مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه خرید تضمینی گندم تا ساعت ۷ صبح آخرین روز مردادماه سال جاری نسبت به خرید سال گذشته این محصول در همین زمان، ۳ میلیون تُن افزایش داشته است، از خرید تضمینی بیش از ۱۰ میلیون تُن گندم در سراسر کشور تا این تاریخ خبر داد.
به گزارش اقتصادرسا به نقل ازمرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد با تأکید بر رشد ۴۳ درصدی خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: خرید تضمینی گندم در سال جاری در مناطق سردسیر کشور که محصول گندمشان دیرتر از سایر نقاط کشور برداشت میشود، همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به واریز ۴۸ درصد از پول خرید گندم به حساب کشاورزان، از اهتمام حداکثری برای پرداخت کل مطالبات این عزیزان و جلب رضایت ایشان خبر داد و اظهار کرد: تلاشهایمان برای تأمین پول گندمهای خریداری شده و بهروزرسانی پرداختها با تمام توان ادامه دارد.
راد با بیان اینکه تاکنون بیش از ۶۷ هزار میلیارد تومان بیشتر از مبلغ کل خرید سال گذشته، از کشاورزان گندم خریداری کردهایم، تصریح کرد: ارزش گندمهای خریداری شده تا این تاریخ به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه استان خوزستان با خرید تضمینی یک میلیون و ۷۲۰ هزار تُن، پیشتاز خرید تضمینی گندم در کشور است، اظهار کرد: استانهای کرستان با خرید یک میلیون و ۷۸ هزار تُن و فارس با خرید یک میلیون و ۲ هزار تُن، پس از استان خوزستان در رتبههای بعدی خرید تضمینی گندم قرار دارند و میزان خریدشان از مرز یک میلیون تُن گذشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه بعد از این ۳ استان به ترتیب استانهای کرمانشاه با ۷۹۸ هزار تُن، آذربایجان غربی با خرید ۶۲۲ هزار تُن، گلستان با خرید ۵۵۵ هزار تُن و لرستان با خرید ۴۸۶ هزار تُن گندم قرار دارند، خاطرنشان کرد: خرید این محصول در استانهای سردسیر ادامه دارد و مراکز خرید برای تحویل مابقی گندم کشاورزان در سرتاسر کشور آماده هستند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تسلیت ایّام تاسوعا و عاشورای حسینی از اختصاص۸۰ هزار تُن برنج و شکر برای برپایی آیینهای ایام محرم و صفر خبر داد و گفت: این اقلام به منظور تهیه و توزیع نذورات با قیمتهای مصوب در اختیار هیئتهای مذهبی، تکایا و دستههای سوگوار و همچنین فروشگاههای زنجیرهای سراسر کشور قرار گرفته است.
به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ سید سعید راد با اعلام اینکه نیمی از این اقلام شامل ۳۰ هزار تُن برنج و ۱۰ هزار تُن شکر برای تهیه نذورات در اختیار هیئتها و تکایا قرار گرفته است، افزود: نیمی دیگر نیز در قالب سهمیه فوقالعاده شامل ۳۰ هزار تُن برنج و ۱۰ هزار تُن شکر به فروشگاههای زنجیرهای اختصاص یافته تا نسبت به توزیع آن بین شهروندان اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه توزیع اقلام مذکور قبل از ماه محرم آغاز شده و در طول ایام سوگواری تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: تخصیص اقلام فوق در هر استان برعهده کارگروه تنظیم بازار همان استان است و ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استانها، مقدار تعیین شده از این اقلام را به هیئتهای مذهبی که از سوی سازمان جهاد کشاورزی و سازمان تبلیغات اسلامی استان معرفی میشوند، تحویل خواهند داد.
