روتیتر: مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در چهارمین جلسه کمیته تخصصی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت این سازمان:

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در چهارمین جلسه کمیته تخصصی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت این سازمان، موضوع رشد جمعیت را علاوه بر یک موضوع و تکلیف حاکمیتی، موضوعی مؤثر و مرتبط با حوزه مأموریت این سازمان توصیف کرد و گفت: هیچ موضوعی مهم‌تر و حیاتی‌تر از موضوع پویایی، جوانی و رشد جمعیت برای نظام بیمه‌ای نیست. در سازمان تأمین‌اجتماعی حمایت از جوانی جمعیت، علاوه بر تکلیف قانونی، حمایت از مأموریت تأمین‌اجتماعی است؛ حمایت از آینده‌ای که می‌خواهیم با ظرفیت‌های جمعیتی بسازیم جزو وظایف و مأموریت‌های ماست. این موضوع مهمی است که در سیاست‌های ابلاغی تأمین‌اجتماعی مقام معظم رهبری هم بر آن تأکید شده و داشتن پیوست تأمین‌اجتماعی را برای همه برنامه‌ها و سیاست‌ها و تصمیم‌‌گیری‌های کشوری ضروری اعلام کرده‌اند. سیاست‌های تأمین‌اجتماعی بدون توجه به مسئله جمعیت، تأمین‌کننده رفاه و آسایش برای نسل حاضر و آینده نخواهد بود.



به‌گزارش اقتصادرسا به نقل از روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی؛ میرهاشم موسوی در این جلسه با تقدیر و تشکر از همه مدیران و کارکنان سازمان که در زمینه حمایت از خانواده و تعالی و جوانی جمعیت فعالیت می‌کنند، گفت: در سازمان تأمین‌اجتماعی ما باید به تکالیف قانونی خودمان در خصوص قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت عمل کنیم. البته شاهدیم که همکاران ما در بخش‌های فرهنگی، گاه فعالیت‌هایی حتی فراتر از تکالیف قانونی انجام داده‌اند؛ از جمله اقداماتی مثل رویدادهای «رشدینو» و «فرداساز» که کارهای فاخری است و سایر دستگاه‌ها می‌توانند از این‌گونه برنامه‌ها به‌عنوان یک مدل، الگوبرداری کنند. بسترهای کار فرهنگی در رویکردهای دینی بسیار زیاد است و از مناظر مختلف می‌توان به این موضوع پرداخت و سطوح مختلفی برای کار فرهنگی برای همه برای اقشار و گروه‌ها و خانواده‌ها طراحی کرد.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: باید تلاش کنیم که ارتباط بین خانواده‌ها و سازمان را تحکیم کنیم. این اولین کاری است که برای همه کارهای مرتبط با موضوع جوانی جمیعت و حمایت از نهاد خانواده باید انجام بدهیم. یکی از معضلات ما در کشور هم همین است که بین خانواده‌ها و منازل و حوزه‌های شغلی افراد خانواده، ارتباط و هم‌افزایی معناداری وجود ندارد. در حالی که اگر ساعات زندگی انسان‌ها را بررسی کنیم می‌بینیم که ارتباط، هماهنگی و هم‌افزایی بین بخش‌های مختلف زندگی، ضروتی اجتناب‌ناپذیر است. دستورکاری که می‌تواند بسیاری از مشکلات وآسیب‌های مختلف در بخش‌های مختلف را برطرف کند، ارتباط بین دو محیط خانواده و محل کار و همچنین امنیت وآسایش در همه محیط‌‌هاست. این ضرورتی است که باید با کارهای فرهنگی به آن پرداخت.
موسوی ادامه داد: توجه به حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، هم از نظر عقلی و منطقی و محاسبات عددی و هم از جهت مکتبی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. حضرت رسول (ص) می‌فرمایند: «من در قیامت به زیادی جمعیت امتم مباهات می‌کنم». این فقط از بعد مکتبی آن است. ولی حتی اگر موضوع را زمینی هم ببینیم با محاسبات عقلی، تردیدی وجود ندارد که یکی از مؤلفه‌های اصلی مؤثر بر قدرت جوامع مختلف، داشتن جمعیت سالم و توانمند است. قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس همین ضرورت تصویب شده و تکالیفی هم برای دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان تأمین‌اجتماعی برای رفع خلاءها و آسیب‌ها پیش‌بینی شده است.
وی افزود: در حوزه مأموریت و وظایف سازمان تأمین‌اجتماعی باید به این نکته توجه کنیم که هیچ موضوعی مهم‌تر و حیاتی‌تر از موضوع پویایی، جوانی و رشد جمعیت برای نظام بیمه‌ای نیست. اگر با نگاه مأموریتی و بخشی هم موضوع رشد جمعیت را مورد مداقه قرار دهیم، برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین‌اجتماعی، مهم‌ترین مؤلفه در حوزه مأموریتی که به‌عنوان اولویت مورد توجه قرار می‌گیرد، مبحث جمعیت است. باید در حوزه‌های پژوهش، نظام بیمه‌ای و سایر حوزه‌های مرتبط واقعاً روی این موضوع کار شود تا مشخص شود آثار رشد یا کاهش و ثبات جمعیت برای وضعیت امروز و آتیه نسل‌های بعد چگونه است.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به تأثیرات منفی کاهش جمعیت در برخی کشورها گفت: تجربه دیگر کشورها هم در این زمینه فرا روی ماست و نیاز نیست خیلی برای دیدن آینده، کنکاش و تقلا کنیم. تجربه کشورهای مختلفی که در این قضیه اهمال کرده و دچار مشکل و گرفتاری شده‌اند و بعضاً از سیاست‌های کاهش جمعیتی عدول کرده‌اند هم در دسترس است. در سازمان تأمین‌اجتماعی حمایت از جوانی جمعیت، علاوه بر این که تکلیف قانونی است، حمایت از مأموریت خودمان در تأمین‌اجتماعی است؛ حمایت از آینده‌ای که می‌خواهیم با ظرفیت‌های جمعیتی بسازیم جزو وظایف و مأموریت‌های ماست. این موضوع مهمی است که در سیاست‌های ابلاغی تأمین‌اجتماعی مقام معظم رهبری هم بر آن تأکید کرده و داشتن پیوست تأمین‌اجتماعی را برای همه برنامه‌ها و سیاست‌ها و تصمیم‌‌گیری‌های کشوری ضروری اعلام کرده‌اند. سیاست‌های تأمین‌اجتماعی بدون توجه به مسئله جمعیت، تأمین‌کننده رفاه و آسایش برای نسل حاضر و آینده نخواهد بود.

