دکتر رشید قانعی، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس در راس هیأتی با بازدید از پروژه‌های توسعه‌ای شرکت پتروشیمی ارومیه از نزدیک در جریان آخرین روند اجرای آنها قرار گرفت.



 به گزارش اقتصادرسا ؛پروژه‌های «نیتروژن گوگردی» و «پلی آلومینیوم کلراید(PAC)» از جمله پروژه‌های توسعه زنجیره ارزش شرکت پتروشیمی ارومیه است که بزودی با حضور مقامات ارشد کشوری به بهره‌برداری خواهد رسید.
با آغاز بهره‌برداری از این ‌پروژه‌ها ۶۳ هزارتن به ظرفیت تولید شرکت پتروشیمی ارومیه اضافه خواهد شد.
کود «نیتروژن گوگردی» و محصول «پلی آلومینیوم کلراید» به جهت بازار صادراتی مناسب، ارزآوری خوبی برای شرکت پتروشیمی ارومیه خواهد داشت.

در آغاز دومین سال از شروع بندرامام نوین و در حاشیه مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت، دکتر انصاری‌نیک از آغاز عملیات شمع‌کوبی پروژه‌های این طرح بزرگ و نوآورانه در آینده نزدیک خبر داد.

 



دکتر انصاری نیک: به زودی شمع کوبی پروژه‌های بندرامام نوین آغاز می‌گردد

به گزارش اقتصادرسا، در حاشیه مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی بندرامام که در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شد، دکتر انصاری‌نیک، مدیرعامل و نائب رئیس هیئت مدیره، در گفتگو با رسانه‌های جمعی به تشریح دستاوردها و برنامه‌های آتی شرکت پرداخت.

ایشان در سخنان خود به تلاش‌های گسترده برای افزایش خوراک دریافتی و تأثیر آن بر تولید پتروشیمی بندرامام اشاره کرد و گفت: «با تلاش‌ها و پیگیری‌های صورت گرفته و حمایت گروه خلیج فارس و شرکت ملی نفت خیز جنوب، موفق شدیم خوراک دریافتی خود را به طور قابل توجهی افزایش دهیم.»

دکتر انصاری‌نیک افزود ظرفیت تولیدی پتروشیمی بندرامام در سال ۱۴۰۳ به ۴.۵ میلیون تن رسیده است، که با توجه به ظرفیت اسمی ۶.۵ میلیون تنی، نشان‌دهنده پتانسیل بالقوه برای افزایش تولید در صورت تأمین پایدار خوراک است.

ایشان همچنین از رکورد جدید دریافت ۹۲ هزار بشکه خوراک در روز خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با تعمیرات و بهینه‌سازی‌های در دست اجرا، این رقم به زودی به ۱۰۰ هزار بشکه در روز برسد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندرامام و طراح ایده نوآورانه بندرامام نوین در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه زنجیره‌های تولیدی جدید اشاره کرد و از تصویب دو طرح پی وی سی ۳۰۰ هزار تنی در کنار توسعه زنجیره کلر، آروماتیک‌ و اتیلن بر پایه منابع موجود داخلی خبر داد و با نوید برنامه ریزی جهت آغاز عملیات اجرایی و شمع کوبی در آینده نزدیک یادآور شد: «این پروژه‌ها بخشی از راهبرد بندرامام نوین است که به دنبال بهره‌برداری از منابع قابل دسترس، دریاچه‌های نمک و توان علمی داخلی به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.»

نائب رییس هیأت مدیره پتروشیمی بندرامام در بخش دیگر گفتگوی خود با رسانه‌های جمعی در حاشیه‌ی مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی ۱۴۰۲‌ به نقش پتروشیمی بندرامام در تأمین سوخت پایدار کشور اشاره کرد و تصریح کرد: «با تولید ریفورمیت با اکتان بالا در مجتمع، پتروشیمی بندرامام به کاهش وابستگی کشور به واردات بنزین کمک می‌کند. این محصول با کیفیت بالا پس از تولید توسط شرکت پتروشیمی بندرامام به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تحویل داده می‌شود و در ترکیب بنزین مصرفی کشور نقش تاثیرگذاری دارد.»

مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی ۱۴۰۲ پتروشیمی بندرامام که با حضور اکثریت سهامداران برگزار شد، با تأیید صورت‌های مالی و تصویب موارد قانونی،‌ ظهر روز یکشنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ به کار خود پایان داد.