راد با بیان اینکه با توجه به پخت نان نذری و مصرف نان در هیئتها و تکایا، ۲۲ هزار و ۵۷۰ تُن سهمیه آرد فوقالعاده برای ماههای تیر و مرداد به ۱۲ استان کشور اختصاص داده شده است، تصریح کرد: از این مقدار، ۱۵ هزار و ۶۳۰ تُن آرد نوع یک با قیمت هر کیلوگرم ۶۶۵ تومان و ۶ هزار و ۹۴۰ تن آرد نوع دو با قیمت هر کیلوگرم ۹۰۰ تومان، تخصیص یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خاتمه در مورد نرخ کالاهای اساسی اختصاص داده شده برای ایام محرم و صفر، خاطرنشان کرد: قیمت هر کیلوگرم برنج هندی ۳۳ هزار تومان، برنج تایلندی هومالی ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج تایلندی رده ب ۱۶ هزار تومان و همچنین، قیمت هر کیلوگرم شکر برای برای هیئتها و تکایا (تحویل از محل انبار) ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان (به علاوه یک درصد ارزش افزوده) و برای مصرفکنندگان (خرید از فروشگاههای زنجیره ای) ۲۸ هزار تومان تعیین شده است.
جواد کلاهدوزان دبیرکل انجمن همافزایی اجتماعی اقوام کشور با اشاره به برخی مشکلات کشاورزان بخش تسوج شهرستان شبستر از نمایندگان مجلس، استاندار و مسئولان جهاد کشاورزی خواست به داد قشر زحمتکش کشاورز این منطقه برسند تا شاهد خالی شدن روستاها نباشیم.
به گزارش اقتصادرسا؛ جواد کلاهدوزان دبیرکل انجمن همافزایی اجتماعی اقوام کشور با ارسال نامهای خطاب به نمایندگان مجلس، استاندار آذربایجان شرقی، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس جهاد کشاورزی استان خواستار رسیدگی فوری به مشکلات بخش تسوج شهرستان شبستر شده است.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
محضر نمایندگان محترم ملت در مجلس شورای اسلامی
برادر ارجمند جناب آقای نیکبخت، وزیر محترم جهاد کشاورزی
برادر ارجمند جناب آقای دکتر خرم، استاندار محترم آذربایجان شرقی
برادر ارجمند جناب آقای فتحی، رییس محترم سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی
با سلام و تحیات
احتراما چنانکه مستحضر هستید، اکثر اراضی کشاورزی شهرستانهای استان آذربایجان شرقی، حاصلخیز میباشند که بخش تسوج شهرستان شبستر هم نه تنها از این امر مستثنی نیست بلکه در تنوع تولیدات کشاورزی در کشور کم نظیر و حتی بینظیر است، به طوری که به عنوان مرکز خشکبار و پايتخت آلبالوی ایران شناخته میشود.
متاسفانه کشاورزان دلسوز و رنج کشیدهای که با هزاران رنج و مشقت و با پرداخت بیش از ۴۰۰ تومان در ساعت بابت شش اینچ آب و قيمت سرسام آور سموم و پرداخت هزینههای جانبی، رغبتی به برداشت محصولات خود ندارند چرا كه دسترنج آنها عاید سودجويان و دلالان مىشود. با اين اوصاف چطور میتوان انتظار داشت که جوانان روستایی راهی كلان شهرها نشوند و کشاورزی و اقتصاد نحیف روستایی کشور بیش از پیش رو به قهقرا نرود؟
سوال این است که چرا وزارت محترم جهاد كشاورزى از يك سال قبل برنامهريزى مناسبی براى حل این مشكل نميكند و سازمان تعاون روستايى كل كشور كجاى كار قرار گرفنه است؟ نمايندگان محترم مجلس چرا دستور به خريد تضميني نميدهند؟
در شرایطی كه شربت آلبالو از گرانترین محصولات در دنیا به شمار میرود چرا مديران صادراتى برنامهای برای صادرات این محصول باارزش به بازارهاى بینالمللی نمىكنند؟
مديران استانى چقدر پيگير حل موضوع بودهاند و چه تدبيرى انديشيدهاند؟ مگر مىشود قيمت هر كيلوگرم آلبالو نسبت به سال قبل ارزانتر باشد؟
در شرایطی که تغییرات اقلیمی و کاهش روزافزون بارشها و منابع آبی، سال به سال عرصه را بر کشاورزان تنگتر میکند مسئولان امر چه اصراری دارند که روند نابودی کشاورزی در خطه سرسبز شمال غرب کشور را شتاب بخشند؟
انشاءالله تا فرصتی باقی است لااقل برای نجات کشاورزی در پایتخت خشکبار و آلبالوی کشور راهکار عاجلی اندیشیده شود که فردا مطمئنا بسیار دیر خواهد بود.