موسوی افزود: در قالب این وظیفه و مأموریت باید ایده‌پروری کنیم و آنها را در دستور کار قرار بدهیم. کمیته تخصصی مربوطه هم باید در سازمان فعالیت کند. این انتظاری مأموریتی و علاوه بر تکالیف حاکمیتی است و باید به‌صورت دغدغه‌مند به این موضوعات بپردازیم. اعداد محاسباتی این موضوع هم در بخش بیمه‌ای و درمان ما پیش‌بینی و برای آینده باید لحاظ شود. باید نظام ارزیابی منسجمی داشته باشیم تا کارها و فعالیت‌هایی که در این زمینه انجام می‌شود از منظر خودمان، خانواده‌ها و ناظران بیرونی مورد ارزیابی و سنجش قرار بگیرند. تاکنون ایده‌های خوبی در سازمان در این زمینه اجرایی شده است و باید از این برنامه‌ها ارزیابی داشته باشیم تا بفهمیم کدام را باید اصلاح کنیم و کدام را ادامه دهیم.
وی ادامه داد: نباید کارهای انجام‌شده و دستاوردها فقط در جلسات اداری مطرح شوند. همه این دستاوردها و اقدامات و فعالیت‌ها باید برای جامعه و برای مردم تبیین شوند. با این کار هم گرایش‌ها و تفکرات نسبت به دستاوردها مثبت می‌شود و هم امیدآفرینی اتفاق می‌افتد. گاهی تمرکز روی اخبار منفی و تخلفات بیش از حد می‌شود، البته کسی تخلفات را تائید نمی‌کند و افتخار این دولت است که کژکارکردی‌ها را خودش می‌بیند و برخورد می‌کند، ولی در عین حال ضروری است کارهای مثبت انجام شده و آنچه که از این اقدامات حاصل شده است، باید برای مردم و مخاطبان سازمان تبیین و تشریح شود.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی بر ضرورت حمایت از همکاران در راستای فرزندآوری و کمک به رفع مشکلات همکاران در تمامی حوزه‌ها مانند مهد کودک و غیره تأکید کرد و افزود: همکاران نباید در دسترسی به فرزندان و وقت گذاشتن برای آنان و تأمین احتیاجات فرزندان مشکلی داشته باشند. وقتی ما نیرو جذب می‌کنیم وظیفه داریم در خصوص فرزندآوری و رفع مشکلات همکارانی که دارای فرزند هستند، اقدام کنیم.
گفتنی است در چهارمین جلسه کمیته تخصصی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مرتبط با حوزه مأموریت سازمان تأمین‌اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و گزارشی از نحوه برگزاری رویدادهای فرهنگی "فرداساز" و "رشدینو" که از برنامه‌های معاونت فرهنگی، اجتماعی و امور استان‌ها برای تحکیم نهاد خانواده و ترویج فرهنگ فرزندآوری است، ارائه شد.

تبلیغات

کد اعلام وصول پایگاه خبری اقتصاد رسا

 کلیه حقوق اقتصادرسا محفوظ می باشد

پیاده سازی و طراحی توسط گروه نرم افزاری دیما

Back to Top