پایگاه خبری بازار سرمایه ایران در قالب یک نظرسنجی، اقدام به جمع‌آوری پاسخ ۵۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص مهمترین اقدامات سازمان بورس در سال ۱۴۰۱ کرده است که در این گزارش به مشروح جواب نمایندگان مردم به سوال این نظرسنجی می‌پردازیم.

 

مشروح نظرسنجی نوروزی پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، از ۵۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص مهمترین اقدام سازمان بورس طی یکسال گذشته بدین شرح است:

دو گزینه «اجرای طرح بیمه سهام (سهام‌یار) در آبان ۱۴۰۱» و همچنین «الزام ناشران به واریز سود جاری و رسوبی سهامداران از طریق سجام» هر کدام با سهم ۲۴ درصد از جامعه آماری به‌طور مشترک در رتبه نخست این نظرسنجی قرار گرفتند؛ پس از آن، ۲۲ درصد از نمایندگان گزینه «پذیرش و عرضه خودرو در بورس کالا» را مهمترین اقدام سازمان بورس طی یک‌سال گذشته می‌دانستند.

مطابق دیدگاه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گزینه «راه‌اندازی سامانه افشا اساسی متخلفین (بند چ)» با ۲۰ درصد رای، از دیگر اقدامات مهم سازمان بورس تلقی شد.

گزینه «اعطای پاداش به سوت‌زنان بازار سرمایه» نیز با کسب ۱۰ درصد رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در رتبه پنجم این نظرسنجی قرار گرفت.

سید مصطفی علوی، رئیس اداره نظارت بر حسابرسان معتمد و گزارشگری مالی سازمان بورس با اشاره به برخی از تغییرات قابل توجه در دستورالعمل جدید حاکمیت شرکتی در سال ۱۴۰۱، گفت: مشمول شدن شرکت‌های بازار پایه به اجرای این دستورالعمل، حذف موادی که قابلیت اجرا نداشتند، الزام به گزارشگری پایداری شرکت‌ها، الزام به تشکیل کمیته ریسک، ساختارمند شدن کمیته‌های تخصصی هیئت مدیره، تائید معاملات اشخاص وابسته توسط کمیته‌های حسابرسی و اخذ نظر گزارش کارشناس رسمی در خصوص معاملات دارایی‌هایی مانند دارایی‌های ثابت مشهود از جمله این تغییرات هستند.

 



به گزارش اقتصادرسا ؛سید مصطفی علوی، رئیس اداره نظارت بر حسابرسان معتمد و گزارشگری مالی سازمان بورس در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) با بیان اینکه اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی در سال ۱۳۹۷ الزامی شد، تصریح کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان پیشرو در حوزه شفافیت و در راستای حمایت از منافع سهامداران در سال ۱۳۹۷ اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی را برای شرکت‌های پذیرفته شده در بورس تهران و فرابورس ایران الزامی کرد.

او با اشاره به ضرورت بازنگری در دستورالعمل حاکمیت شرکتی، ابراز کرد: وجود پاره‌ای از الزامات که قابلیت اجرای آن‌ها با ابهام و مشکل مواجه بوده و بازخوردهای متعدد فعالان بازار، ناشران و سایر ذینفعان در خصوص برخی از موارد و نیازسنجی صورت گرفته به منظور افزودن الزامات جدید برای حمایت از منافع سهامداران، تجدید نظر و اصلاح دستورالعمل مذکور را ضروری ساخت.

رئیس اداره نظارت بر حسابرسان معتمد و گزارشگری مالی سازمان بورس در ادامه خاطرنشان کرد: در نهایت، دستورالعمل جدید پس از انجام اقدامات اساسی و برگزاری جلسات کارشناسی متعدد و اخذ نظر از خبرگان، ناشران و سایر ذینفعان در سال ۱۴۰۱ برای ناشران ثبت شده نزد سازمان ابلاغ شد.

او با اشاره به برخی از تغییرات قابل توجه در دستورالعمل جدید اذعان کرد: مشمول شدن شرکت‌های بازار پایه به اجرای این دستورالعمل، حذف موادی که قابلیت اجرا نداشتند، الزام به گزارشگری پایداری شرکت‌ها، الزام به تشکیل کمیته ریسک، ساختارمند شدن کمیته‌های تخصصی هیئت مدیره، تائید معاملات اشخاص وابسته توسط کمیته‌های حسابرسی و اخذ نظر گزارش کارشناس رسمی در خصوص معاملات دارایی‌هایی مانند دارایی‌های ثابت مشهود از جمله این تغییرات هستند.

علوی مجازات‌های انضباطی مشخص را از دیگر تغییرات قابل توجه در دستورالعمل جدید برشمرد و افزود: این مجازات‌های انضباطی در انتهای این دستورالعمل ذکر شده و در صورت عدم رعایت مفاد این دستورالعمل، قابل اعمال خواهد بود. بنابراین ضرورت دارد مدیران شرکت‌ها اهتمام ویژه‌ای برای رعایت این دستورالعمل درنظر گرفته و سعی در اجرای صحیح آن داشته باشند. سازمان بورس نیز به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه عزم جدی در نظارت بر اجرای دقیق این الزامات داشته و در صورت عدم رعایت مطابق مقررات برخورد خواهد کرد.