با احترام
جواد کلاهدوزان
دبیرکل انجمن همافزایی اجتماعی اقوام کشور
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از خرید تضمینی بیش از ۷ و نیم میلیون تُن گندم از نیم میلیون کشاورز در ۴ ماه نخست سال جاری خبر داد و گفت: عملیات عظیم خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استانهای غرب و شمال غرب کشور با حجم بالا در جریان است.
به گزارش اقتصادرسا به نقل ازمرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد در تشریح عملیات سراسری خرید تضمینی گندم از کشاورزان کشور از ابتدای فروردین تا آخر تیر، اعلام کرد: در ۴ ماه گذشته، مجموع ۷ میلیون و ۴۳۷ هزار تُن گندم در قالب یک میلیون و ۳۶۲ هزار محموله از ۴۹۹ هزار کشاورز در اقصی نقاط کشور به صورت تضمینی خریداری شده است.
وی با اشاره به اینکه، این میزان خرید نسبت به ۴ ماه نخست سال گذشته با یک میلیون و ۶۲۷ هزار تُن افزایش، بیش از ۲۸ درصد رشد داشته است، اظهار کرد: کل خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن بوده که تا این تاریخ، رکورد سال گذشته به میزان ۲۲۷ هزار تُن افزایش یافته است و پیشبینی میشود این روند صعودی تا انتهای فصل خرید به مراتب بیشتر شود.
راد با بیان اینکه به ترتیب کشاورزانِ ۳ استانِ خوزستان، فارس و کرمانشاه پیشتاز تحویل گندم بودهاند، تصریح کرد: به ترتیب استانهای فارس، خوزستان و کرمانشاه بالاترین میزان افزایش خرید گندم و استانهای بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، بیشترین میزان رشد خرید گندم را داشتهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه در ۴ ماه امسال، ۱۱۱ هزار و ۶۳۱ میلیارد تومان گندم از کشاورزان خریداری شده که نیمی از این مبلغ بالغ بر ۵۵ هزار و ۱۸۵ میلیارد تومان به حساب این عزیزان واریز شده و پرداخت مابقی مطالبات این عزیزان نیز در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام شکسته شدن رکورد سال گذشته خرید گندم از کشاورزان در پایان چهارمین ماه سال، از خرید تضمینی افزون بر ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن از این محصول در کشور از ابتدای امسال خبر داد.
به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد با عنوان اینکه میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان توسط این شرکت، صبح امروز به ۷ میلیون و ۲۹۷ هزار تُن رسید، گفت: این در شرایطی است که سال گذشته، ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن گندم خریداری شده بود و هماکنون از رکورد سال گذشته عبور کردهایم.
وی با اشاره به اینکه بیش از نیمی از پول گندمهای خریداری شده به حساب کشاورز واریز شده است و پیگیری پرداخت مابقی مطالبات این عزیزان نیز در دستور کار است، اظهار کرد: ارزش گندمهای خریداری شده با عبور از مرز ۱۰۰ هزار میلیارد تومان، در حال ورود به کانال ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است.
راد با بیان اینکه خرید گندم در کشور با یک میلیون و ۵۷۱ هزار تُن افزایش نسبت به سال گذشته، از رشد بیش از ۲۷ درصدی برخوردار بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر، استانهای مناطق سردسیری و کوهستانی شمال و غرب کشور، روزهای اوج تحویل گندم به مراکز خرید را سپری میکنند.
