بر اساس «دستورالعمل خرید تضمینی گندم» که مراکز خرید سراسر کشور ملزم به اجرای آن هستند، ویژگیها، حدود مجاز و روش اُفتزنی محصول کشاورزی گندمکاران، تعیین شده و رعایت مفاد آن از طریق ایجاد هماهنگی خرید در کل کشور، باعث خریداری و ذخیرهسازی گندمهای یکدست و باکیفیت شده است.
به گزارش اقتصادرسا به نقل از مرکز اطلاعرسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ «دستورالعمل خرید تضمینی گندم» هر سال و پیش از فرا رسیدن فصل خرید، تدوین و نهایی شده و برای سهولت در خرید تضمینی گندمهای باکیفیت و یکدست از کشاورزان گندمکار به استانهای سرتاسر کشور ارسال میشود.
بر اساس این گزارش، در دستورالعمل مذکور، ویژگیهای گندم قابل خریداری و حدود مجاز شامل اُفت مفید و غیر مفید و سنزدگی، تعیین شده و همچنین روش نمونهبرداری از محمولههای تحویلی گندمکاران در ابتدای ورود به مراکز خرید، مشخص گردیده است.
این گزارش میافزاید، دستورالعمل صادره، عملاً به ارتقای کیفیت گندم تولید شده کمک میکند، زیرا گندمکاران با رعایت استانداردها و شاخصهایی که در مراکز خرید برای پذیرش انواع گندم ملاک عمل قرار میگیرد، تلاش میکنند تا تولید خود را با پایینترین اُفت و بالاترین کیفیت، عرضه کرده و محصولشان را به قیمت مصوب بفروشند.
گفتنی است، امسال خرید تضمینی گندم از 4 فروردین و بر اساس «دستورالعمل خرید تضمینی گندم» در قالب 559 هزار و 133 محموله در کشور آغاز شده و تاکنون بیش از 3 میلیون و ۳06 هزار تن محصول کشاورزی گندمکاران، خریداری و ضمن توزیع در 31 استان، در انبارها و سیلوهای نقاط مختلف کشور نیز ذخیرهسازی شده است.