حاکمیت شرکتی؛ از راهبری شرکت‌ها تا حمایت از منافع سهامداران

او در بخش دوم گفت‌وگوی خود با «سنا» با اشاره به گسترش روزافزون شرکت‌های سهامی و تفکیک مالکیت شرکت‌ها از مدیریت آن‌ها اظهار کرد: این موضوع به‌ویژه در قرن اخیر سبب تغییر دیدگاه در خصوص نحوه هدایت و راهبری واحدهای تجاری و مطرح شدن مسائل نمایندگی شد. امروزه بسیاری از واحدهای تجاری و حتی دولت‌ها بر اهمیت چگونگی راهبری و هدایت بنگاه‌های اقتصادی واقف بوده و آن را درک کرده‌اند.

سید مصطفی علوی ادامه داد: در این میان حفظ و حمایت از منافع سهامداران که منابع خود را در اختیار واحدهای تجاری قرار می‌دهند تا بازدهی کسب کنند از اهمیت بسزایی برخوردار است. داشتن مدل و سیستمی به‌منظور راهبری و هدایت شرکت‌ها به گونه‌ای که مالکان منتفع شده و از حفاظت از منافع خود مطمئن شوند، نه تنها برای سهامداران و سرمایه‌گذاران بلکه برای مدیران شرکت‌ها، ناظرین بازار سرمایه، دولت‌ها و قانون‌گذاران از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

به گفته این مقام مسئول، حاکمیت شرکتی که در بسیاری از کشورها به شکل یک قانون اجرا می‌شود با مجموعه‌ای از بایدها و نبایدها و الزامات مختلف سعی در افزایش شفافیت اطلاعات، پاسخگویی مدیران و همچنین حمایت از منافع سهامداران دارد. در بسیاری از کشورها رتبه‌بندی و امتیازبندی حاکمیت شرکتی وجود دارد و سهامداران می‌توانند به شرکت‌هایی که امتیاز و رتبه بالاتری داشته باشند اعتماد کرده و منافع خود را تا حدود زیادی حفظ شده در نظر بگیرند.

او با بیان اینکه حاکمیت شرکتی شامل فرآیندها، ساختارها، فرهنگ‌ها و سیستم‌هایی می‌شود که موفقیت عملیات سازمان را در پی دارد، تصریح کرد: حاکمیت شرکتی فرایند نظارت و کنترل برای تضمین عملکرد مدیر شرکت مطابق با منافع سهامداران است و دربرگیرنده مجموعه قوانین، مقررات، نهادها و روش‌هایی است که مشخص می‌کند شرکت‌ها چگونه و به نفع چه کسانی اداره شوند.

 مدیرعامل صندوق قرض الحسنه شاهد طی پیامی فرارسیدن سال نو و ماه مبارک رمضان را تبریک و تهنیت گفت.


 

 

به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی، دکتر اسلام کریمی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره صندوق قرض الحسنه شاهد طی پیامی فرارسیدن سال 1402 شمسی و ماه مبارک رمضان را تبریک و تهنیت گفت.

 

متن پیام مدیرعامل صندوق قرض الحسنه شاهد به شرح ذیل است.

 

برآمد باد صبح و بوی نوروز به کام دوستان و بخت پیروز

مبارک بادت این سال و همه سال همایون بادت این روز و همه روز

 

نسیم باد نوروز 1402 شمسی در حالی شروع به وزیدن خواهد کرد که در پی آن ماه بهار قرآن نیز فرا می رسد.

بهار امسال مقارن شده با بهار قرآن و این تقارن را باید به فال نیک گرفت، تقارنی از جنس نو شدن فصل ها و دل ها، بهار طبیعت در حالی آغاز می شود که بهار دل ها نیز توامان با آن آغاز خواهد شد.

بر خود لازم می دانم این ایام مبارک را محضر ملت شریف ایران به ویژه خانواده های معظم و معزز شاهد و ایثارگر، کارکنان خدوم در صندوق قرض الحسنه شاهد و خانواده های ایشان و همکاران پر تلاش در بنیاد شهید و امور ایثارگران سراسر کشور تبریک و تهنیت عرض نمایم.

امیدوارم تقارن این دو فصل نو، همراه شود با روزهای خوب برای هم وطنان شریف و عزتمندی که طی دوران های مختلف به ویژه انقلاب شکوهمند اسلامی صادقانه و خالصانه پای آرمان های خود ایستادند و جان ها فدا کردند تا ایران، مهد دلیران سربلند دوران ها شود.

 

اسلام کریمی

مدیرعامل

به همت مدیران، کارکنان و شبکه فروش شرکت بیمه ملت رقم پرتفوی مربوط به بودجه‌ی سال 1401 شرکت به صورت کامل محقق شد و با توجه به اینکه در این بازه زمانی برخی پرتفوهای زیان‌ده بیمه ملت از سبد بیمه‌ای شرکت خارج شد، لذا سود حداقل سه برابری را  نسبت به سال گذشته تجربه خواهیم کرد.

 



به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی بیمه ملت، آخرین نشست هم‌اندیشی معاونان و مدیران شرکت در سال 1401 با حضور علیرضا یزدان‌دوست مدیرعامل، داود قاسم‌پور دیزجی رئیس هیئت‌مدیره، محمدتقی چراغی نایب‌رئیس هیئت‌مدیره، مهدی کشاورز بهادری عضو و دبیرهیئت مدیره، ابراهیم نوروزی عضو هیئت مدیره به همراه معاونان و مدیران بیمه ملت به منظور بررسی عملکرد شرکت در سال جاری و بررسی برخی برنامه‎های پیش‎رو در سال آینده برگزار شد.