وی با اشاره به اینکه ۵۴ درصد از گندم مازاد نسبت به سال گذشته از کشاورزان دو استان فارس با ۴۹۱ هزار تُن افزایش و خوزستان با ۳۶۱ هزار تُن افزایش خریداری شده است، اظهار کرد: ۴ استان کرمانشاه، ایلام، لرستان و بوشهر نیز بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تُن رشد خرید را شاهد بودهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از دو استان بوشهر و یزد به عنوان استانیهایی که با حدود ۶ برابر رشد خرید گندم نسبت به سال گذشته از افزایش کمسابقهای در میزان خرید گندم برخوردار بودهاند، نام برد و خاطرنشان کرد: بعد از این دو استان، رشد خرید گندم در کهگیلویه و بویراحمد، ۲ و نیم برابر و در استانهای البرز، فارس و اصفهان، بیش از دو برابر شده است.
مدیرعامل شرکت دشت مغان کیفیت بالای محصولات تولیدی را عامل موفقیت این شرکت در به دست آوردن بازار جهانی دانست.
به گزارش اقتصادرسا ؛قاسم محمدی مدیر عامل شرکت دشت مغان در خصوص اقدامات شرکت برای تحقق شعار سال گفت: در شرکت کشت و صنعت دامپروری مغان بستهای را تدارک دیدهایم که پیشنهاد میکنم سایر صنعتگران هم به آن توجه کنند. برای تحقق شعار سال کاهش هزینه و افزایش درآمد را سرلوحه کار قرار دادیم. افزایش درآمد با افزایش تولید ارتباط مستقیم دارد و اگر شما افزایش درآمد باشید میتوانید بهرهوری و راندمان را مطرح کنید. ما این را عملی کردیم و سرمایه را ۲۰ میلیارد تومان به ۴۵۰ میلیارد تومان رسید.
محمدی روند پیشرفت شرکت دشت مغان را اینگونه توصیف کرد: زمانی که من شرکت را از بخش خصوصی تحویل گرفتم سهم حقوق ۱۶ میلیارد تومان بود، ۷۲ میلیارد تومان است. شرکت ما اصل چهل و چهاری است و این یعنی بانک به ما وام نمی دهد، سرمایهگذاری مشارکتی وجود ندارد و بخش خصوصی و دولتی به ما کمک نمیکند. یک ریال از منابع عمومی و دولتی استفاده نمیکنیم اما با همین روش یعنی کاهش هزینه و افزایش تولید تلاش کردیم عملکرد گندم را که ۲/۳ در هکتار بود به ۷ تن برسانیم. سرانه تولید شیر ما ۵/۲۶ کیلو از هر گاو بود که امروز به ۳۵ کیلو رسیده است اما در حال حاضر به دلیل گرمای فصلی و سختی تأمین نهادهها به ویژه سویا، جو و ذرت به ۳۰ کیلو رساندهایم و تولید شیرمان را در ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن در روز تثبیت کردهایم.
وی افزود: همه این اتّفاقات به این دلیل است که بسته یاد شده یعنی کاهش هزینه و افزایش درآمد را عملی کردهایم. با تکیه بر تولید درآمد را بالا بردیم به این صورت که آب و نهادهها را مدیریت کردیم.مهارتپذیری را در کارگرها با آموزشهای لازم انجام دادیم و نگاه جهادی که رهبر انقلاب میفرمایند در زیرمجموعه ما جاری است. در مدیریت هم جوانگرایی کردیم و از جوانان دارای مدرک کارشناس ارشد به بالا و تجربه مناسب، استفاده کردیم.
محمدی اضافه کرد: من فکر میکنم در کشور هم این تکاپو جوانگرایی، تکنولوژیگرایی و صنعتگرایی وجود دارد. مثلاً در زمینه آب باید برویم به سمتی که بهرهوری بالا داشتهباشیم مثل گلخانهها و آبیاری زیرسطحی. در صنعت لبنییات چهار نوع آبیاری نوین تجربه شده است که آخرینش تِیپ است که کارخانهاش در کشت و صنعت مغان موجود است به این صورت که از سایر هزینهها کم کردیم و کارگاه تیپ را احداث کردیم که در کشور و منطقه به کشاورزان خردهپای روستایی هم کمک کنیم.
