاورزی در سه شهرستان استان خوزستان به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۴۵۰ هکتار سیستم آبیاری نوین، کشت علوفه، زراعت چوب همچنین بالای ۱۵ واحد گلخانه کوچک مقایس راه‌اندازی شد.

 باندری همچنین به بحث زنجیره آبی و اقدامات صورت گرفته در این حوزه اشاره کرد، گفت: در شهرستان مسجد سلیمان و اندیکا اقدام به راه‌اندازی استخر پرورش ماهیان کپور کرده‌ایم که این اقدام گام بزرگی در حوزه زنجیره آبی به شمار می‌رود.

مجری بنیاد برکت در استان خوزستان یادآور شد: برای اولین بار اقدام به راه‌اندازی کارگاه‌های دانش‌بنیان در حوزه مختلف نفت وگاز در شهرستان ایذه کرده‌ایم، همچنین اقدام به راه‌اندازی طرح‌های مهندسی معکوس در حوزه بسته‌بندی مواد غذایی در بخش‌های مختلف کرده‌ایم.

 بر اساس آخرین گزارش شورای جهانی غلات، تولید گندم تا آخر سال زراعی ۲۰۲۴ - ۲۰۲۳ به ۷۸۸ میلیون تُن خواهد رسید که نسبت به میزان مصرف سال گذشته، دو درصد کاهش نشان می‌دهد.

 


به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ با استناد به تازه‌ترین گزارش مرکز پژوهش‌های غلات از از وضعیت بازار جهانی غلات با محوریت گندم، مصرف این محصول در بازه زمانی مذکور به ۸۰۴ میلیون تُن خواهد رسید که نسبت به میزان مصرف سال گذشته، بیش از یک درصد افزایش خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، ذخایر گندم جهان در سال زراعی ۲۰۲۴ - ۲۰۲۳ بالغ بر ۲۶۶ میلیون تُن خواهد بود که نسبت به ذخایر سال گذشته، ۶ دهم درصد کاهش خواهد داشت و در این میان، کشورمان با جمعیتی بالغ بر ۸۸ میلیون نفر و مصرف ۱۲ میلیون تُن گندم در سال، ۱/۱ جمعیت جهان را در خود جای داده است در صورتی که یک و نیم درصد گندم دنیا را مصرف می‌کند. گفتنی است، به ترتیب چین با مصرف ۱۴۹ و نیم میلیون تُن (۱۸ و نیم درصد)، اروپا با مصرف ۱۰۹ میلیون تُن (۱۳ و نیم درصد)، هند با مصرف ۱۰۸ و نیم میلیون تُن (۱۳ و نیم درصد) و ایالات متحده امریکا با مصرف ۳۱ و نیم میلیون تُن (۴ درصد)، در مجموع نیمی از کل گندم تولیدی در جهان را مصرف می‌کنند و نیمی دیگر از گندم جهان را نیز سایر کشورها از جمله کشورمان مصرف می‌کنند.

یک تسهیلگر بنیاد برکت در خراسان رضوی گفت: با توجه به آن که بخشی از مناطق خراسان رضوی از جمله منطقه بردسکن در حاشیه کویر نمک، به عنوان مناطق کویری شناخته می‌شوند برای رونق گرفتن دامپروری سنگین، حدود ۷۵ میلیارد ریال تسهیلات برای پرورش هزار نفر شتر پرداخت شده است.

 

به گزارش اقتصادرسا؛مرتضی قاسمی هدک گفت: ورود بنیاد برکت به حوزه طرح‌های اشتغال‌زایی در مناطق محروم خراسان رضوی نقش بسیار موثری در ایجاد اشتغال در این مناطق را داشته است.

وی ادامه داد: بر همین اساس و از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را در بخش اجرا و تسهیلگری بنیاد برکت و در منطقه خلیل آباد، کاشمر، بردسکن و کوهسرخ آغاز کردم و در این مدت هزار و ۵۰۰ طرح اشتغال‌زایی در ۱۰۰ روستای این منطقه ایجاد شده است.

تسهیلگر بنیاد برکت در خراسان رضوی گفت: تمامی مشاغل در روستاهای مختلف این شهرستان بر اساس نیاز مردم منطقه و روستا ایجاد شده است.

قاسمی با اشاره به این که هیچ محدودیتی در رسته‌های شغلی این منطقه وجود ندارد افزود: براساس نیاز در این مناطق طرح‌های اشتغال‌زایی از جمله صنایع دستی، خیاطی، تولید کیف و پوشاک، تهیه نان محلی، سوپر مارکت، خدمات کشاورزی، ایجاد گلخانه‌های کوچک، مشاغل فنی همچون جوشکاری الکترونیکی راه اندازی شده است.

وی اظهار کرد: طرح‌های اشتغال‌زایی از مشاغل خرد در این حوزه شروع می شود و تا تکمیل زنجیره ارزش و تولید در بخش‌های مختلف ادامه یافته است به طور مثال امروز در حوزه زنجیره سبز هم در بخش بهره وری آب و ایجاد گلخانه‌های کوچک و بزرگ مقیاس ورود کرده ایم.

وزارت جهاد کشاورزی با تشریح اقدامات انجام شده در رسیدگی به پرونده موسوم به تخلف واردات چای اعلام کرد در دولت سیزدهم هیچگونه ارز ترجیحی برای واردات چای به شرکت های ذکر شده در پرونده پرداخت نشده است.



به گزارش اقتصادرسا، وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به انتشار مطالبی درباره کشف و افشای تخلفات صورت گرفته درخصوص واردات چای، با تشریح مجموعه اقدامات صورت گرفته از سوی دستگاه‌های ذیربط برای رسیدگی به این پرونده، جزئیاتی از چگونگی این تخلف را توضیح داد.

در گزارش روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به یادداشت هایی با عناوین "یک نقش دبش" و "وزیر دبش در راه مجلس" در یکی از روزنامه ها، تصریح شده که این یادداشت ها بر مبنای اطلاعات نادرست و جهت دار تهیه و منتشر شده است.