 

مدیرعامل بیمه ملت در این نشست عنوان کرد: امیدوارم جلسات هم‎اندیشی در راستای تبیین استراتژی‌‎های کلان مورد نظر شرکت در سال پیش‎رو به صورت مستمر برگزار شود.

 

وی با اشاره به برخی فراز و نشیب‌های سال جاری در شرکت اظهار کرد: خوشبختانه در سالی که گذشت انسجام قابل قبولی در سطوح مختلف شرکت شکل گرفت و توانستیم پس از فراز و فرودهای مختلف به وضعیت با ثباتی دست یابیم و در همین راستا به دنبال این هستیم تا در سال 1402 به صورت منسجم‎تر و براساس برنامه ای دقیق‎تر پیش برویم.

 

یزدان‎دوست با اشاره به هم‎افزایی و همکاری صمیمانه بین واحدهای مختلف شرکت تصریح کرد: در سال‌جاری زمان کافی برای انجام بسیاری از امور را در اختیار نداشتیم و در اصل فقط در 6 ماهه دوم سال توانستیم به برنامه‌های مورد ‎نظر خود بپردازیم. امیدواریم تا در سال آینده بتوانیم با یک برنامه‌ریزی 12 ماهه، دقیق و به صورت چهار فصلی تمام حوزه‌های مدیریتی را رصد نموده و امور را به پیش ببریم تا حاصل این عملکرد را در انتهای سال شاهد باشیم.

 

مدیرعامل بیمه ملت با اشاره به حذف خودخواسته برخی پرتفوی‎های زیان‌ده گفت: علی رغم مشکلاتی که در این بخش وجود داشت و بخش عمده الحاقیه‎های برگشتی که در اصل باید در سال 1400 صادر می‎شد اما این اتفاق در سال 1401 رخ داد، خوشبختانه جمع پرتفوی ما در سال 1401 از سال گذشته بیشتر خواهد شد و رشد قابل قبولی را تجربه نمودیم.

 

وی افزود: از سوی دیگر جمع پرتفوی‎های زیان‎ده و الحاقیه‎های برگشتی در سال جاری حدودا بالغ بر 500 میلیارد تومان بود که خوشبختانه به همت کارکنان شرکت هم پرتفوی برنامه ریزی شده به صورت کامل محقق شد و هم اینکه سود حداقل سه برابری را نسبت به سال گذشته تجربه خواهیم کرد. این مسئله نشان از تلاش و کوشش صادقانه مجموعه دارد. همه این دستاوردها حاصل همکاری سهامداران ارجمند و هیئت مدیره محترم، مدیران، کارکنان و شبکه فروش شرکت است.

 

یزدان دوست با بیان اینکه در پی آن هستیم تا در ابتدای سال 1402 ضمن برگزاری جلسات مختلف و کاربردی، برنامه‌های پیش‎روی شرکت را با دقت تبیین کنیم، تصریح کرد: به همین منظور باید به شدت به دنبال رفع مسائل چالش برانگیز موجود در مجموعه همچون بازیافت خسارت‎ها باشیم.

 

وی افزود: از سوی دیگر باید یک بسیج عمومی در شرکت ایجاد کنیم تا به پرتفوی مورد نظر در بودجه سال آینده دست یابیم. رقم مشخص شده در این راستا بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان است. لذا باید تلاش مجموعه افزایش یابد تا در پایان سال آینده به همه اهداف شرکت برسیم.

در ادامه این مراسم داود قاسم‎پور دیزجی، رئیس هیئت مدیره بیمه ملت نیز عنوان کرد: هم‎دلی ایجاد شده در هیات مدیره شرکت منشأ خدمات بسیاری شد.

 

وی افزود: در چند ماهه ابتدایی سال جاری و در دورانی که می‎توان به آن دوران گذر نیز گفت، مشکلات و چالش‌های بسیاری در شرکت رخ داد اما خوشبختانه به دلیل حمایت‌های صورت گرفته از سوی سهامداران ارجمند و هیئت مدیره محترم آرامش و ثبات در سطوح مختلف شرکت شکل گرفته است.

 

رئیس هیئت مدیره بیمه ملت اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم با اتخاذ تدابیری در بخش مدیریتی و تلاش کارکنان و شبکه فروش به اهداف از پیش تعیین شده در سال 1402 دست یابیم.

 

 

تحقق بودجه سال 1402 دست یافتنی است

 

محمد تقی چراغی، نائب رئیس هیئت مدیره بیمه ملت در این نشست با اشاره به فعالیت شرکت در هفت ماه گذشته، عنوان کرد: انسجام و یکپارچگی موجود در هیئت مدیره باعث شد تا حمایت‎های لازم از فعالیت شرکت و مدیریت مجموعه انجام شود.

 

وی همچنین با اشاره به بودجه مشخص شده در سال 1402 افزود: با توجه به فعالیت و عملکرد شرکت در سال 1401 تحقق بودجه سال آینده دست یافتنی است. از سوی دیگر هماهنگی ایجاد شده در سال جاری به تحقق برنامه‎های مشخص شده برای سال آتی کمک شایانی خواهد کرد.

 

چراغی با بیان اینکه در بخش زیرساخت‎های شرکت کمبودهایی وجود دارد، گفت: این موضوع باید با دقت و جدیت بیشتری بررسی و رفع شود.

 

به دنبال پرتفوی سودآور باشیم

 

در ادامه این نشست ابراهیم نوروزی، عضو هیئت مدیره بیمه ملت ابراز کرد: بودجه بیمه ملت بر اساس عملکرد شرکت در سال‌جاری سهم قابل قبولی از کل بازار صنعت بیمه را شامل می‎شود. در همین راستا به دلیل تورم موجود در بازار همین مقدار درصد در سال آینده نیز تکرار خواهد شد. البته امیدواریم در پی هماهنگی‎های ایجاد شده در بخش‎های مختلف شرکت، رقمی فراتر از بودجه ابلاغ شده برای سال آینده محقق شود.

 

وی با بیان اینکه باید به دنبال جذب پرتفوی سودآور باشیم، گفت: نگاه ما به موضوعات مختلف باید نگاهی سودآور باشد. در همین راستا باید به اصلاح فرآیندهای داخلی نیز توجه لازم را داشته باشیم. بیمه ملت در این خصوص نیازمند جدیت بیشتری است. ما باید در حوزه ستادی برنامه‎ریزی دقیقی انجام دهیم و با توسعه شبکه فروش، مسئولیت را به واحدهای اجرایی تفویض کنیم و واحدهای ستادی بر عملکرد زیرمجموعه‎ها به منظور کنترل هزینه‌ها و ضریب خسارت‎ها نظارت داشته باشند. به طور حتم این روند، سودآوری مجموعه را افزایش خواهد داد.

 

 

شفافیت مالی در دستور کار است

 

مهدی کشاورز بهادری، عضو و دبیر هیئت مدیره بیمه ملت نیز در این نشست عنوان کرد: تحقق بودجه سال 1401 بر اساس پیش‎فرض‎هایی که در ابتدای سال‌جاری به وجود آمد، دستخوش تغییراتی شد و بنابر استراتژی هیئت مدیره که سودآوری شرکت را ملاک اصلی در نظر داشتند، این عدد تعدیل شد.

 

وی افزود: یکی از نکات مهم و قابل توجهی که در این دوره در دستور کار هیئت مدیره شرکت بیمه ملت قرار دارد، بحث شفافیت مالی است. خوشبختانه در این زمینه اتفاقات خوبی رخ داده و بر همین اساس بیمه ملت به دلیل شفافیت مالی در فرآیندهای بیمه‌گری، برای نخستین بار برنده جایزه ملی مدیریت مالی ایران شد که همین موفقیت  نشان می‎دهد در این خصوص فعالیت‎های بسیار مؤثری انجام شده است.

بانک سپه در بهمن‌ماه سال جاری بالغ بر 18 هزار میلیارد ریال در قالب بیش از 22 هزار فقره تسهیلات در حوزه‌های مختلف پرداخت کرده است.

 


به گزارش اقتصادرسا ؛بانک سپه در بهمن‌ماه سال جاری بالغ بر 18 هزار میلیارد ریال در قالب بیش از 22 هزار فقره تسهیلات در حوزه‌های قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری، قرض‌الحسنه خوداشتغالی کمیته امداد، بهزیستی و کمک ودیعه مسکن مستأجرین پرداخت کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بانک سپه، این بانک که در زمره بانک‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج است، در بهمن‌ماه سال جاری به 7 هزار و 236 پرونده به میزان 10 هزار و 138 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج با کارمزد 4 درصد پرداخت کرده است.
این در حالی است که در حوزه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری، بانک سپه بهمن‌ماه سال جاری 3 هزار و 596 میلیارد ریال برای 8 هزار و 715 فقره پرونده اختصاص داده است.
بانک سپه تسهیلات قرض‌الحسنه خوداشتغالی به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) را به میزان 2هزار و 277 میلیارد ریال در قالب 2هزار و 481 فقره پرونده، تسهیلات قرض‌الحسنه بهزیستی به مبلغ یکهزار و 299 میلیارد ریال برای یکهزار و 424 فقره پرونده و یکهزار و 306 میلیارد ریال در قالب تسهیلات کمک ودیعه مسکن مستأجرین به 2هزار و 187 مشمول، در بهمن‌ماه اختصاص داده است.

روتیتر: بانک گردشگری محقق کرد؛

بانک گردشگری تاکنون در مجموع 75 طرح حوزه گردشگری را در مناطق برخوردار و کمتر توسعه یافته کشور به مبلغ بیش از 9311 میلیارد ریال از محل منابع صندوق توسعه ملی تامین مالی کرده است.

 


به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی بانک گردشگری، این بانک به عنوان بانک عامل صندوق توسعه ملی در حوزه گردشگری طی سال‌های گذشته عملکرد مطلوبی داشته و 63 پروژه بخش گردشگری را در مناطق برخوردار از محل این صندوق تامین مالی کرده است.
در خصوص 63 طرح مذکور از محل منابع صندوق توسعه ملی 9865 میلیارد ریال قرارداد منعقد و 8117 میلیارد ریال تسهیلات مصوب شده که 5768 میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
پروژه‌های تامین مالی شده بخش گردشگری در مناطق کمتر توسعه یافته از محل منابع صندوق توسعه ملی نیز 12 فقره به مبلغ 1194 میلیارد ریال تسهیلات مصوب است که تاکنون 1184 میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
طرح‌های در حال بررسی بخش گردشگری از محل منابع صندوق توسعه ملی نیز شامل 12 طرح به مبلغ 5870 میلیارد ریال معرفی شده که 2630 میلیارد ریال آن مصوب شده است.
بانک گردشگری 100 شعبه در سراسر کشور دارد.

تعداد زیادی از سهامداران منتظر قفل بازگشایی بانک آینده هستند تا پس از 18 ماه بتوانند این دارایی بلوکه شده را بفروشند یا تصمیم دیگری برای سهم بگیرند.

 

به گزارش  اقتصادرسا، نماد بانک آینده از 27 شهریور 1400 در بازارپایه فرابورس ایران متوقف است و علت آن افشای اطلاعات مربوط به قرارداد بهره برداری ایران مال مطرح شد.

در ادامه این رویداد مکاتباتی بین ناشر و سازمان بورس و شرکت فرابورس صورت گرفت که در این گزارش بررسی شده است.

بر اساس پاسخ مدیران بانک ، ناشر به عنوان ارائه دهنده اطلاعات در خصوص موارد شمول تبصره 1 ماده 16 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی از شرکت فرابورس ایران و سازمان بورس استعلام کرده که در این خصوص پاسخی دریافت نشده است.

بر اساس تبصره 1 ماده 16 قانون توسعه و ابزارهای مالی ، "در صورتی که ارائه دهنده اطلاعات، اسناد، مدارک و گزارش اعلام نماید که موارد ارائه شده جزو اسرار تجاری وی محسوب می شود، موضوع در هیأت مدیره سازمان بورس مطرح و تصمیم گیری می شود.

تصمیم هیأت مدیره سازمان مزبور درخصوص موضوع، لازم الاتباع و مبنای اقدام خواهد بود." بر این اساس در صورت تصمیم این نهاد در خصوص انتشار قرارداد بهره­برداری، ناشر مکلف به اجرای آن است و در آن صورت مانع برای بازگشایی نماد از بین خواهد رفت. همچنین تصمیم نهاد نظارتی بازار سرمایه مبنای اقدام است و نه تصمیم هیچ نهاد دیگری از جمله بورس مربوطه یا ناشر.

فرابورسی ها در بانک چه می گویند؟

بر اساس اخبار دریافتی، موضوع بازگشایی نماد وآیند در هیأت مدیره بورس مورد بررسی قرار گرفته و برای دریافت پیشنهاد، به فرابورس ایران ارجاع شده است. سپس موضوع برای تصمیم­گیری در خصوص پیشنهاد، در هیأت مدیره فرابورس مطرح شده که این بار نه تنها مشکلی حل نشده، بلکه هیأت مدیره فرابورس شرط برگزاری مجامع را مطرح کرده است. حال آن­که برگزاری مجامع نیاز به هماهنگی با وزارت امور اقتصادی و دارایی دارد و تأییدیه آن را باید بانک مرکزی صادر کند.

در حقیقت دو تن از اعضاء اصلی شورای عالی بورس تصمیم­گیران برگزاری مجامع «وآیند» هستند حال آن که مطرح شدن چنین شرطی توسط هیأت مدیره فرابورس جای سؤال دارد. ضمن این که نماد این سهم قبل از بسته شدن وضعیت این چنینی داشته و بدون برگزاری مجامع، مثل برخی از نمادهای دیگر، سرمایه گذاران خُرد بازار سرمایه، به معامله این سهم می­پرداختند.

حسابرس کجای کار است؟

بر اساس ماده 91 قانون تجارت نیز "چنانچه هیات مدیره، مجمع عمومی عادی سالانه را در موعد مقرر دعوت نکند بازرس یا بازرسان شرکت مکلفند راساً اقدام به دعوت‌مجمع مزبور بنمایند". این در حالی است که بازرس قانونی  بانک، به تکلیف قانونی خود در این زمینه عمل نکرده است.

در کنفرانس مطبوعاتی 22 اسفند، رئیس سازمان بورس در پاسخ به خبرنگار بورس24 ، به ابهامات در خصوص این نماد اشاره کرد، ولی در خصوص نوع ابهامات و چگونگی رفع آن سخنی به میان نیامد. بدیهی است بر اساس ماده 2 قانون بازار اوراق بهادر، نهاد ناظر، مسئول شفافیت و نقدشوندگی است. امروز نیز مطالبه سهامداران خُرد بازار که سازمان بورس وظیفه حفاظت از حقوق آن ها را دارد، بازگشایی نماد «وآیند» است که مطالبه خود را از طرق مختلف اعلام کرده اند.امید است در این روزهای پایانی سال، مسئولین تصمیم­گیر، سریع تر به وظایف خود عمل کنند.

 

در راستای تکریم مشتریان در ایام تعطیلات نوروز سال 1402، شعب کشیک بانک سپه در تاریخ دوم و سوم فروردین‌ماه سال 1402 آماده ارائه خدمات بانکی به مشتریان و آحاد مردم هستند.

 

به گزارش اقتصادرسا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بانک سپه: شعب کشیک نوروزی در روزهای چهارشنبه دوم فروردین و پنج‌شنبه سوم فروردین از ساعت 9 صبح الی 12 ظهر، آماده ارائه خدمات به مشتریان هستند.

همچنین ساعت کار و نحوه فعالیت شعب در روزهای غیر تعطیل ایام نوروز سال جدید در ساعات  معمول و همیشگی کاری بانک ارائه می‌شود.

شایان‌ذکر است با توجه به اهمیت فعال بودن دستگاه‌های عابر بانک در ایام نوروز سال 1402 تیم پشتیبانی عابر بانک به‌صورت تمام‌وقت از تاریخ 27‏‏/12‏‏/1401 لغایت 13‏‏/1‏‏/1402 مسئول فعال نگه‌داشتن دستگاه‌های عابر بانک و رفع نواقص و مشکلات احتمالی هستند.

برای دریافت لیست شعب کشیک نوروزی اینجا کلیک کنید.

 

روتیتر: مدیرعامل تامین سرمایه تمدن به مناسبت یازدهمین سالروز تاسیس شرکت عنوان کرد:

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه تمدن در پیامی به مناسبت یازدهمین سالروز تاسیس شرکت گفت: حفظ و ارتقاء جایگاه برتر در صنعت تأمین سرمایه کشور و تبدیل ‌شدن به برند ملی در ارائه محصولات و خدمات در سطح استانداردهای بین المللی از راهبردهای استراتژیک شرکت می‌باشد.

 

به گزارش اقتصادرسا به نقل از مدیریت ارتباطات و رسانه‌، بهنام محسنی‌، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه تمدن گفت‌: در طول 11 سال فعالیت شرکت بهترین متخصصین و کارشناسان  بازار سرمایه کشور‌، خانواده بزرگ تامین سرمایه تمدن را همراهی کرده‌اند و با همراهی چنین متخصصینی در سالی که گذشت در راستای تفکر نوآورانه و ارائه خدمات مبتکرانه، تأمین سرمایه تمدن به عنوان اولین تأمین سرمایه دانش‌بنیان کشور معرفی گردید و موفق به دستیابی بالاترین مقدار سود خالص و بیشترین حجم انتشار اوراق بهادار از ابتدای تأسیس تاکنون شد.

مدیرعامل تامین سرمایه تمدن در ادامه افزود‌:  ایجاد هم‌افزایی در میان بازار پول و سرمایه از طریق انتشار اوراق سلف سکه، گامی مستحکم در جهت تحقق رسالت و حفظ روند موفقیت شرکت بود که با هدف کمک به نظام اقتصادی کشور صورت پذیرفت.

وی کسب مقام نخست مشاور پذیرش شرکت‌ها در فرابورس را از دیگر دستاوردهای شرکت در سال 1401 عنوان کرد و در ادامه یادآورشد‌: کسب جایگاه پنجم گروه واسطه‌گری‌های مالی از لحاظ شاخص فروش در میان 500 شرکت برتر کشور، نشانگر نقش بسزای این شرکت در تأمین مالی بنگاه‌های تولیدی، خدماتی، صنعتی و دانش‌بنیان می‌باشد.

بهنام محسنی در راستای تنوع ابزارها و خدمات مالی قابل ارائه به مشتریان و حفظ جایگاه تأمین سرمایه تمدن به عنوان تأمین سرمایه برتر کشور گفت‌: درخواست تأسیس صندوق طلا، صندوق املاک و مستغلات، صندوق ارزی و همچنین صندوق نیکوکاری به جهت ایفای مسئولیت‌های اجتماعی شرکت در دستور کار قرار گرفته است.

بهنام محسنی حفظ و ارتقاء جایگاه برتر در صنعت تأمین سرمایه کشور و تبدیل ‌شدن به برند ملی در ارائه محصولات و خدمات در سطح استانداردهای بین المللی، ابداع و ارائه الگوهای فناورانه بین‌المللی و ایفای نقش متمایز در زنجیره عملیاتی بازار سرمایه کشور را از دیگر برنامه‌های شرکت عنوان کرد و در ادامه یادآور شد‌: در تلاش هستیم  تا با شراکت راهبردی با شرکت‌‌های پیشرو در بازار سرمایه، نقش مؤثری در راستای رشد تولید ملی از طریق هدایت جریان سرمایه در بازار داخلی و بین ‌المللی داشته باشیم.

بهنام محسنی افزود‌: تأمین سرمایه تمدن  در مسیر پیشرفت و تعالی سال جدید فعالیتش  را با همت و تلاش آغاز می‌کند و امیدوار است در سایه فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته‌، دستاوردهای والاتری را برای شرکت، بازار سرمایه و اقتصاد کشور محقق سازد.

مدیر عامل تامین سرمایه تمدن در پایان تصریح کرد‌: اینجانب فرا رسیدن 21 اسفندماه‌، یازدهمین سالروز تأسیس شرکت تامین سرمایه تمدن را حضور یکایک اعضای خانواده بزرگ شرکت اعم ازسهامداران‌، اعضای هیأت‌مدیره‌، مدیران‌، همکاران ارزش آفرین و سرمایه گذاران محترم تبریک می گویم و آرزو دارم جایگاه رفیع شرکت در بین شرکت های تامین سرمایه و شرکت های برجسته کشور بیش از پیش ارتقاء یابد.

کلیه خدمات بیمه‌ای شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در سال ۱۴۰۲ با امضای تفاهم‌نامه همکاری به شرکت بیمه ملت سپرده شد.



به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی بیمه ملت، طی مراسمی با حضور «مهدی آل‌ابراهیم» مدیر عامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران، «علیرضا یزدان‌دوست» مدیرعامل بیمه ملت، «داود قاسم‌پور دیزجی» رییس هیات مدیره و «مهدی کشاورز بهادری» دبیر و عضو هیات مدیره بیمه ملت، «مهدی علی­اصغر زاده» عضو هیات مدیره و معاون عملیات و امور گمرکی، «محسن رحیمی» دبیر هیات مدیره و معاون نظارت بر شرکت‌ها، «محمد صادق واعظی» معاون برنامه ریزی و اقتصادی، «امیرسلطانی» معاون توسعه مدیریت و سرمایه‌های انسانی شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران، با امضای تفاهم‌نامه کلیه خدمات بیمه‌ای این شرکت در سراسرکشور در سال ۱۴۰۲ به بیمه ملت سپرده شد.

مهدی آل‌ابراهیم مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در این نشست با اشاره به سیاست‌های مقام عالی وزارت جنای آقای دکتر صولت مرتضوی و راهبردهای جناب آقای دکتر ترکی مدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی کشوری و جناب آقای دکتر علیخانی مدیرعامل هلدینگ آتیه صبا در استفاده از ظرفیت‌های درون مجموعه برای هم‌افزایی، ابرازکرد: از ابتدای حضور در مجموعه برآنیم تا سیاست‌های ابلاغی از سلسله مراتب سازمانی را با تمام توان پیاده‌سازی کنیم و در همین راستا طی ده روز گذشته جلسات متعددی را با عزیزانمان در بیمه ملت داشتیم و جا دارد از توجه مدیران شرکت بیمه ملت به مسئله تفاهم و همکاری قدردانی‌کنم. امیدواریم به لطف خداوند متعال و استعانت معصومین (ع) و شهدای عزیز بتوانیم با عملیاتی نمودن خط مشی جدید وزارت‌خانه و صندوق با همدلی و تفاهم اقدامات مثبت و ارزشمندی را رقم بزنیم که منافع آن نصیب همه اجزای مجموعه شود.

وی اظهار داشت: با امضاء این قرارداد بالغ بر 4 هزار میلیارد ریال گردش مالی در داخل زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری باقی می‌ماند و امیدواریم این حرکت الگوی یک مشارکت سازنده درون گروهی برای سایر زیر مجموعه‌های صندوق قرارگیرد.

یزدان‌دوست مدیرعامل شرکت بیمه ملت نیز با بیان این مطلب که با استقرار تیم جدید مدیریتی بیمه ملت مقرر شد که همکاری بین شرکت‌های تابعه صندوق بازنشستگی کشوری افزایش یابد، اظهار داشت: جا دارد تشکر ویژه‌ای از جناب آقای آل‌ابراهیم داشته باشم که نگاه جدیدی نسبت به تفاهم بین دو شرکت داشتند و خوشبین هستیم که می‌توانیم اتفاق‌های خوبی را در آینده رقم بزنیم.

وی افزود: در مراتب بالاتر، مقام عالی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی آقای دکتر صولت مرتضوی تاکید بر همین رویکرد دارند و در همان روزهای ابتدایی که تصدی وزارتخانه را بر عهده گرفته‌اند در جلسه‌ای که خدمت ایشان بودیم تاکید ویژه‌ای بر موضوع همدلی، هم‌افزایی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های شرکت‌های درون مجموعه وزارتخانه و صندوق بازنشستگی کشوری داشتند. هچنین جناب آقای دکتر ترکی مدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی کشوری با حمایت‌ها و سیاستگذاری صحیح مجموعه شرکت‌های زیر مجموعه را در مسیر همکاری مشترک و بهره‌مندی از ظرفیت‌های یکدیگر سوق داده‌اند و ما این نگاه را امروز در مسائل و موضوعات مربوط به بیمه ملت و شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران به وضوح می‌بینیم.

یزدان‌دوست در پایان تاکید کرد: تلاش مدیران ارشد شرکت بیمه ملت بر این است که اعتماد مدیران صندوق بازنشستگی و سایر سهامداران ارجمند را به نحو مطلوب پاسخ دهند و ان‌شاالله بهترین خدمت را در این روزها که مصادف با اعیاد مبارک شعبانیه و همچنین فرارسیدن بهار طبیعت است، ارائه دهیم.

درپایان این مراسم تفاهم نامه همکاری بین طرفین امضاء و تبادل گردید.

روتیتر: کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛

با راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا که هر گواهی آن معادل یک دهم گرم طلاست، مردم و سرمایه گذاران به راحتی و بدون مراجعه فیزیکی به بازار می توانند با دریافت کد بازار مالی بورس کالا و حتی سرمایه های اندک خود در بازار طلا سرمایه گذاری کنند و با هیچ یک از ریسک های کیفیت، نگهداری، سرقت و حمل طلا روبه رو نشوند.

 



به گزارش اقتصادرسا ؛حسن میثمی، کارشناس بازار سرمایه درباره اهمیت راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا به کالاخبر گفت: بازار طلا با استفاده از ابزار نوینی همچون گواهی سپرده برای سرمایه‌گذاران خُرد جذاب‌تر می‌شود، زیرا با استفاده از این ابزار افراد عادی می‌توانند به ‌راحتی مالک طلا شده و از نوسان قیمت طلا، سود ببرند.

حسن میثمی به مزایای ابزار گواهی سپرده طلا اشاره کرد و گفت: گواهی سپرده جزء ابزارهای مالی مدرن محسوب می‌شود که به دلیل مزایای فراوان به نسبت معاملات طلا در بازار سنتی با استقبال روبه رو می شود.
وی یادآور شد: نخستین گواهی سپرده روی قراردادهای سکه و با عاملیت بانک رفاه راه اندازی شد. سپس به دلیل استقبالی که معامله‌ گران از این ابزار داشتند، این گواهی ‌در کالاهای کشاورزی و دیگر کالاها همانند سیمان به کار گرفته شد و هفته گذشته شمش طلا با حجم هر گواهی یک دهم گرم شمش طلا راه اندازی شد.
خرید آنلاین طلا و استفاده از نوسان‌ها

به گفته میثمی یکی از مزایای گواهی سپرده کالایی، خرید آنلاین دارایی هاست؛ به ‌طوری‌ که معامله‌ گر از ساعت 11 و 30 دقیقه صبح تا 15 بعدازظهر می‌تواند شمش طلا را از بستر بورس کالا خریداری کند و همسو با نوسانات بازار طلا از سرمایه گذاری در این بازار بهره مند شود.

او با بیان اینکه در این بازار بازیگران متعددی امکان حضور دارند، عنوان کرد: با استفاده از این ابزار علاوه بر عموم مردم، تجار و مصرف‌کنندگان می‌توانند شمش طلا را خریداری کنند و حتی طبق مقررات تحویل بگیرند. نوسان گیران هم می‌توانند به ‌دفعات خرید و فروش انجام دهند و آربیتراژگران هم می‌توانند پس از راه اندازی معاملات آتی شمش طلا، گواهی را خریداری و به صورت آتی معامله کنند و از تفاوت قیمت ایجاد شده سود ببرند.

میثمی یادآور شد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بازار گواهی سپرده بورس کالا، عرضه کالا با بهترین کیفیت است؛ به طوری که در این بازار، خریدار مطمئن است کیفیت هیچ کالایی به‌ غیر از آنچه در گواهی سپرده قید شده، خریداری نمی‌کند؛ بر این اساس دغدغه ضرر و زیان ناشی از کیفیت پایین کالا به ‌طور کامل از بین می‌رود چراکه گواهی ها به پشتوانه کالای باکیفیت موجود در انبار صادر می شوند.
امکان خرید بدون نیاز به تماس با معامله‌گر

مسئول معاملات مشتقه کارگزاری بورس بیمه ایران با بیان اینکه گواهی سپرده کالایی جزء ابزارهای نوین مالی است که در دنیا تجربه مطلوبی داشته است، تاکید کرد: در این نوع معاملات خریدار می‌ تواند به‌ راحتی خرید خود را انجام دهد و نیازی نیست با معامله‌گر تماس بگیرد و این‌گونه نیست که اگر معامله‌گر امکان پاسخگویی نداشته باشد، خرید روی قیمت مناسب صورت نگیرد.

او توضیح داد: در خرید سکه و طلا از بازار سنتی، امکان هرگونه تقلب و اجحاف وجود دارد. هرچند نظارت‌هایی در بازار طلا صورت می‌گیرد، اما تک‌ تک واحدهای صنفی نمی‌توانند زیر ذره‌ بین باشند و جزئیات معاملات آن‌ها رصد شود اما در بورس، تک ‌تک معاملات با جزئیات آن ثبت ‌می شود و هیچ ریسکی در بحث کیفیت معامله گر را تهدید نمی کند.

میثمی تصریح کرد: با این روش افراد برگه‌هایی را با عنوان گواهی سپرده در بازار ثانویه معامله می‌کنند و اساساً هیچ کالایی در دست ندارند که نگران کیفیت آن و یا حتی سرقت آن باشند زیرا این برگه‌ ها به ‌خودی ‌خود یک کالای با دارای ارزش و قابل معامله محسوب می‌شود که در بازار قابل خرید وفروش است و در اصل، خود کالا در انبار بورسی قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 5 بانک معاملات طلا را انجام می‌دهند و امنیت و حراست از طلای مورد معامله نیز بر عهده این بانک‌هاست، عنوان کرد: وقتی معامله‌ گر به‌ صورت آنلاین قادر به خرید و فروش طلا باشد، می‌تواند از نوسان بازار نیز به‌ راحتی استفاده کند و سود بگیرد، در مقابل هر زمان بخواهد گواهی خود را می فروشد یا در صورت نیاز تصمیم به تحویل می گیرد و با همه این اوصاف، معاملات گواهی سپرده شمش طلا پس از شناخت همه مردم با رشد چشمگیر حجم معاملات مواجه می شود.

معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالای ایران روز پنج شنبه 18 اسفند 1401 آغاز شد که هر گواهی سپرده شمش طلا (یک دهم گرم) با حداقل عیار ۹۹۵ است و این معاملات در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۱:۳۰ با دوره نیم ساعته پیش گشایش تا ساعت ۱۵ فعال است.

تبلیغات

کد اعلام وصول پایگاه خبری اقتصاد رسا

 کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد

پیاده سازی و طراحی توسط گروه نرم افزاری دیما

Back to Top