روتیتر: تصویب هزار میلیارد ریال بودجه مسئولیت‌های اجتماعی پتروشیمی بندرامام؛

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام در حاشیه مجمع‌عمومی عادی سالیانه سال مالی ۱۴۰۲، ماهیت این شرکت را بر پایه مسئولیت‌های اجتماعی خواند.




به گزارش اقتصادرسا، دکتر انصاری نیک در حاشیه مجمع‌عمومی عادی سالیانه سال مالی ۱۴۰۲، ماهیت این شرکت را برپایه مسئولیت‌های اجتماعی خواند و در گفتگو با خبرنگاران گفت: «خوراک ان‌جی‌ال دریافتی پتروشیمی بندر امام اگر دریافت نشود، از طریق فلرها سوخته و به‌صورت گاز دی‌اکسیدکربن و سایر ترکیبات آلاینده در هوا منتشر می‌شود. وقتی پتروشیمی بندر امام از این مواد به‌عنوان خوراک خود استفاده می‌کند، محصولاتی که می‌توانست بسوزد و به گازهای گلخانه‌ای باعث گرمی جو زمین شود را به محصولات باارزش تبدیل می‌کند که خود به معنای صنعت سبز بودن است.»
وی ادامه داد: «اولین نکته‌ای که به‌عنوان یکی از تأثیرات اجتماعی پتروشیمی بندر امام در راستای مسئولیت اجتماعی ایفا می‌شود، این نکته است که هرچه بیشتر این گازها را دریافت کنیم، یعنی ما در راستای مسئولیت اجتماعی مؤثرتر خواهیم بود.»
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام، ایجاد اشتغال را دیگر شیوه مسئولیت اجتماعی برشمرد و تصریح کرد: «ایجاد اشتغال به معنای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی است. ما علاوه بر ایجاد شغل و حذف گازهای فلر، با بسته‌های زیرساختی و اجرای آن در منطقه بر اساس نیازهای نهادهای شهری و محلی، پروژه‌هایی را تعریف می‌کنیم که می‌تواند از احداث مدارس و بیمارستان و مراکز درمانی و بهداشتی باشد تا کمک به فضای سبز شهری که از طریق درختکاری توسعه می‌یابد.»
دکتر انصاری نیک توسعه مراکز فرهنگی ورزشی را دیگر راهبرد پتروشیمی بندر امام در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی نامید و یادآور شد: ایجاد فضاهای ورزشی، توسعه ورزش‌های همگانی و قهرمانی، توسعه فضاهای فرهنگی و مذهبی جزو برنامه‌های ما بوده است که با هماهنگی مسئولان شهری برای توسعه محیط پیرامونی به کار می‌گیریم و ان‌شاءالله همان‌گونه که در گذشته پتروشیمی بندر امام در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی خود موفق بوده، همچنان به این نقش اجتماعی خود ادامه خواهد داد.
گفتنی‌ست در مجمع‌عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی بندر امام که پیش از ظهر روز ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شد، با تصمیم سهام‌داران برای دومین سال پیاپی مبلغ یک هزار میلیارد ریال به‌عنوان بودجه مسئولیت‌های اجتماعی شرکت به تصویب رسید.

روتیتر: تلاش‌های بی‌وقفه برای دستیابی به اهداف توسعه‌ای در پتروشیمی اروند

پتروشیمی اروند در ۴ ماهه نیمه نخست سال ۱۴۰۳ همزمان با اجرای تعمیرات اساسی بدون توقف تولید، موفق به رشد قابل توجهی در تولید محصولات خود شده است.



به گزارش اقتصادرسا، بزرگترین تولید کننده زنجیره کلر و PVC کشور در ۴ ماهه نیمه نخست سال ۱۴۰۳ همزمان با اجرای تعمیرات اساسی بدون توقف تولید، با تلاش‌های مستمر کارکنان موفق به رشد قابل توجهی در تولید محصولات خود در راستای تحقق چشم‌انداز سازمانی شده است.

این مجتمع صنعتی، با تلاش‌های مستمر و همگرایی تیمی، توانسته است در مسیر تحقق چشم‌انداز سازمانی کارآمد در افق ۱۴۰۵، گام‌های بلندی بردارد و با تولید ۶۹۹.۳۷۵ تن انواع محصولات راهبردی، حدود ۹ درصد محصول بیشتری را نسبت به مدت مشابه سال قبل روانه بازارهای داخلی و خارجی کند.

در این میان، محصول پلی وینیل کلراید امولسیون E-PVC بیشترین میزان افزایش تولید تا انتهای تیرماه را به خود اختصاص داده است و این محصول استراتژیک نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد حدود ۳۵ درصدی را تجربه کرده است.

همچنین با تلاش‌های شبانه روزی کارکنان و مهندسین شرکت، مجموع میزان تولید محصول اتیلن دی کلراید EDC از ابتدای سال تا انتهای تیرماه ۱۴۰۳ به میزان حدود ۱۷۰ هزارتن رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ رشد حدود ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.

مجموع میزان تولید محصول وینیل کلراید مونومر VCM نیز توانسته نیاز بازارهای هدف را برطرف کند و تا انتهای تیرماه با بیش از ۱۲ درصد افزایش تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۹۵.۷۸۹ تن برسد.
     
تحقق افزایش تولید در سال جهش تولید در محصول پلی وینیل کلراید سوسپانسیون S-PVC نیز تاثیر بسزایی داشته است تا این مجتمع از ابتدای سال تا انتهای تیرماه ۱۴۰۳ با تولید حدود ۸۳ هزار تن از این محصول  پر متقاصی، ۷.۴ درصد محصول بیشتری را برای عرضه در بازارهای داخلی تولید کرده باشد.

شرایط تولید بزرگترین تولید کننده زنجیره کلر و پی‌وی‌سی غرب آسیا در دیگر محصولات نیز با افزایش تولید همراه بوده است و مجموع میزان تولید محصول گاز کلر CL2 این مجمتع که به عنوان محصول استراتژیک مجتمع‌های منطقه ماهشهر به شمار می‌رود به حدود ۱۵۰ هزارتن رسیده است که حدود ۴.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می‌دهد.

تلاش کارکنان مجتمع پتروشیمی اروند در محصول کاستیک نیز توانسته تاثیر بسزایی در تامین نیاز کشور داشته باشد و این مجتمع از ابتدای سال تا انتهای تیرماه ۱۴۰۳ با تولید بیش از ۱۶۸ هزار تن به رشد حدود ۴.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برسد.

همزمان با افزایش تولید محصولات مجتمع که می‌تواند هم نقش اثرگذار در افزایش تولید مجتمع‌های بالادستی، میان دستی و پائین دستی داشته باشد و هم منجر به خلق ثروت و ارزش آفرینی برای کشور شود، مهندسین و متخصصین شرکت با اعتماد به شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی موفق شدند برای نخستین بار از زمان راه‌اندازی مجتمع با سنجش تمامی جوانب و پیامدهای عملیاتی و ایمنی اقدام به تعویض عایق اواپراتور E-14004A / V-14004A و لاین‌های مرتبط با استفاده از عایق ایروژل واحد وینیل کلراید مونومر کنند که نتایج و تاثیرات مثبت آن در رفع گلوگاه‌ها و تولید مستمر مشاهده شده است.

همچنین این شرکت که به عنوان ایرانی‌ترین زنجیره کلر و پی‌وی‌سی غرب آسیا شناخته می‌شود، با همکاری شرکت‌های فناور داخلی اجرای فرآیند شستشوی شیمیایی سطح تیوب های داخل کوره R-14001B واحد وینیل کلراید مونومر را در دستور کار قرار داده است و با موفقیت به سرانجام رسانده است.

در این مدت و با هدف پایداری و افزایش تولید، انجام نانو پوشش سطح تیوب شیت مبدل های E-14007A/C و بخش کانوکشن کوره A واحد وینیل کلراید مونومر جهت کاهش دوره تشکیل کک با کمک شرکت‌‌های داخلی، انجام عملیات تعویض ایرفن های E-11002A3,E-11002A4 واحد اتلین دی کلراید، انجام عملیات جت زنی و آماده سازی E-11002B3,E-11002B4 و قراردادن ایرفن مذکور در مدار تولید برای جلوگیری از توقف آتی تولید در واحد اتلین دی کلراید، اجرای عملیات تعویض وسل های V-51001 , V-51002 در واحد پلی وینیل کلراید، اجرای عملیات تعویض داکت X-45007B از جنس استنلس استیل واحد پلی وینیل کلراید، انجام عملیات ایزوله سازی در زمان تولید و عملیات تعمیرات اساسی تانک TK-2002 و تعبیه دیپ لاین جهت جلوگیری از شکست مجدد مخزن در ناحیه شکست تانک واحد کلرآلکالی، انجام پروژه تعویض هدر های آنولیت و کاتولیت ترین یک این واحد به مقدار 3184 اینچ از جنس اصلی نیز بخش دیگری از تلاش‌های جمعی کارکنان و مدیران شرکت پتروشیمی اروند در مسیر تحقق افق ترسیم شده و افزایش سودآوری سهامداران بوده است.

روتیتر: گزارشی از آخرین وضعیت یک طرح؛

عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت در سال ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۱۰۲ هکتار در دشت کلاچوی دهدشت آغاز و ساخت آن در کهگیلویه و بویراحمد در دوفاز پیش‌بینی‌شده است.



به گزارش اقتصادرسا، این پروژه که تا دی‌ماه ۱۴۰۱ با روندی ضعیف پیش می‌رفت و با آمدن مدیریت جدید این پروژه جان دوباره‌ای گرفت.این پروژه در سال ۱۴۰۲ موفق شد رکورد حضور نیروی کار بومی را به حدود هزار نفر برساند و همچنین نصب نخستین تجهیزات سنگین را کلید زد.همچنین با حمایت‌های مالی از سوی هلدینگ خلیج‌فارس به‌عنوان سهام‌دار عمده، پروژه پتروشیمی دهدشت تا آذرماه ۱۴۰۲ قریب به ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که تا ۱۸ تیرماه ۱۴۰۳ و استفاده از توان سازندگان داخلی آن را به حدود ۴۳ درصد رسانده است.

از مهم‌ترین اقدامات اجرایی از سال ۱۴۰۲ به بعد، آغاز عملیات اجرایی در ناحیه پروسس، استارت پروژه کولینگ‌تاور، اتمام عملیات مکانیکی خط انتقال آب، تعیین تکلیف تأمین سرویس‌های جانبی از جمله برق مجتمع، پکیج‌های آب و پساب،ASU،بخار موردنیاز، پیشرفت بالای ۸۰ درصدی ساخت رآکتورها، مخازن تحت‌فشار، تکمیل مکانیکی ۱۷ مخازن ذخیره‌سازی آب و مواد شیمیایی، پیشرفت بالای ۷۰ درصدی ساختمان‌های صنعتی، ساخت ۲۱ میدل حرارتی و تعیین تکلیف حساس‌ترین پکیج طرح (اکسترودر) اشاره کرد.

امید است این طرح در سایه توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان، سازندگان داخلی و تلاش مهندسان و کارکنان ایرانی و به‌ویژه بومی، هر چه زودتر به پایان برسد تا قدم خیری برای منطقه محروم کهگیلویه داشته باشد.همچنین تلاش کلیه پیمانکاران مستقر در سایت خصوصاً شرکت‌های پتروپارس ایران، نارگان و سازه‌های آبی به‌عنوان پیمانکار اصلی طرح و شرکت پیدمکو به‌عنوان مدیریت طرح که در کنار کارفرما نقش بسزایی در ساخت این طرح دارند، قابل‌تقدیر است.

در هشتمین دوره جایزه ملی مدیریت دارایی‌های فیزیکی کشور که با نظارت سازمان ملی بهره‌وری کشور برگزار شد، شرکت دانش‌بنیان پتروشیمی کارون، موفق به کسب تندیس برنزین شش ستاره شد.


به گزارش اقتصادرسا، همچنین بر اساس ارزیابی انجام شده، پتروشیمی کارون موفق شد از جنبه «قابلیت اطمینان در مدل تعالی UP-Time»، نمره‌ای بالاتر از میانگین برترین‌های جهان در این حوزه کسب نماید و به‌عنوان یکی از الگوهای برگزیده در حوزه استقرار و جاری‌سازی نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی، شناخته شود.

شرکت پتروشیمی کارون، از سالیان گذشته در استقرار نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی (مدیریت نگهداری و تعمیرات) اهتمام ویژه ورزیده است، به‌گونه‌ای که موجب پایداری تولید و ایمن به همراه بهبود مستمر از جنبه‌های کیفی و کمی در تولید محصولات این شرکت دانش‌بنیان شده است.

گفتنی است در جایزه ملی مدیریت دارایی‌های فیزیکی، سازمان‌ها بر اساس ده معیار مطابق مدل تعالی UP-Time ارزیابی، امتیازدهی و رتبه‌بندی می‌شوند.

روتیتر: با حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری؛

توافق‌نامه همکاری مشترک فی‌مابین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و شرکت پتروشیمی کارون جهت ایجاد و توسعه «مرکز هم‌آفرینی زنجیره پلی‌یورتان» امضا شد.



به گزارش اقتصادرسا، در راستای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه حمایت و رشد اقتصاد دانش‌بنیان در کشور با نقش‌آفرینی پررنگ شرکت‌های بزرگ در زیست‌بوم نوآوری کشور و همچنین سیاست‌های دولت مبنی بر توسعه ظرفیت‌ها، ایجاد هم‌افزایی و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان، این توافق‌نامه بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و شرکت پتروشیمی کارون منعقد شد.

بر اساس این توافق‌نامه، استفاده از ظرفیت طرفین برای راه‌اندازی و بهره‌برداری از «مرکز هم‌آفرینی زنجیره پلی‌یورتان» به‌منظور اشتراک‌گذاری ظرفیت‌های مازاد خط تولید پتروشیمی کارون جهت توسعه محصولات و خدمات جدید، ایجاد یک فضای تعاملی با اشتراک‌گذاری ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها، منابع، دانش فنی، تجهیزات، ایده‌ها و توانایی‌های تأمین‌کنندگان و توزیع‌کنندگان، در جهت کمک به توسعه محصولات و خدمات جدید موردنیاز طرفین با سرعت بالاتر و ریسک کمتر، پیگیری و تسهیل و اجرا می‌شود.

افزایش حضور مؤثر بخش خصوصی در زیست‌بوم نوآوری و فناوری، تقویت ارتباط با سرمایه‌گذاران، تولیدکنندگان و فناوران، هم‌افزایی در راستای کاهش هزینه‌های عملیاتی و کمک به شکل‌گیری ایده‌های جدید در حوزه توسعه محصولات و خدمات تقاضامحور از دیگر اهداف این مرکز خواهد بود.

تداوم تهیه و انتشار گزارش پایداری و فعالیت یک دهه شرکت فجر انرژی در این زمینه، تقدیر معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی را به دنبال داشت.



به گزارش اقتصادرسا، در دومین نشست دبیران مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی با اهدای لوحی به امضای مرتضی شاهمیرزایی، از شرکت فجر انرژی خلیج‌فارس برای نگرش شایسته در تداوم تدوین و ارائه گزارش‌های پایداری سالانه تقدیر به عمل آمد.

شرکت فجر انرژی خلیج‌فارس از سال ۱۳۹۳ تا کنون به‌صورت پیوسته و به‌عنوان یک شرکت پیشرو و ترویج‌کننده گزارش‌دهی مسئولانه، نزدیک به یک دهه تلاش در شفاف‌سازی فعالیت‌ها دارد؛ باهدف تنوع‌بخشی به گزارش و نگرش از زوایای مختلف، گزارش پایداری ١٤٠٠-۱۴۰۱ خود را به‌عنوان ششمین گزارش سالیانه/ دوسالانه از منظر علمی و فنی دیگری تدوین و منتشر کرد.این شرکت طی دوره‌های مختلف گزارش‌دهی پایداری همواره سعی کرده است به میزان بیشتری از شاخص‌های پایداری و اثرات خود را ارائه نماید.

گزارش اخیر، فصل‌های متفاوتی را در بر می‌گیرد و به‌عنوان اولین گزارش فجر انرژی خلیج‌فارس است که از چند استاندارد گزارش‌دهی استفاده می‌کند.

گفتنی است شرکت فجر انرژی تا کنون موفق به اخذ دو تندیس طلایی در حوزه گزارش پایداری شرکتی در همایش‌های مسئولیت اجتماعی حوزه صنعت نفت شده و ترجمه انگلیسی این گزارش‌ها در وب‌سایت سازمان جهانی (Global Reporting Initiative) منتشر شده است.

وصول درآمدهای نفتی ایران در سال ۱۴۰۲ در حالی به بیش از ۲۸ میلیارد دلار رسید که ایران همچنان با شدیدترین تحریم‌های نفتی دست‌وپنجه نرم می‌کند. این در حالی است که وصول این درآمدها در سال ۱۳۹۹ براساس آمار بانک مرکزی ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده و نشان‌دهنده رشدی حدود ۲۷۴درصدی در دولت سیزدهم است.



به گزارش اقتصادرسا، مهم‌ترین مزیت اقتصادی ایران در بیش از ۱۰۰ سال گذشته صنعت نفت و گاز بوده است. تا آنجا که این صنعت بر دیگر بخش‌های اقتصادی سایه انداخته و پیشرفت و توسعه این صنعت، موتور محرکه پیشرفت و توسعه اقتصادی ایران است.

با توجه به اهمیت نفت در اقتصاد ایران، تحریم‌ها نیز بر مدار این صنعت همواره متمرکز بوده؛ تحریم‌هایی که به بهانه‌های واهی و با هدف کاهش صادرات و درآمدهای نفتی ایران اعمال شده است. نکته مهم آن است که این تحریم‌ها هر زمان شدت گرفته، تولید و صادرات نفت ایران را با کاهش همراه کرده است.

بااین‌حال، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با وجود تداوم تحریم‌های پیشین و اعمال دور تازه تحریم‌ها، تولید و صادرات نفت ایران با افزایش همراه شد و از محل همین افزایش، درآمدهای نفتی نیز در این دولت در مقایسه با سال پایانی دولت دوازدهم رشدی حدود ۳ برابری را به ثبت رساند.

درواقع دولت شهید رئیسی توانست بدون تکیه بر عوامل خارجی و با اعتماد به توان و تخصص ایرانی، تولید نفت را بیش از ۶۰درصد افزایش دهد، ۵۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز اضافه کند، ظرفیت تولید پالایشی کشور را ارتقا بخشد و درمجموع با رشد صادرات، درآمد بیشتری برای کشور ایجاد کند.

با توجه به این افزایش ظرفیت‌ها در صنعت نفت، رشد اقتصادی بالایی برای کشور ایجاد شد. به گفته رئیس کل بانک مرکزی، بخش واقعی اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ براساس قیمت پایه رشد ۴.۵درصدی و به قیمت بازار، رشد ۵درصدی را تجربه کرده است. بخش نفت نیز پارسال رشد ۱۴.۷درصدی را ثبت کرد.

وی با اشاره به روند افزایشی ذخایر ارزی کشور تصریح کرد: با دیپلماسی پولی و بانکی و افزایش وصول درآمدهای نفتی و گازی کشور هم کمیت و هم کیفیت دارایی‌های ارزی کشور افزایش یافته و برخلاف انتقادها و گزاره‌های خبری نادرست، بانک مرکزی هرگز از دارایی‌های ارزی کشور و ارزپاشی برای مدیریت بازار ارز ازجمله در مقطع کنونی استفاده نکرده است.

آمارهای بانک مرکزی نیز البته این موضوع را تأیید می‌کند. براساس این آمارها، ایران در سال ۱۳۹۹ و سال پایانی دولت دوازدهم، ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار درآمد نفتی وصول کرده است. این عدد در سال ۱۴۰۲ با فعال‌شدن دیپلماسی انرژی در وزارت نفت و افزایش صادرات نفت به بیش از ۲۸ میلیارد دلار رسیده است.

روتیتر: مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی در جمع‌آوری گازهای مشعل در کشور گفت: انتظار می‌رود با همکاری تنگاتنگ شرکت ملی نفت ایران با پتروشیمی‌ها، شاهد خاموشی‌ همه مشعل‌های شرق و غرب کارون تا سال آینده باشیم و از سوزاندن ثروت ملی جلوگیری کنیم.



به گزارش اقتصادرسا، مرتضی شاهمیرزایی امروز (سه‌شنبه، دوم مرداد) در نشست خبری پانزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF)، این همایش را از مهم‌ترین رویدادهای صنعت پتروشیمی دانست و گفت: پانزدهمین دوره این رویداد با حضور صاحب‌نظران، دانشمندان، مخترعان، سیاست‌مداران داخلی و خارجی و بعضی از دیپلمات‌های خارجی به‌صورت برخط ۱۴ و ۱۵ مرداد برگزار می‌شود. در این دوره تلاش می‌شود دستاوردها و تازه‌ترین تحولات صنعت پتروشیمی برای ارتقای جایگاه این صنعت در جهان ارائه شود.

وی افزود: ارائه دستاوردهای چهار قاره جهان در صنعت پتروشیمی، بهبود فرایندها، شناسایی آلودگی‌های محیط‌زیستی و پرهیز از انتشار آن‌ها در این صنعت، همکاری و تقویت معنادار صنعت پتروشیمی و مؤسسه‌های مالی، شرکت‌های تجاری و تولیدکنندگان، رونمایی از فرایندهای پیشرفته و به‌اشتراک‌گذاری طرح‌ها و ایده‌های فناورانه، از اهداف برگزاری این همایش است.

به گفته معاون وزیر نفت، محورهای اساسی پانزدهمین دوره این همایش شامل چشم‌اندازهای اقتصادی، فناوری و سیاست‌های پیش‌روی صنعت پتروشیمی، کاربرد فناوری‌های دیجیتال و توسعه بالادست و پایین‌دست صنعت پتروشیمی، جهت‌گیری صنعت پتروشیمی ایران برای تکمیل زنجیره ارزش، دیپلماسی صنعت پتروشیمی و فرصت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، صادرات خدمات فنی و مهندسی و تأمین خوراک‌ پایدار و متنوع برای پتروشیمی‌ها، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی، محیط‌زیست و رویکردهای فناوری‌های پاک است.

شاهمیرزایی پیگیری شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه در مشعل‌ها را از اقدام‌های مهم در سه سال اخیر دانست و تصریح کرد: خوشبختانه این شرکت برنامه‌ریزی منسجمی برای تحقق این موضوع تعریف و موفقیت‌های قابل قبولی را ثبت کرد.

وی با اعلام این خبر که براساس برنامه‌ریزی و همکاری هلدینگ‌های پتروشیمی، همه گازهای همراه شرق و غرب کارون تا پایان سال آینده جمع‌آوری می‌شود، گفت: گام بلند برای تحقق این هدف، بهره‌برداری از پالایشگاه گاز هویزه خلیج‌فارس بود که با ورود صنعت پتروشیمی شاهد راه‌اندازی آن در سال گذشته بودیم که پس از فرآورش گازهای همراه در این مجتمع و استفاده از محصول به‌عنوان خوراک پتروشیمی‌ها، ارزش‌افزوده برای کشور ایجاد می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ نیز پس از سال‌ها با برنامه‌ریزی فشرده شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با تلاش شرکت سرمایه‌گذاری اهداف به بهره‌برداری رسید که روزانه گازهای همراه چند میدان‌ را جمع‌آوری می‌کند.

شاهمیرزایی با اشاره به سرمایه‌گذاری پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی مارون برای جمع‌آوری مشعل‌های شرق کارون، بیان کرد: انتظار می‌رود با همکاری تنگاتنگ شرکت ملی نفت ایران با پتروشیمی‌ها، شاهد خاموشی‌ همه مشعل‌ها باشیم و از سوزاندن ثروت ملی جلوگیری کنیم و جشن خاموشی مشعل‌ها را بگیریم.

صنعت پتروشیمی پیشتاز در مدیریت کربن

وی جذب و مدیریت کربن را از دیگر موضوعاتی دانست که در پانزدهمین همایش بین‌المللی پتروشیمی ایران مطرح می‌شود و گفت: ایران نیز در این زمینه برنامه‌ریزی کرده و شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشتاز این موضوع بوده و به‌طور جدی در حال پیگیری است. مدیریت تأمین و مصرف آب و برق صنعت پتروشیمی و زنجیره تأمین و لجستیک برای تأمین کالا و تجهیزات نیز از دیگر موضوع‌های این همایش به شمار می‌رود.

معاون وزیر نفت برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها، نمایشگاه جانبی و نشست‌های چندجانبه را از دیگر برنامه‌های پانزدهمین دوره این همایش اعلام کرد.

شاهمیرزایی در تشریح وضع صنعت پتروشیمی تصریح کرد: بیش از ۶۵ سال از آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی مرودشت می‌گذرد. ۲۰ سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، به‌رغم نبود هیچ تحریمی، متأسفانه کارنامه قابل دفاعی در صنعت پتروشیمی به چشم نمی‌خورد. البته خوراک سرشاری برای پتروشیمی وجود داشت (۶ مجتمع پتروشیمی با حدود یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید واقعی و ظرفیت تولید ۳ میلیون تن در کشور تا سال ۱۳۵۷)، اما اقدام‌های مناسبی انجام نشده بود.

وی با اشاره به اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ۱۰۰درصد نیازهای صنعت پتروشیمی از طراحی، اجرا، نصب و تأمین کالا و تجهیزات گرفته تا بهره‌برداری و تعمیرات وابستگی داشتیم و اجازه ورود متخصصان ایرانی به صنعت داده نمی‌شد، اعلام کرد: اما امروز با برنامه‌ریزی‌های درست، بالغ بر ۸۰ مجتمع پتروشیمی در کشور احداث شده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ظرفیت نصب‌شده صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن می‌گذرد، گفت: با غربالگری طرح‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها به‌سمت توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی هدایت و تکمیل زنجیره ارزش و زنجیره تأمین آن به‌عنوان قله هدف‌گذاری شد.

صنعت پتروشیمی در تأمین ارز کشور خوش درخشید

شاهمیرزایی با بیان اینکه بومی‌سازی همه کاتالیست‌ها در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت تا به‌سرعت تا پایان دولت بومی شود، تصریح کرد: امروز اعلام می‌کنم همه کاتالیست‌های صنعت نفت، شامل ۹۹ کاتالیست، جاذب و آغازگر را بومی کرده‌ایم و به قله دانش همه کاتالیست‌ها دست یافتیم و بخش زیادی از آن‌ها تجاری‌سازی شده است.

وی تهیه سند تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی را از دستاوردهای مهم این صنعت دانست و افزود: اصلاح اساسنامه نیز مراحل نهایی را طی می‌کند که براساس آن، راهبردهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تدوین شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: امروز برنامه راهبردی شرکت برای تحقق برنامه هفتم و هشتم توسعه و چشم‌انداز ۲۰ و ۵۰ ساله صنعت پتروشیمی ترسیم شده است.

شاهمیرزایی به بازنگری طرح‌ها و پروژه‌ها و تعیین‌تکلیف طرح‌های متوقف و نیمه‌تمام در سه سال اخیر اشاره و بیان کرد: طرح‌های پتروشیمی در منطقه مکران به‌سرعت در حال اجراست و انتظار می‌رود تا سال آینده یک تا دو طرح تکمیل شود. اجرای طرح‌های قطب انرژی‌بر پارسیان نیز سرعت گرفته است.

وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در تأمین ارز کشور بسیار خوش درخشید، گفت: تأمین حدود ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز، تکلیف صنعت پتروشیمی برای سال ۱۴۰۰ بود که با اقدام‌های این شرکت و همکاری پتروشیمی‌ها بالغ بر ۱۲ میلیارد لار یعنی ۲ برابر تعیین‌شده، ارز عرضه شد.

معاون وزیر نفت ادامه داد: فروش محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ نیز با وجود کاهش قیمت‌های جهانی وضع مطلوبی داشت و ارزآوری مناسبی برای کشور محقق شد. با تغییر رویکرد عرضه محصولات پتروشیمی، پارسال حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی‌ به صنایع پایین‌دست انجام شد و نزدیک به یک‌میلیون تن عرضه محصولات در داخل را افزایش داد. این اقدام، جهادی اقتصادی و انقلابی برای صنعت پتروشیمی بود.

هدف‌گذاری برای توسعه بازار صنعت پتروشیمی ایران در آفریقا

حسن عباس‌زاده، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز درباره پانزدهمین همایش بین‌المللی پتروشیمی ایران گفت: هفت نشست با ۳۲ سخنران با موضوع‌های دورنمای صنعت پتروشیمی، حکمرانی مدرن و الگوهای توسعه‌ای، فناوری‌های پتروشیمی، توسعه پایدار در جذب کربن و مدیریت آب، طرح‌های پژوهشی و فناورانه و هوشمندسازی صنعت، بهینه‌سازی مصرف انرژی و سرمایه‌گذاری و نوآوری، محیط‌زیست و توسعه زنجیره ارزش در سالن اصلی همایش برگزار می‌شود.

وی از نشست اختصاصی وزارت خارجه با حضور سفرای برزیل، ترکیه، چین و اندونزی به‌صورت برخط در این همایش خبر داد و افزود: وزارت خارجه در حال پیگیری حضور بیش از ۱۰ وزیر انرژی از قاره آفریقا برای توسعه بازار در این قاره است.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: برگزاری هفت کارگاه تخصصی با ۳۰ سخنران با موضوع‌های محیط‌زیست، انقلاب صنعتی چهارم، ساخت داخل، کاتالیست، زنجیره ارزش متانول و مدیریت پروژه، همچنین برگزاری نمایشگاه جانبی و نشست‌های توسعه کسب‌وکار، از دیگر برنامه‌های پانزدهمین همایش بین‌المللی پتروشیمی ایران است.

پانزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) به میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با محور «فناوری پاک» ۱۴ و ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار می‌شود.

پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران در حالی به ۳۵.۱۸ درصد رسید که پیش‌بینی می‌شود در ۷ ماه پیش رو با ورود کالا و تجهیزات شاهد جهش پیشرفت قابل‌ ملاحظه‌ای در این طرح باشیم.



به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط‌عمومی شرکت صنایع پلیمر گچساران، تا نیمه تیرماه ۱۴۰۳، پیشرفت مهندسی طرح پلی‌اتیلن سنگین گچساران نیز از ۷۸.۴۸ عبور کرده است.با توجه به سفارش‌گذاری تجهیزات اصلی و دیر تحویل و آغاز پروسه حمل برخی از اقلام کالا و تجهیزات به سایت پروژه و همچنین برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته جهت نصب، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳ پیشرفت این طرح به بیش از ۶۰ درصد برسد.

 

برای مشاهده فیلم اینجا را کلیک کنید

تبلیغات

کد اعلام وصول پایگاه خبری اقتصاد رسا

 کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد

پیاده سازی و طراحی توسط گروه نرم افزاری دیما

Back to Top