متن اطلاعیه روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی درباره پرونده چای دبش
در این گزارش آمده است؛ با توجه به انتشار برخی اطلاعات نادرست و سوگیرانه در گزارش‌های مندرج در روزنامه سازندگی در خصوص پرونده موسوم به واردات چای، نکات زیر که مجموعه اقدامات صورت گرفته از سوی دستگا‌های ذیربط در دولت برای رسیدگی به این پرونده است، جهت اطلاع خوانندگان آن روزنامه محترم و همچنین ملت شریف ایران تقدیم می‌شود:

بر اساس برنامه‌ها و تدابیر دولت مردمی از ابتدای استقرار، شناسایی مفاسد و بستر‌ها و گلوگاه‌های فسادزا در دستور کار همه دستگاه‌های دولتی به‌ویژه نهاد‌های نظارتی دولت قرار گرفت و در این رابطه، پرونده‌های متعددی در جهت فسادزدایی تشکیل شد. پرونده موسوم به فساد چای دبش که اقدامات و فعالیت‌های متقلبانه آن آغازش از سال ۹۷ بود، در پایان سال اول دولت شناسایی و تحت اشراف و پیگیری بخش‌های ذیصلاح قرار گرفته است.
مجموعه مذکور در فرآیند اقدامات خویش، ترفند‌ها و سازماندهی ویژه‌ای به کار گرفته است، از جمله در این مسیر از شرکت‌های متعدد دارای ذی‌نفع واحد بهره گرفته و تخلفات خویش را با استفاده از اسناد و مدارک جعلی، بیش‌اظهاری، اظهارنامه خلاف واقع و اظهار کالای مغایر و عدم رفع تعهدات ارزی مرتکب شد و با استفاده از حداقل ۶ شرکت با اسامی مختلف، به ثبت سفارش و دریافت ارز مبادرت کرده است. در نتیجه، کشف دقیق موضوع و احراز تخلف و اثبات ذی‌نفع واحد بودن شرکت‌های گوناگون نیازمند بررسی‌های دقیق و صرف زمان بوده است. مضافاً با توجه به مقررات قانونی، وقوع موضوع عدم رفع تعهد ارزی مستلزم انقضاء مهلت قانونی (۱۸ ماهه) است که دولت و وزارت محترم اطلاعات به این موضوع ورود کرده و اقدامات گسترده‌ای برای کشف آن انجام داده است.
حدود نیمی از ارز‌های دریافتی شرکت‌های مزبور در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بابت واردات ماشین‌آلات و تجهیزات فرآوری چای (اسانس، فیلتر کاغذ، مقوا و سایر اقلام) بوده است و نیم دیگر آن، مربوط به واردات چای بوده است، در نتیجه ارقام ادعایی تخصیص ارز صرفاً بابت واردات چای منطبق با واقع نیست.

در دولت سیزدهم، هیچگونه ارز ترجیحی به شرکت‌های مزبور داده نشده است. کلیه ارز‌های دریافتی این شرکت و توابع آن در قالب ارز نیمایی بوده و ما به ازاء ریالی آن قبل از تخصیص ارز، از طرف شرکت‌های مزبور به صورت کامل پرداخت شده است.

دولت با محوریت وزارت اطلاعات در فرآیند تحقیقات این پرونده، اقدامات زیر را انجام داده و تکمیل آن نیز در دستور کار است:
شناسایی و رصد و پیگیری پرونده از شهریور ۱۴۰۱
ارسال گزارش اولیه به دادسرای ویژه جرائم اقتصادی تهران در اسفند ۱۴۰۱
ارسال ۱۷ فقره گردشکار و گزارش تکمیلی مشتمل بر هزاران برگ اسناد و مدارک به دادسرای مذکور در روند تحقیقات
پیگیری و اخذ دستور قضایی و ممنوع الخروج کردن متهمان و پیشگیری از تکرار اتفاقات مشابه و مسدود کردن زمینه خروج متهم از کشور
اطلاع رسانی از موضوع پرونده و اعلام در جریان بودن روند تحقیقات در فروردین ۱۴۰۲ از طرف دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی
توقیف کلیه محموله‌های وارداتی چای و تجهیزات مربوط
نمونه‌برداری از چای وارداتی جهت تشخیص نوع و کیفیت محصولات و پیشگیری از ارائه چای غیرقابل مصرف
بررسی دقیق اسناد و مدارک و اظهارنامه‌های گمرکی و شناسایی موارد بیش‌اظهاری و اظهار کالای مغایر
شناسایی فروشندگان چای در خارج از کشور و اخذ اسناد واقعی از آنان و انطباق اسناد واقعی با اسناد ارائه شده از سوی شرکت مذکور
شناسایی و توقیف اموال و دارایی‌های متهمان به منظور تحصیل حقوق گمرکی و وصول جرائم
جلوگیری از اقدام متهمان در زمینه استرداد محموله جدید چای که در مسیر ورود به بنادر ایران بود و تحویل و تخلیه آن در گمرکات کشور
شناسایی تعدادی از عوامل و دست‌اندرکاران دارای قصور و تقصیر احتمالی در دستگاه‌های دولتی و پیگیری عزل و جابجایی آن‌ها و رسیدگی به تخلفات آنان در هیئت‌های رسیدگی به تخلفات. ضمناً تعیین عنوان اتهام و افراد در معرض اتهام و تعقیب آن‌ها با تشخیص مقام قضایی رسیدگی کننده به پرونده است.