مدیر عامل شرکت دشت مغان درباره تأمین علوفه توضیح داد: پیش از این بیش از ۸ میلیارد برای نهادههای دامی پرداخت میکردیم الان به ۸۰ میلیارد رسیده است. برای حل این مشکل از قبل برای خرید نهاده از طریق وزارت کشاورزی و شرکتی دیگر اقدام کردیم. نوع کشت را در علوفه عوض کردیم و به نوعی جایگزین کردیم. سویا را به مرور زمان از علوفه حذف خواهیم کرد. میزان کشت علوفه را نسبت به زراعت اضافه کردیم. البته تولید شیر پایین آمده اما از طرف دیگر از مواردی که برای جبران در نظر گرفتیم تقریباً جواب گرفتیم.
این مدیر اقتصادی در ادامه گفت: در مرکز تغذیه دام تحول ایجاد کردیم و جلوی ۱۵درصد پرت را گرفتیم. این اقدام با حذف ترانزیت داخل مزرعه و آموزشهای سادهای که داده شد انجام پذیرفت. الان ما و همه دامداریهای بزرگ تحت فشار هستیم و از دولت کمک خواستهایم که این درخواست فقط برای خودمان نبوده است.
محمدی در خصوص حضور در بازارهای نوین بیان کرد: شیرخشک ما به عراق و پاکستان و افغانستان صادر میشود. نزدیک به ۶۰۰۰تن از میوۀ ما به بازار قفقاز میرود. ۹ قلم میوه سردرختی در کشت و صنعت مغان داریم. ۲۳۰۰هکتار زمین داریم که ۱۰۰۰هکتارش از بین رفته بود که ما با سرمایهگذاری ۵۰۰هکتار آن احیا شد.
مدیرعامل شرکت دشت مغان در خصوص حمایت دولت از صادرات توضیح داد: دولت خط مشی میدهد و نظارت میکند. کشت و صنعت مغان ردیف سه است که ردیف یک و دو یعنی شرکتهای دولتی و خصوصی وام و سرمایه در گردش و مشارکت میگیرند. کشت و صنعت مغان تنها جایی است که نه وام میتواند بگیرد و نه از منابع دولتی و حمایت مالی دولت استفاده میکند چون اصل چهل و چهاری است. اما به با کار شبانهروزی و پایبندی به عهدمان با خداوند و استفاده از خط مشی خوب وزارت جهاد کشاورزی و کار خوب اعضای مجموعه محصولات با کیفیت تولید کردیم.
محمدی ادامه داد: به عنوان مثال وقتی شیرخشک مغانه را با کیفیت یک دنیا تولید کردیم تقاضا برای خرید پیدا شد و به بازار جهانی راه پیدا کردیم. بقیه محصولات را هم با توجه به کیفیت بالا تولید کردیم و توانستیم به باشگاه جهانی صادرات بپیوندیم دولت هم در امورات گمرکی و بانکی و تسهیلگری به ما هم مثل همه کمک میکند. الان در بازار روسیه و قفقاز هم حضور داریم.
انتهای پیام/
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه ۱۲۰ روز از عملیات سراسری خرید تضمینی گندم از کشاورزان در ۳۱ استان کشور گذشته است، از خرید حدود ۵۵ درصد گندم کشور از کشاورزان ۴ استانِ خوزستان، فارس، گلستان و کرمانشاه خبر داد.
به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد با تأکید بر اینکه بیش از یک چهارم گندم کشور در استان خوزستان خریداری شده است، گفت: خرید ۱۳ و نیم درصد گندم کشور در استان فارس و ۱۵ و نیم درصد در دو استان گلستان و کرمانشاه، صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بعد از این ۴ استان، استانهای خراسان رضوی، ایلام، لرستان و کرمان قرار دارند که ۱۷ و نیم درصد گندم کشور از کشاورزان آنها خریداری شده است، اظهار کرد: پس از این استانها، به ترتیب ۹ استانِ آذربایجان غربی، کردستان، اردبیل، قزوین، تهران، همدان، بوشهر، مازندران و مرکزی، استانهایی هستند که میزان خرید گندم از کشاورزان آنها، در محدوده بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تُن قرار دارد.
