روتیتر: توسط معاونان وزرای کشور و ارتباطات صورت گرفت؛

تفاهم نامه مشترک با هدف توسعه همکاری‌ها و اجرای تکالیف قانونی مشترک بین شرکت ملی پست و سازمان ثبت احوال کشور منعقد شد.



به گزارش اقتصادرسا به نقل ازدفتر ارتباطات و اموربین الملل شرکت ملی پست؛ عصر روز 27 اسفند 1401 با حضورمحمود لیایی؛ معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست،  هاشم کارگر؛ معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال، محمد احمدی؛ معاون فنی و بازرگانی و محمداخلاقی؛ مدیرکل بازاریابی و فروش، تفاهم نامه مشترک بین شرکت ملی پست و سازمان ثبت احوال کشور در سالن غدیر سازمان ثبت احوال به امضا رسید.

لیایی در این آیین با اشاره به در پیش بودن سال جدید ابراز امیدواری کرد: «با همت و تلاش مضاعف بتوانیم خدمتگزاران بهتری برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشیم.»

مديرعامل شرکت ملی پست با اشاره به همکاری دیرینه پست و ثبت احوال گفت: «با ورود فناوری های جدید همکاری این دو نهاد خدمت رسان وارد مرحله جدیدی شده که در این راستا با خلق سرویس های نوین در قالب سرویس های با ارزش افزوده می توانیم خدمات شایسته ای به هموطنان ارائه دهیم.»

معاون وزیر ارتباطات حذف فرایندهای موازی موجود برای ارائه خدمات را از مهمترین دستاوردهای این تفاهم نامه دانست.

وی با اشاره به هم افزایی و ترکیب کدملی و کدپستی گفت: «این امر ارائه تسهیلات ویژه در خدمات دولت به مردم را به دنبال دارد.»

در ادامه رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به تحولاتی که در عرصه خدمات ایجاد شده بیان کرد: «با نگاه جدید باید در این عرصه قدم برداشت که این تفاهم نامه سرفصل جدیدی برای انجام خدمات نوین پیش رو است.»

وی با اشاره به قدمت دیرینه پست و خدمات مختلف این نهاد خدمت رسان در عرصه های گوناگون به مردم و سازمان ها گفت: « پست در هشت سال دفاع مقدس با امیدواری که بین خانواده ها ایجاد می کرد و نفوذ در بخش های امنیتی و اطلاعاتی آن دوران جایگاه ویژه ای در بین مردم دارد، از این رو امروز نیز مردم باید از جنبه های مختلف خدمات پست آگاه شوند.»

رئیس سازمان ثبت احوال کشور ابراز امیدواری کرد؛ هر دو سازمان بتوانیم با مشارکت و همکاری مضاعف، بیش از پیش خدمتگزار مردم باشیم.

معاون وزیر کشور افزایش رضایتمندی مردم از خدمات ارائه شده را گامی در راستای ارتقای رضایت مردم از نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست.

وی با تاکید بر جلوگیری از موازی کاری خدمات گفت: «باید هزینه‌ی خدمات را برای مردم و حاکمیت کاهش دهیم.»

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به سرعت بالای رشد فناوری عنوان کرد : «دستگاه های خدمات رسان باید متناسب با نیازهای جامعه خود را تطبیق و با هم افزایی با یکدیگر در مسیر فناوری حرکت نمایند.»

گفتنی است این تفاهم نامه باهدف همکاری در زمینه تکمیل پایگاه اطلاعات هویتی کشور براساس تبادلات اطلاعات و انجام اقدامات مشترک در راستای قوانین و مقررات حاکم به امضا رسید.

ارائه خدمات کارگزاری برای فرآیندهای تصدی گرایانه ثبت احوال در سراسر کشورتوسط شرکت ملی پست؛ مطالعه، بررسی، طراحی و اجرای سرویس های ارزش افزوده مبتنی بر فضای کسب و کار مشترک؛ احراز هویت مکانی اقامت اشخاص حقیقی ازطریق تحویل مدارک هویتی در نشانی افراد در سراسر کشور از جمله مفاد این تفاهم نامه است

 ارائه خدمات پستی نظیر؛ ارسال مراسلات و محمولات، خدمات تمبرو... حسب در خواست ثبت احوال؛ برگزاری رویدادهای مشترک در راستای اجرای اهداف تفاهم نامه درسطوح ستادی، استانی و شهرستان ها؛ انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی مشترک به منظور ارتقا بهره وری و بهبود فرآیندهای طرفین تفاهم نامه با توجه به ماده 68 قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه و آئین نامه اجرایی  الزام اختصاص شماره ملی و کدپستی از دیگر مفاد درج شده در این تفاهم نامه است می توان به آن اشاره کرد.

ایرانسل با حضور در اولین نمایشگاه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا)، به‌روزترین خدمات و محصولات مبتنی بر محتوا در فضای مجازی، از جمله «ویستامدیا» که بازوی ایرانسل در تولید و ارائه محتوای صوتی و تصویری برای دنیای دیجیتال است و سرویس‌های «لنز»، «دانا»، «سیمبا»، «راویتو» و «ریتم» را به بازدیدکنندگان معرفی می‌کند.



به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، با سبد کاملی از سرویس‌ها و خدمات محتوایی، مبتنی بر صوت و تصویر فراگیر، در اولین نمایشگاه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا)، شرکت کرده است. این نمایشگاه که توسط سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت‌ و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) برگزار می‌شود، از ۱۱ تا ۱۴ اسفند ۱۴۰۱، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، از ساعت ۸ تا ۱۶ میزبان بازدیدکنندگان است و ایرانسل در سالن ۷ آن حضور دارد.

ایرانسل با ارائه سرویس «تلویزیون اینترنتی لنز» به عنوان بستر پخش فیلم، سریال، پخش رویداد زنده و شبکه‌های تلویزیونی، سرویس «راویتو» به عنوان پلتفرم اشتراک ویدیو و پخش زنده با امکان کسب درآمد، سرویس «ریتم» به عنوان پلتفرم جامع انتشار موسیقی و موزیک استریم، خدمات آهنگ پیشواز و بستر کسب درآمد برای صاحبان اثر صوتی، سرویس «سیمبا» به عنوان سامانه امن دسترسی کودکان و نوجوانان به محتوای مناسب و «پلتفرم جامع آموزش آنلاین دانا» به عنوان شبکه آموزش مجازی برای تمام فعالان آموزشی، در نمایشگاه رصتا مشارکت کرده است. همچنین «ویستامدیا» که بازوی ایرانسل در تولید و ارائه محتوی صوتی و تصویری برای دنیای دیجیتال است، در این نمایشگاه حضور دارد.

نمایشگاه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران با رویکرد حمایت‌گری و به‌منظور معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در کشور و هم‌افزایی هر چه بیشتر سازمان صدا و سیما و رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر و سایر اجزای زیست‌بوم، در دو بخش سرویس و محتوا برگزار می‌شود و اهدافی از جمله «اطلاع رسانی از آخرین دستاوردهای حوزه رسانه و ایجاد ارتباط بین شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان»، «جریان‌سازی و بسترسازی برای تولید و توسعه محتوای منطبق بر فرهنگ اسلامی، بومی و ملی»، «حمایت‌های مادی و معنوی از رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر»، «ایجاد فضای رقابت رسانه‌ای بین تولیدکنندگان و توزیع کنندگان خدمات و محتوای رسانه‌ای در جهت ارتقاء کیفی»، «ایجاد تعامل بین نخبگان دانشگاهی، سازمان صدا وسیما، ساترا و رسانه‌ها» و … را دنبال می‌کند.

در این نمایشگاه تلویزیون‌های اینترنتی، طراحان پلتفرم، مراکز ارائه دهنده خدمات رسانه‌های دیجیتال، توسعه‌دهندگان، استارتاپ‌ها، شتاب‌دهنده‌های صنایع خلاق، نهادهای مردمی، نرم‌افزارهای رسانه‌ای، نرم‌افزار‌های تلفن همراه، پایگاه‌های اینترنتی و وبلاگ‌ها، مراکز پژوهش، فناوری و نوآوری در رسانه‌های دیجیتال، تولیدات مراکز فرهنگی دیجیتال، تولیدات رسانه‌های دیجیتال دانش آموزی و… میزبان علاقه‌مندان هستند.

روتیتر: مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان خصوصی سازی خبر داد:

تعداد 5 طرح و پروژه در حوزه فناوری اطلاعات سازمان خصوصی سازی همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، رونمایی و مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، مهدی طریحی، مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و امنیت سازمان خصوصی سازی در حاشیه مراسم رونمایی از «سامانه دبیرخانه هیات عالی مولدسازی دارایی های دولت » گفت: تعداد 5 طرح و پروژه که توسط دفتر فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی تولید شده است، درایام گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مورد بهره برداری قرار گرفت.

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه هم‌افزایی و تلاش خالصانه و بی‌وقفه متخصصین و همکاران دفتر فناوری اطلاعات این سازمان، مسبب کسب دستاوردهای ارزشمندی شده است، گفت: «پنجره واحد سازمان خصوصی‌سازی» با نشانیhttps://eservices.ipo.ir  از طریق اتصال به پنجره ملی خدمات هوشمند دولت و با هدف ارائه خدمات الکترونیک سازمان خصوصی‌سازی در راستای اجرای بند (و) تبصره (7) قانون بودجه سال 1401 توسط این سازمان پیاده سازی و در حال بهره برداری است.

وی ادامه داد: «پیشخوان الکترونیک خدمات سازمان خصوصی‌سازی» به نشانی https://counter.ipo.ir به منظور افزایش کیفیت ارائه خدمات سازمان به عموم ذینفعان و تکریم ارباب رجوع، «سامانه دبیرخانه هیات عالی مولد سازی دارایی های دولت» با ماموریت شفاف سازی و ارائه به روزترین و مهم‌ترین اخبار، رویداد ها و مستندات مربوط به مولدسازی اموال و دارایی‌های دولت،  «نرم افزار نقشه جغرافیایی موقعیت دارایی‌های مازاد مصوب دولتی مشمول مولدسازی» به منظور شناسایی و دستیابی آسان و سریع دارایی‌های دولت برای عموم ذینفعان، «سامانه سیستم‌ساز سازمان خصوصی‌سازی» برای استقرار Bpms و الکترونیکی سازی فرآیند های درون و برون سازمانی، عناوین پروژه هایی است که به این مناسبت رونمایی و مورد بهره برداری قرار گرفته اند.

طریحی با بیان اینکه اجرا و پیاده سازی این پروژه ها بدون همکاری و همراهی دفاتر تخصصی سازمان خصوصی سازی میسر نبود، افزود: بیشتر فعالیت های اصلی و فرآیند های عملیاتی و اجرایی سازمان خصوصی سازی یکتا بوده و عموما الگو و رویه مشابهی در فرآیند های سایر دستگاه های اجرایی وجود ندارد. لذا از آنجا که طراحی و تولید سیستم های مبتنی بر این فرآیند ها می بایست بر اساس تحلیل و شناخت دقیق از فرآیند ها، عمده پروژه ای حوزه فناوری اطلاعات سازمان خصوصی سازی به ویژه در حوزه نرم افزار، توسط نیروهای متخصص درون سازمانی، طراحی، تولید و پیاده سازی می شوند.

 

اختتامیه نهمین دوره المپیاد هندسه که مهرماه سالجاری آغاز شده بود فردا با حمایت آکادمی همراه اول برگزار می‌شود.

 

 

به گزارش اقتصادرسا به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، آیین اختتامیه نهمین دوره المپیاد هندسه با حمایت آکادمی همراه اول و سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان روز جمعه ۲۸ بهمن ۱۴۰۱، در دبیرستان علامه حلی تهران برگزار می شود.

 

این رویداد از ۲۲ مهر سالجاری به شکل مجازی در 60 کشور جهان و با حضور بیش از 8000 دانش آموز دختر و پسر آغاز شد که از این تعداد، بالغ بر 1700 نفر از ایران و باقی از سایر کشورها بودند.

 

با توجه به اینکه آموزش هندسه به عنوان یکی از شاخه های مهم ریاضیات از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در نظام آموزشی ایران نیز «هندسه» جایگاه منحصر به فردی دارد که کسب نتایج درخشان دانش آموزان کشورمان در مسابقات بین المللی مانند المپیاد جهانی ریاضی (IMO) گواهی بر این مدعا است.

 

این موارد، مزیت پرداختن به موضوع هندسه را به عنوان فرصتی در جهت شناسایی استعدادهای رشته ریاضی و هدایت تحصیلی آنها در مقاطع بالاتر نشان می دهد.

 

در سال ۱۳۹۳ جمعی از معلمان و علاقه مندان این حوزه با هدف ترویج هندسه در سطح کشور و ایجاد بستری مناسب برای ارتباط بین علاقه مندان در سرتاسر جهان، اقدام به راه اندازی المپیاد هندسه ایران (IGO) کردند.  

 

المپیاد هندسه ایران یکی از معدود مسابقات دانش آموزی در سطح بین المللی است که جمهوری اسلامی ایران مبدع و آغازگر آن بوده است.

 

در اختتامیه این دوره از رویداد، از برگزیدگان تقدیر می شود و در حاشیه آن نیز کارگاه ها و سمینارهای آموزشی برای معلمان و دانش آموزان علاقه مند برپا است.

چین به لطف ظهور مداوم فناوری‌های نوآورانه به شکلی پیوسته به موفقیت‌ در زمینه‌های قطارهای فوق سریع، ارتباطات 5G، هوش مصنوعی، انرژی پاک و تولید ماشین آلات در سال‌های اخیر دست یافته است.

 

به گزارش اقتصادرسا ؛چین به لطف ظهور مداوم فناوری‌های نوآورانه به شکلی پیوسته به موفقیت‌ در زمینه‌های قطارهای فوق سریع، ارتباطات 5G، هوش مصنوعی، انرژی پاک و تولید ماشین آلات در سال‌های اخیر دست یافته است.

وب سایت استرالیایی «دیالوگ» با انتشار مقاله‌ای تاکید کرد نیرو محرکه کلیدی رشد اقتصادی فوق العاده چین از سیستم نوآورانه عملگرایانه آن نشأت می‌گیرد و چین در خط مقدم ارتقاء و کاربرد نوآوری فناورانه در جهان قرار دارد.

در حال حاضر چین در حال تسریع بخشیدن به توسعه تحقیق و توسعه های‌تک است که تاثیر عمیقی بر جهان خواهد گذاشت.

 

پیشرفت قابل توجه در تمام زمینه‌ها

اندیشکده آمریکایی موسوم به «بنیاد نوآوری و فناوری اطلاعات» اخیرا گزارشی منتشر و اعلام کرد نوآوری و توانمندی‌های صنعتی پیشرفته چین 139 درصد نسبت به آمریکا افزایش یافته و در مقایسه با سال 2010، 78 درصد رشد کرده است.

بر اساس معیاری دیگر در خصوص اندازه نسبی اقتصادها و جمعیت دو کشور، خروجی نوآورانه چین سه چهارم آمریکاست و در مقایسه با سال 2010، افزایش 58 درصدی را نشان می‌دهد.

اندیشکده مذکور اقدام به مطالعه 22 شاخص مرتبط با نوآوری در بازه زمانی 2010 تا 2020 کرده که شامل سرمایه شرکت، حق ثبت اختراع و ارزش افزوده در صنایع پیشرفته است و نتیجه گرفته که چین پیشرفت قابل توجهی در تقریبا تمامی شاخص‌ها داشته است.

چین اخیرا ظرفیت عظیم خود برای رهبری جهان در عرصه‌های کلیدی مانند سوپرکامپیوترها، اکتشاف فضایی، هوش مصنوعی، محاسبات کوانتوم و قطارهای فوق سریع را به اثبات رسانده است.

چین در سال 2022 بعد از کانادا و آمریکا به سومین کشور جهان تبدیل شد که توانست کامپیوترهای کوانتوم کامل را بسازد.

علاوه بر این چین به زودی یک کامپیوتر کوانتوم سریعتر موسوم به «ووکانگ» را راه اندازی خواهد کرد.

در عرصه انرژی پاک، انرژی خورشیدی چین، انرژی باد،‌ خودروهای برقی و دیگر فناوری‌ها در میان کشورهای برتر جهان قرار دارد به گونه‌ای که «فاتح بیرول» مدیر «آژانس بین‌المللی انرژی» آن را «یک ارتقاءدهنده مهم در زمینه فناوری انرژی پاک» توصیف کرده است.

 

چین در خط مقدم جهان قرار دارد

چین در سال‌های اخیر توسعه با محوریت نوآوری را تسریع بخشیده است. نشریه «سانکی شیمبون» نوشت چین در حال تسریع بخشیدن به روند استقلال «فناوری اصلی» در صنعت خود است. چین می‌خواهد به هدف استقلال فناوری برسد تا صنایعی چون نیمه‌رساناها را تامین کند و در نهایت تحت تاثیر نوسانات ژئوپلتیکی قرار نگیرد.

رهبران چین بر بهبود یک سیستم ملی جدید برای پیشبرد فناوری‌های اصلی و کلیدی تاکید کرده و بر استفاده از ویژگی‌های سیستم چینی برای تمرکز نیروها به منظور انجام کارهای بزرگ تصریح نموده‌اند.

بر اساس داده‌های سازمان ملل، نسبت سرمایه گذاری کلی چین در حوزه تحقیق و توسعه به تولید ناخالص داخلی از 0.89 درصد در سال 2000 به 2.4 درصد در سال 2020 افزایش یافته و جایگاه جهانی آن از سی ام به سیزدهم رسیده است.

میانگین نرخ رشد سالانه چین 14 درصد یعنی دو برابر کره جنوبی و چهار برابر ایالات متحده است. بودجه کلی تحقیق و توسعه چین در سال 2021 بیش از 14 درصد در مقایسه با سال قبل آن افزایش یافت و به 2.8 تریلیون یوان رسید.

 

روند پیشرفت فناوری توقف ناپذیر است

خبرگزاری «رویترز» گزارش داد چین به منظور حمایت از تعداد روز افزون ماهواره‌های آن و اهداف فضایی خود، شبکه‌ای از  ایستگاه‌های زمینی در سراسر جهان ایجاد کرده است.

براساس اعلام وب سایت سنگاپوری «لیان‌هه جائوبائو» چین در نظر دارد یک ایستگاه زمینی ماهواره‌ای به منظور پشتیبانی از شبکه ماهواره‌ای رصد اقیانوس در قطب جنوب بسازد، اقدامی در جهت تحقق هدف توسعه اقتصادی دریا و تسریع ساخت یک قدرت دریایی است.

به گزارش وب سایت روزنامه «نیویورک تایمز»، پنتاگون پیش بینی کرده چین در حوزه توانمندی‌های فضایی در سال 2045 از آمریکا پیشی می‌گیرد.

بر اساس اعلام وب سایت فضایی ایالات متحده، 2023 یک سال پرمشغله برای چین خواهد بود.

خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه با اشاره به گزارش «انرژی‌های تجدید پذیر 2022» که «آژانس بین‌المللی انرژی» آن را در دسامبر 2022 منتشر کرد، پیش بینی می‌شود از سال 2022 تا 2027،‌ چین معادل حدود نیمی از ظرفیت انرژی تجدیدپذیر جهان را در اختیار خواهد داشت.

حتی در زمینه نیمه‌رساناها که «گروگان» ایالات متحده است، کارشناسان عموما بر این باورند که چین شمار زیادی دانشمند برجسته و نخبه علم و فناوری در این حوزه دارد.

تدابیر محدودکننده آمریکا ممکن است موقتا رقابت پذیری چین را تضعیف کند اما قادر نخواهد بود توسعه چین را متوقف سازد.

روزنامه «فایننشال تایمز» انگلیس نوشت، «هیرواکی کیتانو» مدیر ارشد فناوریِ شرکت ژاپنی «سونی» می‌گوید پیش بینی می‌کند تحریم‌های به رهبری آمریکا به شکلی موقت بر توانایی چین برای خرید نیمه‌رساناها تاثیر بگذارد اما حضور جهانی چین در حوزه هوش مصنوعی امری کاملا بالقوه است و به رشد خود ادامه خواهد داد.

 

 در شرایطی که سیاست داخلی ایالات متحده بدتر شده است، نحوه مواجهه این کشور با حادثه بالون آشکارا وارد حالت بازی سیاسی شده است و متاثر از سیاست داخلی آمریکاست. به جای احترام به حقایق، لفاظی های ایالات متحده در مورد این موضوع مانند طرح یک رمان یا یک فیلم هالیوودی به نظر می رسد.

 

 

به گزارش اقتصادرسا ؛در شرایطی که سیاست داخلی ایالات متحده بدتر شده است، نحوه مواجهه این کشور با حادثه بالون آشکارا وارد حالت بازی سیاسی شده است و متاثر از سیاست داخلی آمریکاست. به جای احترام به حقایق، لفاظی های ایالات متحده در مورد این موضوع مانند طرح یک رمان یا یک فیلم هالیوودی به نظر می رسد.

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که مقامات اطلاعاتی این کشور بی‌ اساس بر این باورند که بالون به اصطلاح جاسوسی چینی که اخیراً کشف شده، بخشی از یک برنامه نظارتی گسترده است که توسط ارتش چین اداره می‌شود و در سال‌های اخیر حداقل بیش از ۲۰ و چند مأموریت را در حداقل پنج قاره انجام داده است. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه مدعی شد که این برنامه «حاکمیت کشورها را در پنج قاره نقض کرده است.»
هم دموکرات ها و هم جمهوری خواهان در حال آماده شدن برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 هستند و تلاش می کنند هر موضوعی را که می تواند برای به دست آوردن سرمایه سیاسی مورد استفاده قرار گیرد، تقویت کنند.
به گفته لو شیانگ، کارشناس مطالعات آمریکا در آکادمی علوم اجتماعی چین، دولت بایدن با اغراق در مورد تهدید جهانی یک بالون غیرنظامی چینی که برای تحقیقات استفاده می شود، از یک سو قصد دارد سلف جمهوری خواه خود را به دلیل شکست در مقابله با «تهدید چین» متهم و سرزنش کند. و از سوی دیگر، این یک ضد حمله قدرتمند علیه حمله اخیر حزب جمهوری خواه به واکنش ضعیف دموکرات ها به چین، به ویژه در آغاز حادثه بالون است.
به نظر می رسد که هر دو حزب بر سر اینکه کدام یک از نظر مخالفت با چین افراطی تر است، در حال رقابت هستند. دولت بایدن با استفاده از حادثه بالون به عنوان بهانه‌ای، تلاش می‌کند تا با انتشار روایتی ساختگی و نامطلوب برای چین، تلاش‌های خود را در تحکیم و گسترش جبهه جهانی ضد چین به مخاطبان داخلی خود نشان دهد تا حمایت بیشتری در داخل کشور به دست آورد. چنین اغراقی تنها بخشی از جنگ افکار عمومی آمریکا است.
بالون ها برای اهداف هواشناسی توسط بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفته اند و این غیر معمول نیست که گهگاه به حریم هوایی کشور دیگری بیفتند. دولت ایالات متحده از مارس سال 2021 بیش از 350 گزارش جدید از آنچه دولت آمریکا آن را «پدیده هوایی ناشناس» می نامد، که معمولا به عنوان بشقاب پرنده شناخته می شود، دریافت کرده است. طبق گزارش رسانه ها در ژانویه، تقریباً درباره نیمی از آنها تاکنون توضیح داده نشده است. برخلاف نوع واکنش به بالون چین، واشنگتن آن موارد را به صورت احساسی و تحریک آمیز مطرح نکرد. اقدامات برخی از سیاستمداران آمریکایی در هیاهوی حادثه بالون برای اهداف سیاسی، نه عاقلانه و نه مناسب است.
در مرحله اولیه شناسایی این بالون، پنتاگون گفت که بالون جاسوسی «تهدید نظامی یا فیزیکی برای افراد روی زمین» یا خطر جمع آوری اطلاعات قابل توجهی ندارد. امروز چنین موضوعی نه تنها به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا، بلکه برای پنج قاره مطرح شده است. این وارونه نمایی کاملا مضحک است.
لو شای، سفیر چین در فرانسه در مصاحبه ای اختصاصی با گلوبال تایمز گفت: «چنین حادثه ای باید از طریق ارتباط بین دو طرف به روشی آرام و بدون تأثیرگذاری بر اعتماد متقابل مدیریت می شد، زیرا موارد مشابه اغلب در گذشته اتفاق افتاده است و نیازی به اغراق درباره آن نیست.» او همچنین روز دوشنبه به شبکه خبری فرانسوی LCI گفت که بالون‌های سایر کشورها قبلاً به حریم هوایی چین سرازیر شده بودند. او ضمن اشاره به گزارش‌های رسانه‌ها و بحث‌ها در شبکه‌های اجتماعی، گفت اما پکن ترجیح می‌دهد با آنها به شیوه‌ای «کم اهمیت» برخورد کند.
رویکرد چین در برخورد با چنین حوادثی به جهان نشان می‌دهد که چین بر اساس واقعیت‌ها رفتار می کند و از منظر صلح و توسعه جهانی چنین امور خارجی غیرمنتظره‌ای را مدیریت می‌کند. این نشان می دهد که چین نیروی محکمی برای صلح جهانی است، در حالی که برای ایالات متحده دشوار است که چنین ذهن بازی داشته باشد.
واشنگتن انبوهی از پایگاه‌های نظامی در خارج از کشور دارد و در هر مرحله بین نیروهای مختلف در سطح جهان درگیری و خصومت ایجاد می‌کند و باعث آشفتگی در جهان می‌شود. آمریکا بی ثبات ترین عامل در امنیت بین المللی است. برای چنین کشوری مضحک است که از یک بالون غیرنظامی برای نمایش «تهدید چین» برای جهان استفاده کند و تلاش آن برای سردرگمی مردم بعید است موفق شود.
هیاهوی آمریکا در مورد حادثه بالون یک هفته است که جریان دارد. به جز ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، تعداد کمی از رهبران ارشد برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی یا منطقه‌ای علناً سخنان ایالات متحده را تکرار کرده‌اند. از آنجایی که ناتو صرفا یک ابزار نظامی ایالات متحده است، اظهارات استولتنبرگ در مورد این موضوع هیچ ارزشی ندارد. کشورهایی مانند ونزوئلا حتی اقدامات ایالات متحده را محکوم کردند. طبق بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا، ایالات متحده بار دیگر به «استفاده از زور» علیه وسیله‌ای متوسل می‌شود که هیچ تهدید نظامی یا فیزیکی برای مردم روی زمین نداشته است.
شن یی، استاد دانشگاه فودان در این خصوص گفت که سکوت سایر کشورها در مواجهه با تبلیغات بیش از حد و بی اساس ایالات متحده در مورد تهدید بالون غیرنظامی چین برای جهان، نشانه عدم تایید و اعتراض خاموش آنها به اقدامات ایالات متحده است.


روتیتر: با همکاری همراه اول صورت گرفت؛

فاز نخست سامانه و شبکه بی‌سیم اختصاصی(POC) اورژانس اجتماعی با حضور جمعی از مدیران بهزیستی و قائم‌مقام مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران به بهره‌برداری رسید.

 


به گزارش اقتصادرسا به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، فاز نخست سامانه و شبکه بی‌سیم اختصاصی(POC)  اورژانس اجتماعی امروز چهارشنبه 19 بهمن 1401، با حضور جمعی از مدیران سازمان بهزیستی کشور و قائم‌مقام مدیرعامل همراه اول به بهره‌برداری رسید.

 

حمید بهروزی، قائم‌ مقام مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران در این مراسم که در سالن اجتماعات سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، با اشاره به گستردگی پوشش شبکه همراه اول در سطح کشور و ظرفیت سرویس‌های متنوع این اپراتور در خدمت‌رسانی به مردم و دستگاه‌های مختلف، ابراز امیدواری کرد سرویس «بی‌سیم آواک» بتواند در مواقع حساس و بحرانی، نیازهای سازمان بهزیستی کشور را برآورده کند.

 

علی محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این مراسم، ایران را از کشورهای پیشرو در حوزه اورژانس اجتماعی خواند و با اشاره به تلاش‌های صورت ‌گرفته برای توسعه خدمات اورژانس اجتماعی خاطرنشان کرد: تجهیز اورژانس اجتماعی ۱۲۳ به بی‌سیم، این نوید را می‌دهد که بهزیستی به عنوان یک سازمان حمایتی و تخصصی دارای یک شبکه هوشمند اختصاصی شود و با ارتباط صوتی و تصویری، خدمات حرفه‌ای خود را در بعد جغرافیایی ارائه دهد.

 

در این مراسم محمدرضا حیدرهایی، سرپرست آسیب‌های اجتماعی بهزیستی کشور نیز از تخصیص ردیف بودجه مستقل برای اورژانس اجتماعی برای اولین‌بار خبر داد و با اشاره به افزایش دو و نیم برابری اعتبارات این سازمان، تجهیز اورژانس اجتماعی به سامانه بی‌سیم را از اقدامات و دستاوردهای مهم در سال جاری برشمرد و گفت: امیدواریم تا پایان سال تمام مراکز مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی(مرکز اورژانس اجتماعی) به سرویس بی‌سیم مجهز شوند.

 

 ارتباطات بی‌سیم صوتی و تصویری راهگشا در ماموریت‌های اورژانس اجتماعی، وسعت عملکرد به جغرافیای کشور، امکان برقراری ارتباط زنده تصویری، راحتی گروه‌بندی و کنترل کاربران و دیسپچر کارآمد با قابلیت مشاهده موقعیت مکانی کاربران در گروه‌های مختلف، از جمله ویژ‌گی‌ها و مزایای سرویس آواک در این همکاری عنوان شده است.

ایرانسل با هدف حمایت از کسب‌وکارهای دیجیتال و تسهیل دسترسی مشترکان خود به محتواهای فرهنگی و هنری، همکاری جدیدی را با پلتفرم نمایش خانگی فیلیمو آغاز کرده است.



به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، با هدف هم‌افزایی برای توسعه بازار خدمات محتوایی و دیجیتال کشور و تسهیل دسترسی مشترکان خود به محتواهای فرهنگی و هنری، همکاری جدیدی را با هلدینگ صبا ایده، مالک پلتفرم نمایش خانگی فیلیمو، آغاز کرده است.

بر این اساس، کاربران ایرانسلی پلتفرم فیلیمو می‌توانند بدون نیاز به پرداخت هزینه اشتراک این سرویس‌، محتواهای اشتراکی فیلیمو را با نرخ تمام‌بهای اینترنت تماشا کنند.

از سوی دیگر، آن دسته از مشترکان ایرانسل که با اینترنت همراه یا ثابت ایرانسل، فیلیمو را تماشا می‌کنند و اشتراک این سرویس را هم تهیه کرده‌اند، می‌توانند به روال سابق، با ترافیک نیم‌بهای اینترنت و پرداخت هزینه، به محتواهای اشتراکی فیلیمو دسترسی داشته باشند.

ایرانسل، اولین ارائه‌دهنده 5G و رکورددار سرعت و تعداد سایت‌های نسل پنج در ایران، پیش از این نیز، در سال ۱۳۹۸، با هلدینگ صبا ایده تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده بود. این تفاهم‌نامه، همزمان با نمایشگاه الکامپ، بین دکتر بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل ایرانسل و مدیرعامل صبا ایده، امضا شده بود.

ایرانسل، با توجه به استراتژی جدید خود برای حرکت از اپراتور ارتباطی و دیجیتال (Telco) به شرکت فناوری‌محور (Techco)، توسعه حمایت از کسب‌وکارهای دیجیتال را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده و علاوه بر ارائه محصولات و خدماتی مانند تلویزیون اینترنتی «لنز»، از دیگر کسب‌وکارهای این زیست‌بوم نیز حمایت می‌کند تا با ایجاد ارزش بیشتر، خدمات مناسب‌تری به کاربران نهایی ارائه شود.

پلتفرم نمایش خانگی فیلیمو، یکی از اعضای خانواده هلدینگ صبا ایده، از مهمترین پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات صوت و تصویر درخواستی (VoD) در ایران است که علاوه بر تولید و پخش محتواهای فرهنگی و هنری به صورت اشتراکی، فیلم‌های روز سینمای ایران را نیز به صورت بلیت‌فروشی و اکران آنلاین، به کاربران خود عرضه می‌کند.

رونق بازار مصرف کننده باعث توسعه مداوم مقیاس کاربردی یوان  دیجیتال شده است. داده‌های «می‌توان» نشان می‌دهد طی تعطیلات عید بهار، تعداد تراکنش‌های یوان دیجیتال روی این پلتفرم چهار برابر مدت مشابه سال گذشته شده بود. همچنین تعداد کاربران تراکنش‌های یوان دیجیتال پنج برابر افزایش یافته و میزان تراکنش‌های یوان دیجیتال نسب به سال قبل 6.2 درصد رشد را تجربه کرد.

 

به گزارش اقتصادرسا ؛یوان دیجیتال با پیشرفت مستحکم و مداوم استفاده آزمایشی آن در حال وارد شدن به زندگی شمار بیشتر و بیشتری از مردم چین است. این روش از معیشت مردم محافظت می‌کند، مصرف را ارتقاء می‌بخشید، تقاضای داخلی را افزایش می‌هد و با تثبیت رشد یک نقش فعال را ایفاء می‌نماید. اما یوان دیجیتال چه تغییراتی را به پرداخت‌های روزمره می‌آورند؟ این رو چگونه توسعه با کیفیت اقتصاد دیجیتال را ارتقاء می‌بخشد؟

 ارتقاء دقیق مصرف و تسریع احیای بازار

طی تعطیلات عید بهار دولت‌های محلی و سازمان‌های تجاری واقع در نواحی پایلوت یوان دیجیتال، انواعی از فعالیت‌های ارتقاء مصرف مرتبط با یوان دیجیتال را راه اندازی کردند. در شهرهای پایلوت مانند «گواندونگ»، «جه‌جیانگ»، «جیانگ‌سو»، «شاندونگ» و دیگر مکان‌ها بسیاری از دولت‌های محلی کوپن‌های مصرف یوان دیجیتال را برای عموم مردم صادر کردند.

رونق بازار مصرف کننده باعث توسعه مداوم مقیاس کاربردی یوان  دیجیتال شده است. داده‌های «می‌توان» نشان می‌دهد طی تعطیلات عید بهار، تعداد تراکنش‌های یوان دیجیتال روی این پلتفرم چهار برابر مدت مشابه سال گذشته شده بود. همچنین تعداد کاربران تراکنش‌های یوان دیجیتال پنج برابر افزایش یافته و میزان تراکنش‌های یوان دیجیتال نسب به سال قبل 6.2 درصد رشد را تجربه کرد.

 گزینه‌های جدید پرداخت راهی برای ارتقاء فراگیری خدمات مالی

در آوریل سال گذشته میلادی پس از آنکه پروژه پایلوت یوان دیجیتال در «شیامن» راه اندازی شد، شعبه شیامن «سی سی بی» کاربرد آن از خریدهای روزانه، تهیه غذا و گردشگری فرهنگی به حمل و نقل، پرداخت روزانه و دیگر زمینه‌ها گسترش داد. یوان دیجیتال در حال حاضر 14 صنعت را تحت پوشش قرار داده و مقدمتا یک اکولوژی یوان دیجیتال را تشکیل داده است. یوان دیجیتال به شکلی موثر نیازهای خدمات روزمره مردم مانند غذا، پوشاک، مسکن، مسافرت، سرگرمی و خرید را پاسخ می‌دهد.

کارشناسان معتقدند کاربرد یوان دیجیتال به عنوان یک محصول عمومی ارائه شده توسط بانک مرکزی برای بازار خرده فروشی داخلی، به میزان بیشتری آستانه دسترسی عموم به خدمات مالی را کاهش خواهد داد و به شکلی موثر فراگیری خدمات مالی را ارتقاء می‌بخشد.

«دانگ شی‌میائو» پژوهشگر ارشد «اتحادیه بازرگانان چین» گفت: پس از آغاز به کار یوان دیجیتال، مردم در برخی نواحی روستایی و کوهستانی دور دست نیز می‌توانند از خدمات مالی مانند پرداخت آسان از طریق کیف پول‌های یوان دیجیتال بهره ببرند، حتی اگر حساب بانکی نداشته باشند. این گزینه به توسعه خدمات مالی فراگیر کمک خواهد کرد. خارجی‌ها و گردشگرانی که به چین می‌آیند و بدون حساب بانکی چینی هستند نیز می‌توانند با افتتاح یک کیف یوان دیجیتال، پرداخت‌های کوچک خود را انجام دهند.  

وی افزود: یوان دیجیتال بر اساس یک سیستم حساب گسترده فعالیت می‌کند و حتی کاربرانی که حساب بانکی ندارند را نیز پشتیبانی می‌کند به این معنا که آنها نیز می‌توانند با استفاده از یک هویت منحصربفرد مانند شماره تلفن همراه یک کیف یوان دیجیتال باز کرده و برای پرداخت از یوان دیجیتال استفاده کنند.

دانگ گفت: با ترویج و استفاده از یوان دیجیتال کارایی پرداخت بهبود خواهد یافت و فراگیری خدمات مالی ارتقاء می‌یابد.

 عملکرد کامل‌تر یوان دیجیتال؛ کمک به توسعه با کیفیت اقتصاد دیجیتال

 روز به روز نه تنها دامنه کاربرد یوان دیجیتال گسترده و گسترده‌تر می‌شود بلکه عملکردهای آن نیز کامل‌تر و کامل‌تر خواهد شد.

در ابتدای سال جاری میلادی، یوان دیجیتال یک عملکرد پرداخت موبایلی بدون اینترنت و برق را راه اندازی کرد. با این قابلیت وقتی تلفن همراه خاموش شود،‌ کاربران می‌توانند باز هم از گوشی خود برای وصل شدن به پایانه پرداخت به منظور تکمیل پرداخت خود استفاده کنند. در حال حاضر گوشی‌های مجهز به سیستم «NFC» یا «ارتباط حوزه نزدیک» می‌تواند از پرداخت با یوان دیجیتال بدون نیاز به اینترنت و برق پشتیبانی کند و فقط  لازم است نرم افزار آن به‌روزرسانی شود.

بر اساس کتاب سفید موسوم به «تحقیق و پیشرفت توسعه یوان دیجیتال چین» که ازسوی بانک مرکزی چین منتشر شد، توسعه سریع پرداخت الکترونیک در این کشور، به‌ویژه پرداخت موبایلی، نه تنها به توسعه اقتصاد دیجیتال کمک کرده بلکه به ترویج عادت‌های پرداخت دیجیتال عموم منجر شده و تقاضای مردم برای فناوری نوآوری خدمات را افزایش داده است.

در عین حال، به منظور دستیابی به اقتصاد و توسعه اجتماعی با کیفیت یک زیرساخت پرداخت خرده فروشی امن‌تر، جهانی‌ و فراگیر به عنوان یک محصول عمومی برای تحقق نیازهای متنوع پرداخت مردم و بهبود سطح خدمات اساسی مالی مورد نیاز است.

به این صورت حمایت قوی و موثر از ساخت یک الگوی توسعه جدید نیز ممکن می‌شود.

روتیتر: با حکمی از سوی شهردار تهران

با حکمی از سوی علیرضا زاکانی شهردار تهران، سعید جهانی به‌عنوان سرپرست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران منصوب شد.

به گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، امروز شانزدهم بهمن‌ماه، با حکمی از سوی علیرضا زاکانی شهردار تهران، سعید جهانی به‌عنوان سرپرست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران منصوب شد.

در متن حکم جهانی آمده است:

«نظر به تعهد، شایستگی و تجارب جناب‌عالی به‌موجب این حكم به‌عنوان «سرپرست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات»، منصوب می‌شوید.

امید است با استعانت از پروردگار متعال و در راستای تحقق چشم‌انداز «تهران؛ كلان‌شهر الگوی جهان اسلام»، با اتكا به اسناد بالادستی و بهره‌گیری از استعداد و توانمندی كاركنان خدوم شهرداری تهران و نخبگان شهر و ظرفیت‌های تخصصی، موجبات خدمت‌رسانی مفید و مؤثر به شهروندان عزیز تهران را فراهم آورید.

توفیقات روزافزون جناب‌عالی را در ایفای كامل مسئولیت محوله از خداوند منان مسألت می‌نمایم.»

گفتنی است سعید جهانی دارای مدارک کارشناسی فناوری اطلاعات از دانشگاه شریف و کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک از دانشگاه امیرکبیر است و پیش از این مسئولیت مدیرکلی دفتر IT سازمان فناوری اطلاعات ایران، راهبری صدور گواهی‌های نرم‌افزاری شورای عالی انفورماتیک و معاونت خدمات دیجیتال شهروندی سازمان فاوای شهرداری تهران را به عهده داشته است.

سامانه بیسیم هوشمند همراه اول با نام تجاری «آواک» رسما به بهره‌برداری رسید تا امکان برقراری ارتباطات امن، سریع و باکیفیت را در اختیار کسب‌وکارها و سازمان‌ها قرار دهد.

 


به گزارش اقتصادرسا به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، «سامانه بیسیم همراه اول» با عنوان تجاری «آواک» و مبتنی بر تکنولوژی POC، به صورت رسمی در سبد محصولات سازمانی اپراتور اول تلفن همراه (همراه اول کسب و کار) قرار گرفت و آماده خدمت رسانی به کسب و کارهای سازمانی شد.

 

آواک زمینه برقراری ارتباطات بیسیم به وسعت شبکه امن و بروز همراه اول در ایران را فراهم می آورد و مشترکان این سرویس در هر مکانی تحت پوشش شبکه های 3G، 4G یا 5G همراه اول می توانند تنها با فشردن یک دکمه، ارتباط (تماس یک به یک یا یک به چند) مستقیم صوتی، پیامکی یا تصویری برقرار کنند.

 

برقراری ارتباط مشترکان بیسیم آواک مبتنی بر تکنولوژی POC از طریق شبکه دیتای اپراتور تلفن همراه صورت می گیرد که بستری امن، پرسرعت و پایدار است.

 

این امکان وجود دارد با استفاده از Getway ارتباط مستقیم و با کیفیت بین بیسیم های آواک (POC) و مخاطبان و شبکه های بیسیم سنتی ایجاد کرد و از ظرفیت های بالفعل این سامانه در معادن، صنعت راه و ساختمان و زمینه های مختلفی مانند نفت، گاز و پتروشیمی، مراکز آموزشی، فروشگاه های زنجیره ای، گردشگری و توریسم، حمل و نقل هوایی، بنادر و صنایع ریلی و... استفاده می شود.

 

قرار گرفتن نرم افزار مرکز کنترل برای مدیریت و پایش کاربران این سامانه نیز امکانی است که علاوه بر پشتیبانی کامل سرویس و تجهیزات ارتباطی، در نظر گرفته شده است.

 

«ارتباطات رمزگذاری شده»، «عدم نیاز به ایجاد زیرساخت شبکه و راه اندازی با هزینه کم»، «قابلیت تماس بین گروهی فوری و عملیاتی به دو صورت صوتی و تصویری به صورت همزمان»، «عدم نیاز به اخذ پروانه فرکانس»، «محدوده ارایه سرویس به گستردگی شبکه سراسری همراه اول» و «قابلیت سازگاری و یکپارچه سازی با بیسیم های سنتی » از جمله مزیت های مهم سرویس آواک است.

 

آواک شامل نرم اقراز ارتباطی نصب شده بر روی تجهیزات بیسیم و سرور واسط است که مانند سرویس های رادیویی بیسیم امکان ارتباط نیمه دوطرفه و گروهی تصویری و صوتی push to talk را از طریق شبکه اختصاصی (APN) ایجاد می کند.

 

در کنار نرم افزارهای کاربردی سمت کاربر نهایی، نرم افزار تحت ویندوز نیز به منظور استفاده در مراکز کنترل مدیریت در این سرویس در نظر گرفته شده است که در آن امکان مدیریت کاربران و ایجاد ارتباط صوتی تصویری و تبادل اطلاعات بین کاربران و مرکز کنترل را فراهم می کند، همچنین مرکز کنترل می تواند موقعیت مکانی کاربران بیسیم را مشاهده کند.

 

گفتنی است که این پکیج سرویس شامل دستگاه بیسیم (hand set)، بستر ارتباطی و همچنین مجوز اتصال به سامانه‌ آواک است.

تبلیغات

کد اعلام وصول پایگاه خبری اقتصاد رسا

 کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد

پیاده سازی و طراحی توسط گروه نرم افزاری دیما

Back to Top