به منظور از بین بردن بستر‌های تخلف و فساد، و با بهره‌گیری از یافته‌های این پرونده و پرونده‌های مشابه به‌ویژه در حوزه ارز و واردات کالا، اقدامات زیر انجام شده است:
سیستمی کردن ثبت سفارش‌ها و حذف عامل انسانی
شناسایی شرکت‌های دارای ذی‌نفع واحد
تشکیل کمیته‌های فنی بررسی ثبت سفارش و تخصیص ارز
تعیین سقف ثبت سفارش متناسب با نیازمندی کشور در کالا‌های مختلف
لحاظ کردن سوابق تجاری و اهلیّت شرکت‌ها در ثبت سفارش و تخصیص ارز

مجموعه اقدامات فوق‌الذکر در ماه‌های گذشته با همکاری دستگاه‌های ذیربط از جمله وزارت جهادکشاورزی به صورت دقیق، و بدون ایجاد حاشیه به وسیله دستگاه‌های نظارتی دولت انجام شد چرا که بیم آن وجود داشت با ایجاد حاشیه و جنجال، پرونده از مسیر رسیدگی اصولی و صحیح خارج شود. عزم جدی دولت مردمی، مقابله قاطع و بدون ملاحظه با هرگونه فساد و مسدود کردن گلوگاه‌های فساد است. همچنانکه در این گزارش نیز به اطلاع رسانده شد، پرونده مذکور در پایان سال اول دولت مورد اشراف و تعقیب قرار گرفت و تا شناسایی و برخورد با همه عوامل، این مسیر دنبال خواهد شد. دولت مردمی در ادامه این مسیر و رسیدگی به تخلفاتی که به مرجع قضایی گزارش شده نیازمند رسیدگی‌های قضایی است که بحمدالله با همکاری و همراهی بخش‌های مختلف دستگاه قضایی، اقدام جدی برای برخورد لازم با متخلفان و کمک برای به نتیجه رسیدن اقدامات دولت برای ریشه کن کردن زمینه‌های فساد در حال انجام است.

روتیتر: آیت‎الله علم‌الهدی در دیدار با معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیران شرکت بازرگانی دولتی ایران:

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی خطاب به سید سعید راد، معاون وزیر جهاد کشاورزی، اعضای هیئت مدیره و مدیران شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: شما کفیل ارزاق شیعیان علی ابن موسی‌الرضا (ع) در مملکت امام زمان (عج) و سرزمین امام هشتم (ع) هستید و اکنون که اداره معیشت این مردم بر عهده شما واگذار شده است، با نگاه تکلیف‎مدارانه به این مسئولیت، آن را یک وظیفه شرعی بدانید.

 

به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ آیت‌الله علم‌الهدی در این دیدار که در مشهد مقدس برگزار شد، افزود: در برخی نانوایی‌ها، نان به نرخ‌های متفاوت به مردم عرضه می‌شود در صورتی که سفره کارگران ما برای خرید نان ۲۰ هزار تومانی کشش ندارد و از این رو، و تعریف یک نظام دقیق صنفی برای نظارت دقیق و سخت‌گیرانه بر بازار و جمع‌آوری بساط سوداگران و سودجویان ضرورت دارد.

ایشان در این دیدار با تأکید بر ضرورت تأمین امنیت معیشت، مردم اظهار کرد: حقیقت این است، هر قدر هم که مملکت از نظر تمدن، فرهنگ، فناوری و دانش پیشرفته باشد، مردم آسوده‎خاطر نخواهند بود و امنیت افکار عمومی تأمین نخواهد شد، مگر اینکه مردم از سفره‌های خود اطمینان داشته باشند.

آیت‌الله علم‌الهدی با اعلام اینکه کشاورز، کارگر، کارمند و اقشار مختلف مردم عزیزمان باید مطمئن باشند، اقلام سفره‌ای که امروز برای خانواده خود تهیه می‌کنند، فردا هم توان تأمین همان اقلام را خواهند داشت، تصریح کرد: این دقیقاً به معنای تأمین امنیت معیشت سفره‎هاست.

ایشان با تأکید بر اینکه این یک حقیقت تلخ است که بازار ارزاق مردم، مدت‎هاست از وجود دزدهایی رنج می‌برد که در مقام دلال، دسترسی ملت را به رزق حلال خدا سخت می‌کنند، اظهار کرد: آرد پاک و باکیفیتی که شما تهیه می‌کنید، نباید با نانی که در سفره مردم قرار می‌گیرد، فاصله داشته باشد.

آیت‌الله علم‌الهدی با اعلام اینکه پذیرفته نیست که نان به نرخ‌های متفاوت عرضه شود و نانی که به قیمت مصوب ارائه می‌شود، کیفیت نداشته باشد تا سودجویان بتوانند محصول باکیفیت و مطلوب خود را به چند برابر قیمت مصوب عرضه کنند، تصریح کرد: سخت‌گیرانه نظارت کنید تا بساط سودجویان جمع شود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در خاتمه خاطرنشان کرد: اگر قیمت‌ اقلام ضروری دچار نوسان و تلاطم باشد، باعث می‌شود تا این اقلام بیشتر از سفره مردم فاصله بگیرد.

راد: واردات اقلام اساسی کشور ۶ میلیون تن کاهش یافت

در ابتدای این دیدار، معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن ارائه گزارشی از تلاش دولت سیزدهم در تأمین اقلام اساسی و مایحتاج مردم گفت: در سال جاری، واردات اقلام اساسی مورد نیاز کشور بیش از ۶ میلیون تن کاهش داشته و امسال، بالغ بر ۱۰ میلیون و ۳۵۴ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری کرده‌ایم که نسبت به سال گذشته رشد ۴۴ درصدی را نشان می‌دهد.

سید سعید راد با اعلام اینکه بیش از ۸۳ هزار نانوایی در کشور فعالیت دارند که پس از اجرای طرح هوشمندسازی، همگی بر اساس میزان پخت روزانه خود از سرانه سهمیه آرد برخوردار می‌شوند، تأکید کرد: به برکت همین هوشمندسازی و خرید تضمینی گندم از کشاورزان، ذخایر کشور در حوزه گندم تا آخر خرداد سال آینده فراتر رفته و به عبارتی، در سه ماه پایانی امسال و سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، گندم مورد نیاز برای تأمین نان مردم را ذخیره کرده‌ایم.

 

روتیتر: خبر خوش مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران؛

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در آیین ارائه دست‌آوردهای طرح ملی هوشمندسازی یارانه آرد و نان و رونمایی از بزرگ‌ترین سامانه اشتراک‌گذاری تجربه خرید کشور با تقدیر و تشکر از زحمات بی‌دریغ کشاورزان در کاشت، داشت و برداشت گندم و سایر عوامل از جمله مأموران خرید و آسیابانانی که در تولید آرد و نانوایانی که در تبدیل آرد به نان زحمت کشیدند، گفت: زنجیره‌ای متشکل از ۸ میلیون نفر در حوزه گندم، آرد و نان فعالیت دارند که قوت غالب ۸۸ میلیون نفر جمعیت کشورمان  را تأمین می‌کنند.

 

به گزارش اقتصادرسا ؛مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در آیین ارائه دست‌آوردهای طرح ملی هوشمندسازی یارانه آرد و نان و رونمایی از بزرگ‌ترین سامانه اشتراک‌گذاری تجربه خرید کشور با تقدیر و تشکر از زحمات بی‌دریغ کشاورزان در کاشت، داشت و برداشت گندم و سایر عوامل از جمله مأموران خرید و آسیابانانی که در تولید آرد و نانوایانی که در تبدیل آرد به نان زحمت کشیدند، گفت: زنجیره‌ای متشکل از ۸ میلیون نفر در حوزه گندم، آرد و نان فعالیت دارند که قوت غالب ۸۸ میلیون نفر جمعیت کشورمان  را تأمین می‌کنند.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ سید سعید راد با اعلام اینکه زنجیره گندم، آرد و نان از مهم‌ترین و اساسی‌ترین بخش‌های اقتصادی کشورمان محسوب می‌شود، افزود: در سال ۱۴۰۲ با لطف الهی توانستیم بیش از ۱۰ میلیون و ۳۵۴ هزار تُن گندم خریداری کنیم که این مقدار خرید، نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد و نسبت به سال ۱۴۰۰ نیز ۱۲۸ درصد رشد داشته است.
وی رشد ۳ برابری قیمت خرید گندم در سال جاری نسبت به چند سال اخیر را موجب ترغیب و تشویق کشاورزان به کاشت این محصول اعلام کرد و گفت: امسال نزدیک به ۱۵۶ هزار میلیارد تومان بابت خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت شده است که معادل مجموع پرداخت ۷ سال گذشته در خرید تضمینی این محصول بوده و پرداخت این حجم از پول به کشاورزان با تلاش سازمان‌ برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصاد و دارایی و بانک‌های عامل به ثمر نشسته است.
راد با اشاره به اینکه در تأمین گندم مورد نیاز نانوایی‌ها خودکفا شده‌ایم و امسال صرفاً برای اختلاط با گندم داخلی، یک میلیون و ۸۰۰  هزار تُن گندم وارد کرده‌ایم، اظهار کرد : این در حالی است که در سال ۱۴۰۰،  بالغ بر ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار و در سال ۱۴۰۱ نیز ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تُن گندم وارد کرده‌ایم که کاهش ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تُنی واردات نسبت به سال گذشته و کاهش ۵ و نیم میلیون تُنی آن نسبت به دو سال قبل موجب صرفه‌جویی چشمگیر ارزی در واردات این محصول شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خاتمه با تأکید بر اینکه افتخار ما این است که در کنار کشاورزان، آسیابانان و نانوایان در تأمین قوت غالب مردم عزیز ایران و قرار گرفتن آنان در سفره خانواده‌ها دخیل هستیم، اظهار امیدواری کرد: میزان ذخایر گندم به اندازه‌ای است که گندم مورد نیاز کشور تا خردادماه سال آینده، تأمین شده و سایر کالاهای اساسی نیز به میزان اطمینان بخش و کافی ذخیره شده است.

مدیر عامل بنیاد برکت گفت: باتوجه به ضرورت تامین امنیت غذایی در کشور بنیاد برکت به صورت ویژه به این موضوع ورود کرد و بر مسئله تولید مواد غذایی متمرکز شد.



به گزارش اقتصادرسا ؛دکتر محمد ترکمانه مدیر عامل بنیاد برکت گفت: کلیه اقدامات کشورها از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی منوط به تامین معیشت مردم است که مسئله مهم در این زمینه تامین امنیت غذایی است.

وی با بیان اینکه بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری موضوع امنیت غذایی مسئله درجه اول کشور است و نباید غفلت صورت بگیرد گفت: بنابر این موضوع امنیت غذایی مسئله حیاتی برای همه جوامع است.

مدیر عامل بنیاد برکت اظهار کرد: از ابتدای امسال بنیاد برکت با درک این شرایط به عنوان یک کار ویژه بر موضوع تامین امنیت غذایی متمرکز شد و طرح هایی را در زمینه زنجیره سبز(کشاورزی) و زنجیره آبی(آبزی پروری) اجرا کرد.

دکتر ترکمانه گفت: در موضوع امنیت غذایی چهار بعد نظیر فراهم کردن مواد غذایی ، در دسترس بودن محصولات کشاورزی، سلامت مواد غذایی و تاب آوری مواد غذایی بسیار اهمیت دارد.

مدیر عامل بنیاد برکت اظهار کرد: بنیاد برکت کار ویژه خود را بر موضوع تولید مواد غذایی قرار داد که بر اساس تعریفی که در الگوی کشت و سند آمایش سرزمینی وجود دارد باید حداقل تا سال ۱۴۰۶ بیش از ۱۴۵ میلیون تن مواد غذایی تولید شود.

وی افزود: در حال حاضر میزان تولید مواد غذایی در کشور ۱۲۵ میلیون تن است و فاصله‌ای که تا شرایط پیش‌بینی شده وجود دارد باید تلاش شود از طریق ارتقاع بهره‌وری و اجرای طرح‌ویژه ها در حوزه تولیدات کشاورزی مورد پیگیری قرار گیرد.

دکتر ترکمانه گفت: از لحاظ فراهم کردن غذا تقریبا نیاز کشور از طریق تولیدات داخل کشور پوشش داده می‌شود اما این موضوع را باید با دید آینده نگری نگاه کرد و این فاصله ۲۰ میلیون تنی که از وضعیت موجود و وضعیت عادی وجود دارد نیازمند برنامه ریزی است که بتوانیم از زمین، آب و وضعیت کشاورزی به شکل خوبی استفاده کنیم.

مدیر عامل بنیاد برکت گفت: در حوزه تامین امنیت غذایی کالاهای استراتژیک بسیار اهمیت دارد که بر اساس سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه باید حداقل ۹۰ درصد تولیدات در حوزه کشاورزی در داخل کشور تولید شود.

سازمان اوقاف و امور خیریه در بیانیه ای با تاکید بر قانونی بودن موقوفات کشور ادعای وقف انفال (اموال عمومی) و منابع طبیعی از جمله جنگلها و مراتع را رد کرد.


به گزارش اقتصادرسا در این بیانیه آمده است:

بسمه تعالی

در روزهای اخیر شاهد اظهار نظر رئیس محترم سازمان جنگل‌ها و مراتع در مورد موقوفات بودیم که از ایشان تقاضامندیم امر فتوا دادن را به مراجع عظام سپرده و از تکرار ادعای تکراری وقف انفال که سازمان اوقاف هیچ‌گاه به دنبال آن نبوده و نیست خودداری فرمایند.

مباحث مربوط به ماهیت وقف و انفال مباحثی تخصصی بوده که بارها مطرح و تعیین تکلیف شده است و اصولاً جای طرح آن در محافل و مجامع علمی و تخصصی است؛ لکن شاهد آنیم که هر از گاهی احتمالاً به منظور تأثیرگذاری بر فرایند مدیریت اجرایی کشور و یا آراء صادره از محاکم مطرح می‌شود و تداعی تقابل وقف و منابع طبیعی را برای افکار عمومی به دنبال می‌آورد که امری خارج از چارچوب‌های اخلاقی است.

این در حالی است که قانون‌گذار فرایند تعیین تکلیف اراضی اختلافی را به صراحت مشخص نموده و سابقاً نیز در سال 1391 ادعای سازمان محترم جنگل‌ها و مراتع در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مطرح و مبتنی بر نظر فقهی شورای محترم نگهبان تعیین تکلیف شده است؛ لکن کلی‌گویی و عدم تفکیک بین آنچه قبل از مقررات ملی شدن جنگل‌ها و مراتع در دهه 40 و همچنین تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وقفیت آن به رسمیت شناخته شده و آنچه بعد از آن قانون صحبت عدم امکان وقف انفال مطرح می‌شود، سخنی مبهم و مغالطه آمیز است.

کاملاً روشن است موقوفاتی که قبل از مقررات ملی شدن اراضی منابع طبیعی با مسببات شرعی از قبیل: حیازت و احیاء، بیّنه شرعی و... به مالکیت اشخاص درآمده و قانون، مالکیت آنها را به رسمیت شناخته، سپس توسط مالک وقف شده و سالیان متمادی به وقف عمل شده و مورد تأیید علما و فقهای عصر خود بوده‌اند، هیچ‌گونه شائبه‌ای راجع به آن وجود ندارد و غیر اصولی خواندن این وقف در صلاحیت سازمان محترم منابع طبیعی نبوده و در این خصوص ضمن وجود منابع قانونی مبنی بر وقفیت، فقها و مراجع عظام از جمله حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری‌حفظه‌الله دارای فتاوای مشخص هستد که از جمله آنها پاسخ معظم له در پاسخ به سؤالی است که در کتاب استفتائات باب وقف اینگونه فرموده‌اند:

«هر آنچه از اراضی واقعه در محدوده قریه موقوفه که عنوان خاص قریه موقوفه شامل آن می‌شود، شرعاً محکوم به وقفیت است حتی اگر بعد از عمل به وقف نسبت به آن پس از سالیانی به صورت بایر و موات درآمده باشد باز هم از وقفیت خارج نمی‌شود و باید کماکان نسبت به آنها به وقف عمل شود و قابل جدا کردن از وقف و استملاک و یا الحاق به اراضی منابع طبیعی نیست و احکام و آثار انفال و اموال عمومی بر آن مترتب نمی‌شود».

در قانون اساسی نیز مالکیت اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی محترم شمرده شده است و در اصل چهل و پنجم قانون اساسی نیز مراتع حریم را از ثروت‌های عمومی و انفال مستثنا کرده است؛ لذا مراتع مشجر و غیرمشجر که در حریم موقوفات می‌باشند به حکم قانون و شرع مقدس در مالکیت وقف باقی مانده و خروج از وقفیت به موجب مقررات ملی شدن و سلب مالکیت از موقوفات به هیچ‌ عنوان جایز نمی‌باشد. البته حفظ کاربری مرتعی و جنگلی اراضی وقفی مطابق قانون و آیین‌نامه مربوطه وظیفه متولیان و متصدیان واقف می‌باشد.

واضح است که انفال و ثروت‌های عمومی در اختیار حکومت اسلامی می‌باشد و لذا بعد از استقرار حکومت اسلامی و بعد از اینکه اصل چهل و پنجم قانون اساسی اجرایی گردید در حال حاضر کسی نمی‌تواند جنگلی یا مرتعی را تصرف نموده و مالک شود تا وقف نماید. اما این احکام به زمان قبل از حکومت جمهوری اسلامی و وضع قوانین مربوطه تسری پیدا نمی‌کند؛ چرا که انفال در عصر غیبت امام معصوم‌علیه‌السلام و عدم استقرار حکومت اسلامی به عنوان مباحات ثانویه در اختیار مردم و جامعه بوده است. لذا تصرفات و مالکیت اشخاص قبل از وضع مقررات ملی شدن و استقرار حکومت اسلامی براساس حکم فقهی حلیت استفاده از انفال در عصر غیبت معتبر شناخته شده و قوانین و مقررات موضوع مالکیت بر این اراضی را به رسمیت شناخته و بنابراین وقف نمودن توسط مالکین در زمان وقف کاملاً صحیح و براساس قواعد فقهی و مقررات قانونی بوده است و فقها و حاکمان وقت نیز همواره مورد تأکید و تنفیذ قرار داده‌اند. بنابراین امکان خروج از وقفیت بدون شرایط قانونی و شرعی امکان‌پذیر نمی‌باشد.

چنانچه از نظر فنی و تخصصی سازمان جنگل‌ها در پرونده‌ای مستندات و ادله‌ای دارند، در کارگروه مشترک موضوع ماده 21 آیین‌نامه اجرایی مصوب 1395 هیئت وزیران مطرح نمایند تا تعیین تکلیف گردد و به نظر می‌رسد طرح مسائل تخصصی در فضای رسانه‌ای هدفی جز ایجاد زمینه سوء استفاده و تعرض به موقوفات کشور را به دنبال نخواهد داشت.

روتیتر: سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در حاشیه بازدید از موقوفه سرلشکر خدایاری :

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اهتمام اوقاف در حوزه تولید انرژی اظهارداشت: در زمینه احداث خط ریلی در صددیم در حوزه حمل و نقل بار ریلی به دولت کمک کنیم. در زمینه ساخت مسکن در شهرهای مختلف فعالیت کردیم در اراک شرکت‌ها در حال ساخت و ساز هستند ما در اوقاف معتقدیم امکانات باید به سمت مردم گسیل شود. همچنین در حوزه دانش بنیان ها بیش از ۱۵ شرکت تحت حمایت سازمان اوقاف هستند که عمدتا خصوصی هستند و در تجاری سازی محصولات به آنها کمک می کنیم. در حوزه ساخت ایمپلنت اقداماتی صورت گرفته در انتقال جنین دامها مشارکت با جهاد دانشگاهی داریم و در زمینه آبزی پروری اقدامات خوبی آغاز شده و ادامه می یابد.

 

 

به گزارش اقتصادرسا ؛به همت سازمان اوقاف و امور خیریه  جمعی از  اصحاب رسانه صبح روز چهارشنبه 12 مهر از موقوفه زراعی  سرلشکر خدایار بازدیدکردند تا از نزدیک با روند انواع تولید محصولات در این موقوفه آشنا شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در حاشیه بازدید از موقوفه سرلشکر خدایاری که به مناسبت هفته وقف انجام شد، ضمن تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم(ص)‌ و امام جعفرصادق(ع) و هفته وقف خدمت خیرین، خادمان و امین موقوفات و اصحاب وقف گفت: در سازمان اوقاف و امور خیریه موضوعاتی مانند حفظ موقوفات، افزایش منافع موقوفه و اجرای نیات را در دستور کار خود داریم.
وی اظهار کرد: امروز در مقایسه با کشورهای همسایه مانند افغانستان از نظر ساختاری در حوزه وقف به اذعان خودشان بیش از 40 سال جلوتر هستیم. از جمله موقوفات قدیمی در کشور ما موقوفه ای است که بیش از 200 سال قبل در اصفهان وقف شده یا موقوفه ربع رشیدی که بیش از ۹۰۰ سال قدمت دارد و برای توسعه علم انجام شده و برای احیای آن تصمیماتی گرفته شده و دارای رقبات پشتیبان زیادی است.
حجت الاسلام خاموشی افزود: گزاره سوم اجرای نیات است. باید وقف نامه ها را که از قدیم تاکنون بوده بخوانیم و برای تعمیر و مرمت اسناد این موقوفات کارهای بسیاری انجام شده و سعی شده اسناد قدیمی و نسخ خطی از بین نرود در موزه ایران باستان نیز از امامزادگان آثار بسیاری موجود است.
وی عنوان کرد: تبدیل اسناد و کاداستر کار ویژه ای است که در اوقاف صورت گرفته و در دو سال اخیر با همکاری سازمان ثبت خیلی کارها پیش رفته، سندهای تاریخی به دفترچه ای و بعد کاداستر تبدیل شده است. بحث GIS بقاع متبرکه در دست اقدام است و یک سال دیگر GIS کل موقوفات را خواهیم داشت که در این صورت از تعدی و تعرض به موقوفات جلوگیری می شود و اسناد دقیق تر می شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: بالغ بر ۲۱۵ هزار موقوفه منفعتی و انتفاعی در کشور وجود دارد. موقوفات انتفاعی مانند زمینی است که وقف حسینیه شده و باید در همین جهت بهره برداری شود یا قریب به ۱۸۰۰ عرصه داریم که برای مرکز درمانی وقف شده است. موقوفات منفعتی، موقوفاتی هستند که از آنها جذب منافع می کنیم مثل موقو‌فه سرلشکر خدایاری که برای درمان وقف شده و از منافع آن در جهت درمان استفاده می شود. موقوفه ای که در آمد آن در بیش از چهل سال یک میلیارد تومان بوده، تصمیم گرفتیم امین موقوفه داشته باشد و اکنون زراعت بسیار خوبی در این مرکز در حال انجام است به این صورت که مصرف آب بهینه انجام می شود و به این منظور استخرهایی احداث شده که هم پرورش ماهی در آنها انجام می شود و هم آب کشاورزی و کود مناسب تأمین می شود و به این ترتیب زنجیره زراعت تکمیل می شود. اکنون این مزرعه پی در پی کشاورزی پربار دارد زیرا کشت علمی صورت گرفته و از دانش و ابزار مدرن استفاده شده است.
وی با تأکید بر اینکه هرچه بر عمران موقوفه بیافزاییم، اجرای نیت بهتر انجام خواهد شد، عنوان کرد: باید اقلیم در زراعت رعایت شود. خاکشناسی و آبشناسی مهم است. کار علمی باید انجام شود. نمونه زمین‌های زراعی زیادی داریم که برای رسیدگی به ایتام و برگزاری مجالس عزاداری سیدالشهدا(ع) وقف شده اند، در مناطقی که امکان بهینه سازی وجود ندارد، به عنوان منابع تولید انرژی خورشیدی استفاده می کنیم.
حجت الاسلام خاموشی اظهار کرد: در اجرای نیت طبق ماده ۶ سازمان اوقاف می تواند درصورتی که موقوفه نیاز به بازسازی دارد، تا چند سال درآمد آن را صرف حفظ و احیای موقوفه کند. برای اجرای نیت باید علمی کار کنیم و دانش را به خدمت بگیریم حق نداریم سنتی صرف عمل کنیم.
 وی با اشاره به اهتمام اوقاف در حوزه تولید انرژی افزود: در زمینه احداث خط ریلی در صددیم در حوزه حمل و نقل بار ریلی به دولت کمک کنیم. در زمینه ساخت مسکن در شهرهای مختلف فعالیت کردیم در اراک شرکت‌ها در حال ساخت و ساز هستند ما در اوقاف معتقدیم امکانات باید به سمت مردم گسیل شود. همچنین در حوزه دانش بنیان ها بیش از ۱۵ شرکت تحت حمایت سازمان اوقاف هستند که عمدتا خصوصی هستند و در تجاری سازی محصولات به آنها کمک می کنیم. در حوزه ساخت ایمپلنت اقداماتی صورت گرفته در انتقال جنین دامها مشارکت با جهاد دانشگاهی داریم و در زمینه آبزی پروری اقدامات خوبی آغاز شده و ادامه می یابد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه کشور ما برای طی کردن مرزهای دانش استعداد بالایی دارد عنوان کرد: گریز از انرژی فسیلی و پناه بردن به انرژی پاک مانند تولید موتورسیکلت برقی در دستور کار است.
وی تصریح کرد: در حوزه حمایت از خانواده در زمینه ساخت مسکن ارزان وارد بحث شده ایم و در بقاع متبرکه علاوه بر فعالیت های فرهنگی بحث ایجاد اشتغال نیز پی گیری می شود. واقفان جدید را به سمت توسعه علم سوق می دهیم. باید تشویق کنیم واقفان نیات جدید را لحاظ کنند. وقف پول و سهام را رهبر معظم انقلاب اسلامی جایز دانستند و حتی پلتفرم وقف شده داریم. یعنی تحبیس العین به موضوعات روز توسعه یافته است.

 


 غلامرضا رازقی،امین موقوفه سرلشکر خدایاری نیز در حاشیه این بازدید رسانه ای  اظهارداشت :موقوفه  در شهریار که آن را مزرعه ای به نام ۴۲۱ هکتار می شناسند، ۲۸۰ هکتار کشاورزی در آن صورت گرفته و شامل ۱۰ هکتار باغ است که با برنامه یک ساله، کاشت و برداشت هر قطعه مشخص شده است.

رازقی  درباره اقدامات صورت گرفته در مزارع این موقوفه اظهارداشت : روند کاشت و برداشت در این مزرعه پیوست دارد و جریان و تناوب کشت در قالب برنامه شناسنامه ای درج شده است. تمام فعالیت های این مرکز دارای نظم و نسق و استاندارد است. این زراعت با این نظم و یکپارچگی شاید در دنیا کمیاب باشد و همین موضوع نشان می دهد که مرحله بسترسازی، آبیاری، آنالیز خاک و رشد یکدست بوده و به همین دلیل دامداران حاضرند محصولات این مزرعه را با قیمت بالاتر بخرند چون غذای سالم به دست آنها می رسانیم.
رازقی  به پرورش ماهی از دیگر اقدامات این مووفه عنوان داشت : در این بخش علاوه بر تولید ماهی به عنوان منبع تغذیه، از فضولات ماهی ها نیز برای غنی سازی زمین های کشاورزی استفاده می شود.
امین موقوفه سرلشکر خدایاری با تاکید بر اینکه اوقاف امروز با دقت و تعهد کار می کند و در پروژه های مختلف فقط نگاه مالی ندارد، عنوان کرد: ما در این مزرعه می‌خواهیم محصول نمونه عرضه کنیم تا دیگران از ما الگوبرداری کنند به همین دلیل تلفیقی از تجربه و علم را بکار گرفته ایم و همه کارها با برنامه ریزی پیش می رود به این صورت که اکنون که موقع برداشت محصول است در همین لحظه، کشت هم انجام می شود و از نظر زمان هیچ اتلاف وقتی وجود ندارد و حتی ۱۰ دقیقه هم زمین خالی نمی ماند و بازدهی هم بالاست. به عنوان مثال در این دوره کشت گندم از هر خوشه گندم، ۱۰۰ عدد گندم بدست آمده است. به این ترتیب می توانیم بگوییم حرکت بسیار ارزشمند در زمینه تولید مواد غذایی شروع شده و اگر همین گونه پیش رود به خودکفایی می رسیم.
وی توضیح داد : نحوه قرار گرفتن این استخرها به گونه ای است که بالای هر چند قطعه زمین کشاورزی، استخری احداث شده است که ذخیره آب، تنظیم فشار آب برای آبیاری مزارع، استفاده از فضولات ماهی ها برای غنی سازی زمین و همچنین درآمدزایی از کارکردهای این استخرهاست.
رازقی در این رابطه گفت: ۳۰ هزار بچه ماهی (تقریبا 25 تن ماهی) در این استخر موجود است و سازمان اوقاف در این زمینه سیاست درآمدزایی همراه با تولید را در نظر دارد.
وی با بیان اینکه در این موقوفه ایجاد اشتغال، درآمدزایی، خودکفایی و تولید محصول با بازدهی بالا صورت گرفته، اظهار کرد: ما باید نگاهمان خلاقانه و مبتکرانه باشد. در این موقوفه از تجربه یک فرد معمولی تا اهل فن استفاده می کنیم. به عنوان مثال آبرسانی به مزارع از طریق آبخیزداری بیولوژیک با کاشت نی در پایین رودخانه فصلی انجام می شود. درواقع اوقاف وارد فضای دیگری شده و خوب است در زمانی دیگر از سایر موقوفات نیز گزارش تهیه شود تا دیگران نیز تشویق شوند و از این اقدامات الگوبرداری کنند.
امین موقوفه سرلشکر خدایاری عنوان کرد: چهار سال قبل که مسئولیت این موقوفه به بنده سپرده شد، در ماه سه میلیون تومان درآمد داشت که اکنون چندین برابر شده است. مشابه این موقوفه، زمین‌های مشابه فراوانی در کشور داریم که باید وارد چرخه تولید شوند. پروژه ماهی در قفس نیز در هرمزگان و بوشهر شروع شده است.
وی به قدمت صدساله این موقوفه اشاره کرد و افزود: نیت واقف، درمانی بوده است و درآمد این مرکز صرف درمانگاه امیرآباد ملارد می شود.
رازقی در خصوص چگونگی  آبیاری زمین های کشاورزی  اظهارداشت : آبیاری در آنها به صورت کلاسیک و یا با روش لینیر انجام می شود. کار کشت و کار در این زمین ها به صورت دائمی است و اگر زمین فقیر شود در آن یونجه می‌کاریم، زیرا کاشت یونجه باعث تولید ازت در خاک می شود و زمین را قوی می کند. سیستم آبیاری هم ممکن است در جایی قطره ای و در جایی دیگر به گونه ای متفاوت باشد درکل بستگی به نوع گیاه، ابزار و نوع مدیریت دارد. سعی بر این است که در کشاورزی بیشترین بهره را از آب ببریم.
وی عنوان کرد: در شرایط و اقلیمی قرار داریم که زمینه برای کشت ذرت، کلزا، گندم و یونجه بسیار مناسب است. باید ظرفیت سنجی کنیم و اقلیم هر منطقه را برای کشت مناسب پیدا کنیم.

 

روتیتر: مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران:

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه خرید تضمینی گندم تا ساعت ۷ صبح آخرین روز مردادماه سال جاری نسبت به خرید سال گذشته این محصول در همین زمان، ۳ میلیون تُن افزایش داشته است، از خرید تضمینی بیش از ۱۰ میلیون تُن گندم در سراسر کشور تا این تاریخ خبر داد.


به گزارش اقتصادرسا به نقل ازمرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد با تأکید بر رشد ۴۳ درصدی خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: خرید تضمینی گندم در سال جاری در مناطق سردسیر کشور که محصول گندمشان دیرتر از سایر نقاط کشور برداشت می‌شود، همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به واریز ۴۸ درصد از پول خرید گندم به حساب کشاورزان، از اهتمام حداکثری برای پرداخت کل مطالبات این عزیزان و جلب رضایت ایشان خبر داد و اظهار کرد: تلاش‌های‌مان برای تأمین پول گندم‌های خریداری شده و به‌روزرسانی پرداخت‌ها با تمام توان ادامه دارد.
راد با بیان اینکه تاکنون بیش از ۶۷ هزار میلیارد تومان بیشتر از مبلغ کل خرید سال گذشته، از کشاورزان گندم خریداری کرده‌ایم، تصریح کرد: ارزش گندم‌های خریداری شده تا این تاریخ به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه استان خوزستان با خرید تضمینی یک میلیون و ۷۲۰ هزار تُن، پیشتاز خرید تضمینی گندم در کشور است، اظهار کرد: استان‌های کرستان با خرید یک میلیون و ۷۸ هزار تُن و فارس با خرید یک میلیون و ۲ هزار تُن، پس از استان خوزستان در رتبه‌های بعدی خرید تضمینی گندم قرار دارند و میزان خریدشان از مرز یک میلیون تُن گذشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه بعد از این ۳ استان به ترتیب استان‌های کرمانشاه با ۷۹۸ هزار تُن، آذربایجان غربی با خرید ۶۲۲ هزار تُن، گلستان با خرید ۵۵۵ هزار تُن و لرستان با خرید ۴۸۶ هزار تُن گندم قرار دارند، خاطرنشان کرد: خرید این محصول در استان‌های سردسیر ادامه دارد و مراکز خرید برای تحویل مابقی گندم کشاورزان در سرتاسر کشور آماده هستند.

روتیتر: مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد:

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تسلیت ایّام تاسوعا و عاشورای حسینی از اختصاص۸۰ هزار تُن برنج و شکر برای برپایی آیین‌های ایام محرم و صفر خبر داد و گفت: این اقلام به منظور تهیه و توزیع نذورات با قیمت‌های مصوب در اختیار هیئت‌های مذهبی، تکایا و دسته‌های سوگوار و همچنین فروشگاه‌های زنجیره‌ای سراسر کشور قرار گرفته است.


به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ سید سعید راد با اعلام اینکه نیمی از این اقلام شامل ۳۰ هزار تُن برنج و ۱۰ هزار تُن شکر برای تهیه نذورات در اختیار هیئت‌ها و تکایا قرار گرفته است، افزود: نیمی دیگر نیز در قالب سهمیه فوق‌العاده شامل ۳۰ هزار تُن برنج و ۱۰ هزار تُن شکر به فروشگاه‌های زنجیره‌ای اختصاص یافته تا نسبت به توزیع آن بین شهروندان اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه توزیع اقلام مذکور قبل از ماه محرم آغاز شده و در طول ایام سوگواری تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: تخصیص اقلام فوق در هر استان برعهده کارگروه تنظیم بازار همان استان است و ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استان‌ها، مقدار تعیین شده از این اقلام را به هیئت‌های مذهبی که از سوی سازمان جهاد کشاورزی و سازمان تبلیغات اسلامی استان معرفی می‌شوند، تحویل خواهند داد.
راد با بیان اینکه با توجه به پخت نان نذری و مصرف نان در هیئت‌ها و تکایا، ۲۲ هزار و ۵۷۰ تُن سهمیه آرد فوق‌العاده برای ماه‌های تیر و مرداد به ۱۲ استان کشور اختصاص داده شده است، تصریح کرد: از این مقدار، ۱۵ هزار و ۶۳۰ تُن آرد نوع یک با قیمت هر کیلوگرم ۶۶۵ تومان و ۶ هزار و ۹۴۰ تن آرد نوع دو با قیمت هر کیلوگرم ۹۰۰ تومان، تخصیص یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خاتمه در مورد نرخ کالاهای اساسی اختصاص داده شده برای ایام محرم و صفر، خاطرنشان کرد: قیمت هر کیلوگرم برنج هندی ۳۳ هزار تومان، برنج تایلندی هومالی ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج تایلندی رده ب ۱۶ هزار تومان و همچنین، قیمت هر کیلوگرم شکر برای برای هیئت‌ها و تکایا (تحویل از محل انبار) ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان (به علاوه یک درصد ارزش افزوده) و برای مصرف‌کنندگان (خرید از فروشگاه‌های زنجیره ای) ۲۸ هزار تومان تعیین شده است.

تبلیغات

کد اعلام وصول پایگاه خبری اقتصاد رسا

 کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد

پیاده سازی و طراحی توسط گروه نرم افزاری دیما

Back to Top