راد با بیان اینکه میزان رشد خرید گندم در استانهای یزد و بوشهر نسبت به سال گذشته کمسابقه بوده و تقریباً ۶ برابر شده است، تصریح کرد: بعد از این دو استان، بیشترین افزایش خرید گندم را استان کهگیلویه و بویراحمد با رشد دو و نیم برابری و سپس، استانهای البرز، فارس و اصفهان با رشد بیش از دو برابری رقم زدهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه در ۱۲۰ روز نخست سال جاری، مجموعاً ۶ میلیون و ۷۵۵ هزار تُن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده است که یک میلیون و ۳۵۶ هزار تُن از خرید گندم در مدت زمان مشابه سال ۱۴۰۱ بیشتر است، خاطرنشان کرد: میزان خرید تضمینی گندم در کشور نسبت به سال گذشته از رشدی بیش از ۲۵ درصد برخوردار بوده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه ۷۹ درصد مطالبات مربوط به خرید دانه روغنی کلزا به حساب کلزاکاران کشور پرداخت شده است، گفت: البته در ۱۰ استان کشور، ۱۰۰ درصد مطالبات کلزاکاران عزیز را پرداخت کردهایم.
به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد از رشد بیسابقه خرید کلزا در استانهای کردستان و خراسان رضوی خبر داد و افزود: خرید این محصول نسبت به سال گذشته در کردستان ۱۰ برابر و در خراسان رضوی ۹ و نیم برابر شده ایت.
وی با اشاره به اینکه رشد خرید کلزا در استانهای کرمانشاه و مازندران نیز کمسابقه بوده است، اظهار کرد: خرید این محصول در کرمانشاه ۵ برابر و در مازندران ۳ و نیم برابر سال گذشته شده است.
راد با بیان اینکه نیمی از کلزای کشور از دو استان خوزستان و گلستان خریداری شده است، تصریح کرد: خوزستان با ۳۰ درصد و گلستان با ۲۰ درصد، رتبههای اول و دوم خریدی کلزای کشور را در اختیار دارند و مازندران نیز با ۹ درصد در جایگاه سوم قرار دارد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تأکید بر اینکه سال گذشته تا این تاریخ، ۹۸ هزار تن دانه روغنی کلزا در کشور خریداری شده بود، خاطرنشان کرد: این رقم در سال جاری با ۶ درصد رشد به بیش از ۱۰۴ هزار تن افزایش پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه مبلغ خرید تضمینی گندم از کشاورزان کشور از مرزِ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد، گفت: این مبلغ بابت خرید ۶ میلیون و ۸۷۸ هزار تن گندم به این عزیزان پرداخت شده و در دست پرداخت است.
به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد با تأکید بر اینکه تاکنون ۴۵۳ هزار کشاورز در سراسر کشور، گندم تولیدی خود را در قالب یک میلیون و ۲۴۳ هزار محموله به مراکز خرید این محصول تحویل دادهاند، افزود: خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته در همین مدت، از رشدی بیش از ۲۵ درصد برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه مبلغ گندمهای خریداری شده از کشاورزان ۳۱ استان کشور تا صبح امروز، ۱۰۳ هزار و ۲۳۹ میلیارد تومان بوده است، اظهار کرد: بیش از ۵۳ درصد از این میزان به حساب گندمکاران واریز شده و پیگیریِ پرداخت مابقی مطالباتِ این عزیزان نیز در جریان است.
راد با بیان اینکه با توجه به میزان خرید گندم، ۶۰ درصد مبلغ پرداختی به کشاورزان سه استانِ خوزستان، فارس و گلستان پرداخت شده است، تصریح کرد: بعد از این سه استان، بیشترین مبلغ را کشاورزان استانهای کرمان، خراسان رضوی، کرمانشاه، لرستان، تهران و اردبیل دریافت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه بین ۷۵ تا ۱۰۰ درصد از مطالبات کشاورزان ۷ استان بابت تحویل گندم به حساب ایشان واریز شده است، اظهار کرد: به ترتیب، گندمکاران استانهای کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، خوزستان، قم، سیستان و بلوچستان، بوشهر و کرمان، بیشترین درصد دریافت مطالبات خود را داشتهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه تاکنون در کشور یک میلیون و ۳۸۵ هزار تن گندم بیشتر از سال گذشته خریداری شده است، خاطرنشان کرد: با تداوم روند موجود و با توجه به اینکه خرید گندم در بخشی از مناطق شمال و غرب کشور ادامه دارد، پیشبینی میشود تا آخر تیرماه جاری از رکورد خرید ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم سال ۱۴۰۱ عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه خرید تضمینی گندم تا ۱۹ تیرماه سال جاری نسبت به خرید سال گذشته این محصول در همین زمان، یک میلیون و ۲۹۲ هزار تن افزایش داشته است، از خرید تضمینی بیش از ۶ میلیون تن گندم در سراسر کشور تا این تاریخ خبر داد.
به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد با تأکید بر رشد بیش از ۲۷ درصدی خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: خرید تضمینی این محصول تا صبح امروز به ۶ میلیون و ۲۲ هزار تن رسیده است.
وی با اشاره به پرداخت بیش از ۵۷ درصد از پول خرید گندم به حساب کشاورزان، از اهتمام حداکثری برای پرداخت کل مطالبات این عزیزان و جلب رضایت ایشان خبر داد و اظهار کرد: تلاشهایمان برای تأمین پول گندمهای خریداری شده و بهروزرسانی پرداختها با تمام توان ادامه دارد.
راد با بیان اینکه استان خوزستان با خرید تضمینی یک میلیون و ۷۱۷ هزار تن، پیشتاز خرید تضمینی گندم در کشور است، تصریح کرد: استانهای فارس با خرید ۹۰۳ هزار تن و گلستان با خرید ۵۳۱ هزار تن، پس از استان خوزستان رتبههای بعدی خرید تضمینی گندم را در اختیار دارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه از ابتدای امسال تاکنون، میزان خرید گندم در ۱۴ استان کشور از ۱۰۰ هزار تن فراتر رفته است، خاطرنشان کرد: با تداوم تحویل این محصول در استانهای شمال و غرب و برخی مناطق مرکزی کشور که در حال حاضر در روزهای اوج خرید قرار دارند، بیش از پیش به این آمار افزوده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه خرید تضمینی دانه روغنی کلزا از کشاورزان در سال جاری، نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته رشد داشته است، از خرید تضمینی بیش از ۱۰۰ هزار تن از این محصول در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا)؛ سید سعید راد با تأکید بر اینکه دانه روغنی کلزا یکی از محصولات اساسی کشاورزی است که در کشور کشت میشود، افزود: تا امروز، ۱۰۱ هزار و ۱۸۸ تن از این محصول در سراسر کشور خریداری شده است.
وی با اشاره به اینکه ارزش دانه روغنی کلزای خریداری شده از کشاورزان تاکنون به دو هزار و ۳۵ میلیارد تومان رسیده است، اظهار کرد: یک هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان معادل ۸۲ درصد از کل مبلغ خرید این محصول به حساب کلزاکاران کشور واریز شده است.
راد از استانهای خوزستان، گلستان و مازندران به عنوان استانهای پیشرو در خرید دانه روغنی کلزا نام برد و اضافه کرد: در استان خوزستان بیش از ۳۰ هزار تن، در استان گلستان بیش از ۲۰ هزار تن و در استان مازندران بیش از ۹ هزار تن از این محصول خریداری شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تأکید بر اینکه برای کشت دانه روغنی کلزا به عنوان یکی از محصولات اساسی کشاورزی اهتمام ویژهای به عمل آمده است، خاطرنشان کرد: نسبت به خریداری کلزای ۲۶ استان اقدام شده که در این میان، پول خرید این محصول به کلزاکاران ۱۱ استان به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شده است.
کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد